Bogoi, liniștit de Tribunal: „Acum ne putem ocupa de transferuri”. Jucătorii care nu s-au mai întors la Pandurii

Bogoi, liniștit de Tribunal:

Aflată în insolvență încă din noiembrie 2016, CS Pandurii Târgu Jiu continuă să respire. Cel puțin până pe 14 martie, când va fi următorul termen al procesului prin care se solicită din nou falimentul clubului, ale cărui datorii sunt de peste 4 milioane de euro. Miercuri, Tribunalul Gorj a amânat, pentru a doua oară, luarea unei decizii, iar CS Pandurii a primit un răgaz de două luni, în care poate să vină cu noi acte contabile, prin care să demonstreze că poate ieși din insolvență.  

Vestea l-a liniștit pe antrenorul Adrian Bogoi, care și-a făcut deja strategia pentru partea a doua a sezonului. „Bineînțeles că am așteptat cu inima strânsă. E o perioadă foarte grea, iar acest răgaz sper să ajute să se rezolve acele probleme financiare. Legat strict de partea sportivă, decizia de miercuri ne sprijină, teoretic, să ne reluăm activitatea. Mai întâi să aducem niște jucători noi la Târgu Jiu, să-i legitimăm, să ne ocupăm de pregătire și să formăm o echipă mai bună. Ideea e că putem continua campionatul. Era păcat să se fi oprit totul aici, la jumătatea drumului”, a declarat, pentru gorj-domino.ro, antrenorul Adrian Bogoi.

Bujor și Homei nu s-au mai prezentat

Nu la fel de liniștiți sunt și jucătorii. Dacă atacantul Ciprian Rus a plecat deja la Dunărea Călărași, Vlad Bujor și Sergiu Homei nu s-au mai prezentat la antrenamentele reluate încă de luni. Pandurii va disputa, pe 23 ianuarie, un amical cu Internațional Bălești, iar pe 31 ianuarie va juca cu ACSO Filiași.

„Deocamdată, sunt jucătorii Târgu Jiului, absenți de la antrenament, nemotivat. Atâta timp cât sunt sub contract cu Pandurii, trebuia să fie la antrenament. Ne mai dorim trei-patru jucători, ne trebuie și maturitate la echipă. În tur am avut mulți jucători accidentați, mulți jucători suspendați, mulți jucători ieșiți din formă, mulți jucători cu atitudine necorespunzătoare. Primul obiectiv este evitarea retrogradării, după care ne mai gândim la alte obiective. Este un proiect perfect realizabil”, a precizat antrenorul penultimei clasate din Liga 2.

Condescu dă exemplu ASA

Decizia Tribunalului Gorj i-a dat aripi și principalului creditor al CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, cel care conduce, din umbră, clubul. „Mulți au sperat că Pandurii o să dispară, dar nu e așa simplu. Cel mai bun caz, ca și putere de exemplu, este ASA Târgu Mureș. Acolo s-a declarat falimentul în luna noiembrie, dar nici acum nu putem spune că echipa este în faliment. S-a depus contestație și s-a amânat, undeva, prin februarie, cazul. Depinde dacă ai resursele financiare să demonstrezi judecătorului sindic că ai puterea să ieși din această stare dificilă în care ai ajuns. Filosofia legii 85/2014 este să se dea o șansă creditorului să depășească perioada critică. Nu mai analizăm acum cauzele, sperăm să o facă administratorul judiciar cât mai repede, dacă nu, la fel, vom convoca o adunare a creditorilor și vom lua inițiativa să analizăm și aceste aspecte. Clubul Pandurii Târgu Jiu, dacă toate lucrurile vor merge așa cum arată documentele, are puterea și resursele financiare să depășească această perioadă dificilă. În documentele pe care le-am înaintat judecătorului sindic, demonstrăm că în averea clubului sunt cuprinse bunuri mobile și imobile de peste 8 milioane de euro!”, a spus, conform gorjeanul.ro, Condescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă