Bondrea: „E cea mai corectă decizie, nu se putea lua alta”

01 Jun. 2012, 14:56 Seria 2
Bondrea:**

Antrenorul formației Gaz Metan Severin, Marian Bondrea, a declarat, vineri, agenției Mediafax, că decizia Comitetului Executiv al FRF de a promova echipa sa în Liga I era cea mai corectă pe care o putea lua, fiind prevăzută și de regulamentele internaționale.

„E cea mai corectă decizie, nu se putea lua alta. Nu exista o altă variantă de vreme ce e prevăzută și de regulamentele internaționale, care specifică lucrul ăsta. În plus anul trecut se întâmplase un caz similar. Nici Oradea nu a avut licență de pe locul doi și a promovat Mioveni, de pe locul trei”, a declarat Bondrea.

Tehnicianul a precizat că va schimba programul echipei, adaptându-l pentru Liga I: „E destul de devreme să discut acum despre obiectivul nostru în Liga I. Lăsați-ne un pic să savurăm bucuria acestei promovări și apoi ne vom gândi și la obiectiv. Vom decide însă și în funcție de discțiile cu persoanele din conducerea clubului și posibilitățile de a mai întări cât de cât lotul. Baza va rămâne însă cei care au realizat obiectivul de a promova, dar se dorește o revigorare a lotului ca de fiecare dată. Trebuie făcut lucrul ăsta, 3-4 jucători vor veni. Nu foarte mulți, pentru că atunci se afectează relațiile dintre jucători. Va trebui să schimbăm și programul acum, fotbaliștii vor veni mai devreme din vacanță, vom face un program de prima ligă”.

Comitetul Executiv al FRF a decis, vineri, ca echipa Gaz Metan Severin, ocupanta locului trei din Seria II a Ligii a II-a, să promoveze în Liga I în locul Politehnicii Timișoara, care nu a depus dosarul de licențiere.

„Am fost la FRF cu președintele clubului și domnul primar. Comitetul Executiv a luat singura hotărâre legală pe care o putea lua, aceea de a promova pe Gaz Metan Severin în Liga I din sezonul 2012/2013. Nu am fost prezent la ședința CE, dar când s-a terminat, mi s-a comunicat această decizie. Ne așteptam, nu am avut nicio cea mai mică emoție pentru că știam că era singura decizie legală, statutară și regulamentară. Nu știu ce se va întâmpla cu Timișoara, eu mă bucur că Severin a promovat”, a declarat avocatul clubului Gaz Metan Severin, Giuseppe Andelos.

El a subliniat că, din punctul său de vedere, această decizie nu mai poate fi contestată: „O decizie privind un baraj, nu avea sprijin regulamentar și nu putea fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, această decizie nu mai poate fi contestată, dar orice se poate întâmpla”.

Clasată pe locul 15 în Liga I, FCM Târgu Mureș va evolua îl eșalonul secund.

Articol scris de Adrian Țone (Mediafax)

01 Jun. 2012, 14:56 Seria 2
Pe aceeași temă