Benga i-a ținut locul lui Alexa cu Național Sebiș. Cum își explică timișorenii „ploaia de goluri” din cel de-al treilea test al iernii

Benga i-a ținut locul lui Alexa cu Național Sebiș.** Cum își explică timișorenii

Fără Dan Alexa pe bancă, întârziat în aeroport la întoarcerea din Italia, ACS Poli a zdrobit divizionara C Național Sebiș scor 8-0 (7-0). Antrenorul secund Octavian Benga, care a transmis azi indicații jucătorilor, s-a arătat încântat de pofta jucătorilor în fața porții, în special în prima repriză, când timișorenii au înscris gol după gol.

Octavian Benga consideră că reușitele jucătorilor echipați azi în galben au venit pe fondul unui joc colectiv foarte bun, dar și a concurenței. „Am vorbit cu el (n.r. Alexa) la telefon, …au fost întârzieri de la Bologna, mi-a transmis echipele. Am folosit două formule. Au fost 24 de jucători folosiți azi. Suntem foarte mulțumiți de reacția jucătorilor noștri pe un teren greu și pe o vreme nefavorabilă. Foarte foarte mulțumit de prima repriză, un joc extraordinar cu șapte goluri, dar nu numai goluri, ci și jocul colectiv, cu o posesie foarte bună, ambele faze, echipa din Arad nu a avut nicio ocazie. Sunt mulțumit per total de toți jucătorii, avem concurență în echipă pe toate posturile și asta va duce la o progresie… Nu știu dacă au fost mai relaxați, se formează relațiile de joc, au respectat sarcinile. Echipa devine tot mai omogenă, concurența îi face mai concentrați. Suntem mulțumiți de condițiile oferite de conducere, atât prin aducerea jucătorilor ceruți, cât și prin plecarea în cantonament”, a declarat Tavi Benga.

„Secundul” lui Alexa a explicat lipsa reușitelor din primele două teste, cu UTA BD și Pâncota, ambele încheiate cu 0-0, prin faptul că echipa era obosită fizic. „Am citit și eu în presă, Poli nu marchează, în primele meciuri nu contează rezultatul. Le-am folosit ca metodă de antrenament, e important să câștigi, dar nu primordial. Săptămânile trecute au fost de încărcare, acum am dovedit că avem o forță ofensivă mare”, a adăugat Benga. Acesta a comentat și debutul lui Victor Nikiema pe Bega: „Mi s-a părut un joc foarte bun din partea lui Nikiema, s-a văzut că e un jucător de calitate, joacă mult spre poartă, încearcă să verticalizeze, de aceea a și fost adus”.

Conform lui Octavian Benga, Silviu Balaure, care nu a evoluat azi, și Miodrag Todorov, vor fi împrumutați la o echipă de Liga a II-a sau la Mama Mia Becicherec Mic. Astfel, cei doi nu vor fi luați în stagiul din Turcia.

„Cu primele echipe am jucat pe alte suprafețe”

Activ ca de obicei, Alex Popovici s-a numărat și el azi printre marcatori. „A fost un meci bun. Cu toate că a nins, nu a fost foarte frig. Când am intrat în teren nu a mai contat nimic și ne-am făcut jocul foarte bine. Nu mă așteptam să fie atât de ușor. Dar având în vedere că în primele jocuri de pregătire am făcut două de 0-0, de data asta ne-am descătușat și ne-am descurcat mai bine. Când dai multe goluri e un alt moral. E o echipă bună totuși, locul 1 din Liga a III-a… Cu primele două echipe am jucat pe alte suprafețe, la noi acasă e altă poveste… Urmează o perioadă bună petru noi ținând cont că vom avea suprafețe bune de joc, aici am făcut pregătire în noroi, din când în când pe sintetic”, a conchis Popovici.

ACS Poli va pleca luni în stagiul centralizat din Turcia, unde se va sta zece zile. Printre adversarii din teste se vor număra Dinamo Batumi (Georgia) și Oțelul Galați.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă