Barbu a încheiat căutările și cu Slobozia începe trierea

15 Aug. 2012, 08:31 Pregătiri, amicale
Barbu a încheiat căutările** și cu Slobozia începe trierea

Echipa constănțeană își continuă seria jocurilor de verificare, iar tehnicianul marinarilor lucrează la primul unsprezece

Eșalonul secund la fotbal se reia la începutul lunii viitoare. În timpul rămas până la debutul competiției, una dintre formațiile constănțene ce se vor alinia la start, F.C. Farul, are misiunea de a găsi o formulă de echipă cu care să pornească în noua stagiune. Acest lucru se poate realiza doar în meciurile de verificare, unul din ele urmând să se dispute astăzi. Adversara marinarilor va fi Unirea Slobozia, echipă pe care au întâlnit-o săptămâna trecută, rezultatul final fiind 1-1.

Pentru tehnicianul Ion Barbu, rezultatul nu este atât de important, cât jocul formației și randamentul jucătorilor. Acest lucru este urmărit de către antrenorul Farului, care dorește să-și facă o idee asupra jucătorilor pe care se poate baza în startul sezonului.

„Am terminat cu testările și cu căutarea de jucători. Avem un lot destul de numeros și, în zilele următoare, trebuie să stabilim cine pleacă și cine rămâne. Îmbucurător este că avem de unde să alegem și să alcătuim un lot competitiv. Mai mult, următoarele partide amicale o să le folosim cu scopul de a cristaliza o formulă de start, un prim unsprezece cu care să abordăm startul campionatului. Sperăm să nu avem parte de accidentări sau alte evenimente neplăcute și totul să decurgă conform planului nostru”, a declarat Ion Barbu.

Meciul dintre Farul și nou-promovata în Liga a II-a, Unirea Slobozia, este programat să se dispute astăzi, dar nu se va juca pe arena principală, deoarece suprafața de joc este în plin proces de refacere.

În altă ordine de idei, Constanța mai are de așteptat până a vedea meciuri de Liga I. Deși, inițial, anunțaseră că sunt mari șanse de a evolua cu Gaz Metan Mediaș pe Stadionul Farul, cei de la Viitorul Constanța s-au răzgândit și au ales ca partida din etapa a V-a să se dispute tot la Galați. Decizia a fost luată deoarece contractul cu gruparea gălățeană era pe trei etape și, totodată, se dorește ca suprafața de joc de pe arena din Primăverii să fie refăcută în totalitate. Lucrările sunt în toi la arena Farului, atât la suprafața de joc, cât și la tribune.

Pentru a fi omologată pentru Liga I, aceasta are nevoie de îmbunătățiri la teren, vestiare, instalații sanitare, garduri și se vor vopsi secțiunile degradate. Lucrările au început luni.

Articol scris de Cristian BANCIU

Foto: Alexandru RAITA

15 Aug. 2012, 08:31 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă