Au înecat Steaua în Dunăre! Pușcașu i-a adus Brăilei o victorie nesperată

Marius ANGHEL 23 Mar. 2013, 19:12 Pregătiri, amicale

Venirea Stelei la Brăila a produs o emulație de nedescris în orașul de pe Dunăre. 14.000 de spectatori au trăit la intensitate maximă un meci terminat cu o victorie de palmares, în fața formației care domină autoritar Liga 1. Singurul gol al meciului a fost înscris în minutul 31 de Pușcașu, a cărui torpilă din marginea careului nu i-a oferit prea multe speranțe lui Stanca.

Fără cei 12 jucători plecați la naționale, Laurențiu Reghecampf a reușit să încropească o echipă care, cel puțin pe hârtie, părea destul de solidă, având în vedere rezonanța numelor. Totuși, deși în multe momente mijlocul echipei s-a mișcat decent, Prepeliță, Filip și Pârvulescu conlucrând extrem de bine, roș-albaștrii nu au reușit să puncteze. Din păcate pentru formația lui Reghe, lipsa unui vârf autentic s-a simțit și în partida contra divizionarei secunde, Rocha fiind o umbră palidă a jucătorului care impresiona anul trecut, în timp ce Mihai Costea a fost prea preocupat să demonstreze că „poate” și s-a remarcat doar prin multe acțiuni personale, sortite „pieirii” din fază incipientă. În ceea ce îl privește pe Tatu, acesta a pivotat destul de bine și a creat destule culoare pentru coechipieri, însă în fața porții și-a păstrat „reputația”, ratând două ocazii extrem de mari.

Lato, căpitan

În premieră, în absența „greilor” echipei, banderola de căpitan a poposit pe brațul lui Latovlevici, care și-a însușit foarte bine rolul. Acesta a fost extrem de activ, cel puțin în prima parte și a încercat să organizeze jocul. Treptat, fundașul stânga s-a stins, în repriza secundă fiind înlocuit cu Lupu. Odată cu ieșirea „lunetistului”, banderola a trecut pe brațul lui Prepeliță, fotbalist care, de altfel, a fost de departe cel mai bun jucător al formației lui Reghecampf.

De remarcat și ambiția Brăilei, care a știut să se mobilizeze în ciuda caracterului amical al disputei și care a propus două nume pentru Liga 1: Ciocâlteu și Neagoe.

Cei doi antrenori au trimis în teren următoarele formații:

Brăila: Ștefan Leu – Ignat, Bosoi, Ivan, Necoară – Voicu, Pușcașu, Ochia, Neagoe – Bălțoi, Rusu. Rezerve: Mitrea, Frunză, Bălașa, Ndigwe, Ciocâlteu, Spiridon, Câmpeanu

Steaua: Stanca – Râpă, Szukala, Doru Bratu, Latovlevici (CPT) – Filip, Prepeliță – Tatu, M.Costea, Pârvulescu – Adi Rocha. Rezerve: Nițu, Antonio Popa, Lupu, Caradaș, Pușkaș, Năstăsie, Roșu, Pătrașcu, Iordache

 
Video: Sport.ro
Marius ANGHEL 23 Mar. 2013, 19:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă