Banac le-a pus capac! Metalul a câștigat la limită amicalul cu Becicherecu Mic, cu un gol marcat în ultimul minut de joc

Marius ANGHEL 22 Jul. 2015, 22:32 Pregătiri, amicale

Metalul Reșița a disputat miercuri, la prânz, primul amical al acestei veri, în compania unei echipe din eșalonul al treilea, Mama Mia Becicherecu Mic. Disputată pe o căldură sufocantă, partida nu a avut un ritm deosebit, iar repriza a doua a fost scurtată de „centralul” Cristian Chitucea, care a fost asistat la acest meci de Roberto Svatsinka și de Ilie Ciocoi. În final jucătorii lui Marian Pană s-au impus la limită, scor 1-0, prin reușita lui Milorad Banac.

În privința lotului de jucători, noutăți nu prea sunt în Valea Domanului, la Metalul Reșița. A revenit în pregătiri fundașul Ionuț Tătaru, iar în amicalul cu Mama Mia Becicherecu Mic a debutat un fost jucător al Politehnicii Timișoara, Marian Chițu, utilizat de antrenorul Marian Pană cu precădere în linia mediană a echipei sale. De altfel, antrenorul rosso-nerilor a făcut unele schimbări tactice, începând meciul cu doi juniori în defensivă, pe benzile laterale, George Ponoran pe partea stângă și Bogdan Szijj pe partea dreaptă. Dacă Ponoran era cât de cât familiarizat cu postura de fundaș stânga, în schimb pentru Szijj noua așezare în teren a fost un inconvenient, întrucât postul său obișnuit este cel de mijlocaș dreapta.

Balanța ocaziilor a înclinat spre echipa reșițeană, parcă ceva mai periculoasă în repriza secundă, atunci când camerunezul Erick (cu o foarfecă din colțul careului de 16 metri) și Dănuț Enescu (cu un șut violent de la 22 de metri, respins cu dificultate de Radu) și-au încercat șansa. La aceeași poartă, în prima repriză, Tăbăcaru, de la oaspeți, a încercat să-l surprindă pe tânărul portar Răzvan Negrilă cu un șut din lovitură liberă. Unicul gol al meciului a venit în finalul reprizei secunde, atunci când Milorad Banac a semnat prima reușită a rosso-nerilor în această vară, la scurt timp după ce oaspeții au fost aproape de deschiderea scorului.

„Nu pot spune că s-a evidențiat cineva”

„E foarte bine că am câștigat, dar suntem departe de ceea ce-mi doresc eu. Dar a fost un antrenament bun, au jucat aproape toți peste 60 de minute, e foarte important. În meciul de astăzi nu pot spune că s-a evidențiat cineva. Putem spune că băieții au ieșit în evidență numai prin faptul că au vrut să joace, chiar dacă ritmul a fost foarte scăzut. Mama Mia este o echipă foarte bună de Divizia C. Din punctul meu de vedere a fost un antrenament reușit și este foarte important că am și câștigat. Pentru moralul băieților, pentru moralul meu, al tuturor. Orice rezultat pozitiv ar trebuie să genereze moral și putere să continui. Încercăm să mai jucăm vineri, dar încă nu avem un adversar, nu că s-ar speria de noi și n-ar vrea să joace, nu avem cu cine. Dar, dacă nu, facem un «șapte contra șapte» și o rezolvăm noi. Important este să jucăm”, spune antrenorul Marian Pană, care nu a avut decât patru rezerve pe bancă la amicalul cu Mama Mia.

Szabo, Anițoiu și Manole nu au venit la pregătiri. „S-ar putea să se roage mai târziu să-i luăm și noi să nu mai vrem”

Deși erau anunțați ca și sosiți în Valea Domanului, Istvan Szabo, Florin Anițoiu și Leonard Manole nu au venit deocamdată la Reșița. Marian Pană nu își ascunde supărarea că aceștia nu sunt la antrenamentele echipei și le atrage atenția că în scurt timp soarta le-ar putea fi potrivnică și ar putea ajunge la mâna conducerii clubului. „Încă se lasă așteptați. Ei invocă diverse probleme, e sarcina patronului să discute cu ei și să-i trimită. Vom vedea ce se întâmplă. Să nu ajungă în situația să se roage ei de noi, într-un final. Noi nu ne rugăm de ei. Dacă vor să vină, e în regulă, noi îi așteptăm, dacă nu vor să vină, să nu cumva să ajungă mai târziu să se roage ei și să nu mai vrem noi”, i-a atenționat Pană pe absenți.

De asemenea, antrenorul Metalului așteaptă un răspuns de la experimentatul portar Cristian Zimmermann, căpitanul din sezonul trecut fiind momentan fără contract. „Cu Zimmermann e aceeași problemă. Am înțeles că se mai gândește, eu îl aștept, a fost unul dintre jucătorii de bază în perioada în care am mai fost antrenor aici și m-am bazat pe el. Probabil că își face și al anumite calcule, dar eu zic că până la urmă o să vedeți că toți vor dori să se întoarcă”.

Deocamdată, în pregătiri se află doar doi portari, ambii născuți în 1996, Răzvan Negrilă (jucător reșițean aflat sub contract cu Pandurii Târgu Jiu) și Petar Domăneanț, promovat de la grupa de juniori a antrenorului Leontin Doană.

„Chițu este un băiat muncitor și o să ne ajute”

Cu ocazia amicalului cu Mama Mia Becicherecu Mic, la rosso-neri a debutat Marian Chițu, unul dintre jucătorii în care antrenorul Marian Pană își pune mari speranțe. „Încă nu e pus la punct cu pregătirea. Dar eu îl cunosc foarte bine și o să vedeți că o să ne ajute foarte mult, are experiență, are explozie. Este un băiat foarte muncitor și cuminte, este un profesionist și o să vedeți că o să ne ajute foarte mult acest băiat”, a precizat Marian Pană când a fost întrebat de jurnaliști ce impresie i-a lăsat Marian Chițu după acest amical.

O multitudine de posturi trebuie însă acoperite în echipa reșițeană, al cărei viitor este în continuare incert, pentru că nici dinspre administrația locală reșițeană și nici dinspre acționarul majoritar nu vin semnale că s-ar mișca ceva. Iar unii dintre fotbaliști deja încep să vorbească, nemulțumiți pe de o parte că încă nu și-au primit banii, pe de altă parte că nici ei nu știu ce se va întâmpla cu viitorul acestei echipe. Cu toate acestea, întotdeauna antrenorul Marian Pană este cel care îndeamnă la calm, fiind mereu încrezător, cel puțin la nivelul declarativ, că situația se va îmbunătăți.

„Avem nevoie de un fundaș central cu experiență mare, avem nevoie de unu sau doi atacanți. În linia mediană stăm destul de bine, dar ne-ar mai trebui și acolo un jucător. Și astăzi am jucat în benzi, pe linia de fund, cu doi juniori, să zicem că Ponoran a avut un plus față de Szijj, dar ușor-ușor, cu încredere și cu liniște, putem să formăm și doi-trei copii buni de 96 (Szijj și Ponoran sunt născuți în 1998, sic! – n.r.), care să și facă față în Liga a II-a. Avem în față o pregătire, vor arăta altfel peste o lună și jumătate”, a mai spus Marian Pană.

Sorin Bălu e supărat că a pierdut la Reșița

Antrenorul echipei Mama Mia Becicherecu Mic, Sorin Bălu, a fost deranjat de faptul că a pierdut amicalul din Valea Domanului în ultimul minut de joc. „Echipa noastră s-a mișcat destul de bine. S-a și motivat, datorită faptului că am întâlnit un adversar dintr-un eșalon superior. Terenul a fost bun, însă căldura a făcut ca exprimarea noastră și a gazdelor să nu fie la nivelul așteptat de noi. E clar, suntem într-o perioadă de readaptare la efort, de intrare în efort, de acumulări, în care urmărim acumulările fizice. Vizavi de rezultat, mă deranjează, pentru că eu sunt un antrenor care vrea să câștige tot timpul, indiferent că suntem la meciuri amicale sau la meciuri oficiale. Din păcate, în loc să fie 1-0 pentru noi, după două minute, pe o greșeală a fost 1-0 pentru gazde”, a spus Sorin Bălu.

Metalul Reșița – Mama Mia Becicherecu Mic 1-0 (0-0)
A marcat: Milorad Banac

Metalul Reșița: Negrilă – B. Szijj, Tătaru, Popescu, Ponoran – R. Cristian, Enescu, Feher, Chițu – Erick, Cl. Ionescu. În repriza secundă au mai intrat Domăneanț, Banac, Filip și Săndescu.

Mama Mia Becicherecu Mic în prima repriză: Culda – Ciclovan, Telescu, Ardelean, Todorov – Tăbăcaru, Timiș, Sicoe, Niță – Hârdău, Băban. Mama Mia în repriza secundă: Radu – Macovei, Telescu, Ardelean, Todorov – Hârdău, Sicoe, Centea, Niță – Băban, Szilaghi. A mai intrat Saizu (un junior născut în 1998).

Antrenorul Marian Pană își dorește un amical și pentru vineri, 24 iulie, însă nu a găsit niciun adversar până în acest moment. În schimb, cei de la Mama Mia Becicherecu Mic vor juca sâmbătă, 25 iulie, la Ghiroda.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 22 Jul. 2015, 22:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă