Baloteștiul și-a încordat degeaba mușchii cu Tunariul: amicalul cu Metalul Reșița a picat

Mihai Andries 02 Feb. 2015, 17:57 Pregătiri, amicale

Cele două amicale ale săptămânii trecute au însemnat pentru CS Balotești tot atâtea victorii cu secundul Emil Stanca pe bancă. Fără italianul Pisano, plecat în țara natală pentru rezolvarea unor probleme personale, gruparea din Liga 2 a învins pe rând două echipe din eșalonul imediat următor. Miercuri, Viitorul Axintele a fost răpusă cu 2-1, prin reușitele lui Claudiu Herea și Marinaș, pentru ca sâmbătă să pice victime cei de la Tunari, învinși cu 4-1.

Absența lui Ardeleanu a făcut diferența

Revelația turului de campionat al seriei a doua din eșalonul trei, CS Tunari, a început meciul fără stâlpul apărării, veteranul Marius Ardeleanu, care a intrat de abia la jumătatea primei reprize. Absența sa a fost simțită din plin, pentru că Baloteștiul a punctat de două ori, prin lansări printre fundașii de pe partea stângă, R. Drăgan și Frunză, acolo unde în mod normal ar fi trebuit să joace experimentatul apărător al Tunariului.

Primul servit a fost Bogdan Oprea (foto, dreapta), care a deschis după șase minute de joc, din pasa lui Lupașcu. După aproape un sfert de oră de joc, Dorinel Popa a fost servant și Marinaș finalizator, extrema Baloteștiului reușind să înscrie printre portarul advers și bară. Intrarea lui Ardeleanu a închis drumurile spre buturile lui Neagu, dar răul era deja făcut.

Patru portari folosiți de Balotești

Fluierul de final al primei reprize nu i-a mai găsit în teren, la Balotești, pe Andrei Preda, Mande și Ionuț Sandu, ultimul accidentat destul de serios de Novac. Intrat în locul lui Preda, Fulga a prins puțin mai mult de 15 minute, fiind schimbat la pauză. Asta deoarece Emil Stanca a avut la dispoziție pentru acest meci un număr de patru portari, pe care i-a folosit câte doi pe repriză. „Gogoașă” Preda și cu experimentatul Fulga au împărțit buturile în primul mitan, în timp ce Tănase și italianul Carta (foto, jos) au apărat în repriza secundă

Amicalul cu Metalul Reșița a picat

Revenind la meciul propriu-zis, primul sfert de oră al celei de-a doua reprize a adus alte două goluri în poarta Tunariului, astfel că scorul a luat proporții. Juniorul Gojnea (48) a trimis un șut superb, mingea a lovit transversala și tușierul de pe partea tribunelor a arătat centrul terenului. Apoi. un alt nou intrat, Arotăriței (58), a înscris ca la antrenament, cu latul, din fața porții goale, după o centrare la firul ierbii, prin careul Tunariului.

A fost momentul în care turația motoarelor a scăzut, iar pe fondul schimbărilor făcute în tabăra roș-albaștrilor, la care au intrat mulți juniori, a picat și golul de onoare al adversarilor, reușit cu ajutorul barei laterale de către Cristi Panait.

Următorul amical al Baloteștiului ar fi trebuit să se dispute mâine, contra Metalului Reșița, la baza de la Izvorani. Însă gruparea din seria a doua nu a mai venit în cantonament, așa că duelul dintre cele două echipe s-a anulat. Gruparea ilfoveană va juca un nou meci tocmai duminică, de la ora 15, cu ACS Berceni, în deplasare.

Gojnea. căpitan la 17 ani și 4 luni

Că tot vorbeam mai sus de schimbările făcute, ieșirile lui Ionuț Sandu și Nicușor Filip i-au adus o surpriză inedită juniorului Gojnea, care de abia marcase de ceva minute. Puștiul născut pe 3 septembrie 1997 și împrumutat în vară de la Comprest, a primit banderola de căpitan pentru aproape 30 de minute.

De remarcat că în, ultimul sfert de oră, Baloteștiul a avut în teren trei italieni: portarul Carta și jucătorii de câmp Francesco și Davide.

 

CS BALOTEȘTI – CS TUNARI 4-1 (2-0) B. Oprea 6, Marinaș 13, Gojnea 48, Arotăriței 58 / Cr. Panait 75

Balotești: A. Preda (30 Fulga) – Lupașcu, Flămânzeanu, L. Ion, N. Filip – I. Sandu (44 Arotăriței), Mande (41 V. Ștefan) – Marinaș, D. Popa, Chiacu – B. Oprea. Au mai jucat C. Tănase, Carta – Fl. Istrate, Butică, Cârligea, Neagu, Chira, Davide, A. Niță, Vuk, Francesco. Antrenor Emil Stanca

Tunari: A. Neagu – Mih. Gheorghe, Pleșa, R. Drăgan, Frunză (25 Ardeleanu) – E. Vlad, Șelaru – G. Anghel, L. Novac, Iosofache – Cr. Panait. Au mai jucat G. Ivan, Ciocănaru, Vleoangă, Păun, Simion

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 02 Feb. 2015, 17:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă