Bistrița – Tărlungeni, 4-3 de moral! Coroian: „Doar campionatul contează”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 16:51 Pregătiri, amicale

Șapte goluri s-au înscris în al șaptelea meci amical al Gloriei din pauza competițională. După un joc cu răsturnări de situație, în care a avut 2-0 la pauză și a fost condusă cu 3-2, echipa bistrițeană s-a impus cu 4-3 în fața divizionarei secunde Unirea Tărlungeni. „O nemulțumire e că am luat trei goluri în cinci minute”, a spus directorul tehnic Cristian Coroian.

Gloria Bistrița a obținut miercuri, 12 februarie, pe Stadionul „Jean Pădureanu”, al șaselea succes în partidele de verificare disputate în această iarnă. Adversara sa a fost Unirea Tărlungeni, ocupanta locului 8 în Seria I a Ligii a II-a.

Echipa antrenată de Cristian Coroian și Sandu Negrean a deschis scorul în minutul 9 prin Norbert Polgar. Oaspeții au ratat șansa egalării în minutul 25, când Oghinciuc a apărat un penalty executat de Liviu Nicolae. La pauză a fost 2-0, după reușita lui Olimpiu Bucur din minutul 44. Lucrurile s-au schimbat după reluare, odată cu noile garnituri din teren, iar Unirea a preluat conducerea după ce a marcat de trei ori în cinci minute: dublă a lui Robert Elek (50 din penalty și 52) și gol Sergiu Brujan (55). Finalul a aparținut Gloriei, a care a egalat prin Marius Curtuiuș (68) și a reușit punctul victoriei în minutul 87, prin Paul Colța.

VEZI mai multe POZE de la amical

„Sunt foarte mulțumit de felul cum s-au pregătit jucătorii. Nu am tratat jocul pentru a obține cu orice preț o victorie, a fost o continuare a pregătirii noastre, am fost doar să facem un antrenament bun. Apreciez angajamentul și disponibilitatea la efort a jucătorilor, după câteva zile cu antrenamente foarte grele. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I și meciurile cu adevărat importante sunt cele din campionat. E adevărat că meciurile amicale dau moral și pentru asta e bine să le câștigi. E un plus că am reușit să învingem o echipă bunicică de Liga a II-a. O nemulțumire a noastră e că am primit trei goluri în cinci minute, au fost niște nesincronizări. Am jucat multe partide cu echipe de Liga a III-a, dar nu neapărat fiindcă așa am vrut noi, ci pentru că aceștia au fost adversarii pe care i-am găsit. La noi nu există jucători bătuți în cuie, nu există titulari și rezerve, avem un lot numeros din care trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru prima etapă”, a declarat directorul tehnic Cristian Coroian.

Gloria în prima repriză: Oghinciuc – Budăcan, Hlinca, Chibulcutean, D. Sănmărtean – Polgar, R. Mărginean, Țegle, M. Chițu – O. Bucur, Brumă.
Gloria în repriza secundă: Oghinciuc – Țârcă, D. Matei, Fizeșan, Jarda – Matiș, Nalați, Feher, Câmpean – Colța, Curtuiuș. Au mai intrat: Bolbos, C. Bucur, R. Radu.

Unirea în primă repriză: B. Nagy – Dobrea, Șerban, Tatarciuc, Dumbravă – Antoche, Brujan – Postolache, L. Nicolae, S. Marin – Antal

Unirea în repriza secundă: Stamatin – Dobrea, Șerban, Cristea, Iaru – Antoche, Brujan – Postolache, L. Nicolae, S. Marin – Elek. Au mai intrat Vlăsceanu, Marcăș, Pop

Formația bistrițeană va juca vineri 14 februarie, de la ora 11.00, tot pe teren propriu, cu SC Bacău (locul 7 în Seria I a Ligii a II-a), iar ultima repetiție înainte de reluarea campionatului va fi sâmbătă 22 februarie, în deplasare cu Olimpia Satu Mare (locul 8 în Seria 2 a Ligii a II-a).

Rezultatele de până acum în amicale: 2-0 cu FCM Baia Mare, 7-2 cu Unirea Jucu, 3-0 cu Arieșul Turda, 2-1 cu Bucovina Pojorâta, 1-1 cu Rapid CFR Suceava, 5-0 cu Sănătatea Cluj, 4-3 cu Unirea Tărlungeni.

Text și foto: Timp online

Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 16:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă