Bodea a stabilit programul „stegarilor”: „Începem de la zero și avem un buget limitat”. Obiectivul nu e promovarea

Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 20:56 Pregătiri, amicale
Bodea a stabilit programul

Noul antrenor al echipei FC Brașov, Cosmin Bodea, a definitivat, marți, programul pentru perioada pregătirii de vară, până la startul sezonului competițional 2015-2016!

„Începem de la zero. Am programat startul pregătirilor pe 6 iulie, pentru a avea timp să formăm lotul de jucători. Pentru că avem un buget limitat, în primul rând ne vom axa pe jucători brașoveni, dar vom încerca să aducem și fotbaliști din alte părți, dar pe care îi cunoaștem foarte bine. În prima săptămână de pregătire voi testa și mai mulți jucători care vor veni în probe. Cei care vor rămâne, împreună cu cei care vor fi legitimați până atunci, vor forma lotul de jucători pentru Liga a 2-a. În prima săptămână de antrenamente vreau să jucăm și două meciuri amicale pentru a-i vedea la lucru pe jucători. Apoi vom face un cantonament de 12 zile în Poiana Brașov, perioadă în care aș dori să jucăm și câteva meciuri de pregătire. Așteptăm Adunarea Generală a cluburilor din Liga a 2-a, care va avea loc joi, pentru a putea vedea exact când va începe campionatul și în ce serie vom evolua”, a declarat Bodea, care va fi prezentat oficial înaintea primului antrenament din această vară.

Dochița: „La FC Brașov vor fi salarii decente pentru Liga 2, dar vreau ca acestea să fie plătite la timp”

Planurile „stegarilor” sunt cât se poate de clare: construirea unei echipe bune pentru Liga a 2-a cu resurse financiare limitate. Bodea a avut parte, luni, de un program extrem de încărcat. Sosit la sediul clubului în jurul orei 12.00, acesta a purtat primele discuții cu președintele Vasile Dochița și „consilierul” Romeo Pașcu. Apoi, antrenorul a fost nevoit să aștepte la club, pentru că Dochița și Pașcu au fost chemați la o ședință de către Ioan Neculaie, în care s-a discutat strategia pentru Liga a 2-a, dar și numirea lui Bodea. După ce Neculaie și-a dat acordul pentru numirea tehnicianului, Dochița a reluat discuțiile cu Bodea, iar în final cele două părți au ajuns la un acord.Bodea este noul antrenor al echipei. El va fi ajutat de Flavius Moldovan, Lucian Nicolau și Andrei Șanta. Timpul ne presează, astfel că trebuie să ne apucăm de treabă. La FC Brașov vor fi salarii decente pentru Liga a II-a, dar vreau ca acestea să fie plătite la timp”, a declarat Vasile Dochița, președintele clubului brașovean.

Mizează pe jucători tineri

Ținând cont de problemele cu care se confruntă clubul, Cosmin Bodea spune clar că nu se poate vorbi despre promovare ca obiectiv în acest campionat, ci de formarea unei echipe care să joace fotbal și care să atragă brașovenii la stadion prin jocul prestat. „Știu că am venit la Brașov într-o perioadă foarte dificilă din toate punctele de vedere. Am înțeles acest lucru, pentru că știu că în tot fotbalul românesc sunt probleme mari. Eu le-am spus șefilor clubului că vreau, în primul rând, seriozitate și stabilitate pentru jucători. În stafful meu vor fi Flavius Moldovan, cu care am fost coleg atât la FC Brașov, cât și la Târgu Mureș, Andrei Șanta – care se va ocupa de pregătirea portarilor și Lucian Nicolau – cel care va fi preparator fizic. Se dorește formarea unei echipe cu jucători tineri, iar pentru acest lucru ar trebui să avem un lot format din 25 de jucători din care șase juniori. Nu vom avea ca obiectiv promovoarea în acest sezon, dar vreau ca FC Brașov să joace un fotbal plăcut, iar fanii să revină în număr mare la meciuri așa cum o făceau în urmă cu 10 ani. Așteptăm ședința de joi cu cluburile din Liga a II-a, să vedem dacă va fi o competiție cu una, sau cu două serii. Eu aș prefera să începem pregătirile pe 6 iulie”, a spus Cosmin Bodea, care va semna un contract valabil pe doi ani cu FC Brașov.

În cariera de antrenor, Cosmin Bodea a mai antrenat echipele FC Săcele, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Severin, CS Oșorhei și Olimpia Satu Mare. În sezonul recent încheiat, Bodea a pregătit-o pe Olimpia Satu Mare în prima parte a campionatului, după care, în iarnă, a fost înlocuit cu Tiberiu Csik.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 20:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă