Au dat-o la pace în ultimul amical al iernii

11 Mar. 2012, 02:49 Pregătiri, amicale

După bătaia luată vineri de la Măciuca, scor 0-2, Constantin Schumacher și-a mai testat odată jucătorii, la o zi distanță, în încercarea de a-și elucida orice îndoială înaintea startului returului. De această dată, Juventus a întâlnit, pe sinteticul din „Ștefan cel Mare”, de la ora 11:00, pe Dinamo II. Scorul final a fost egal, 1-1, însă prestația din acest meci a echipei din Colentina dă speranțe la salvarea la retrogradare.

Împinși de la spate de țipetele antrenorului și dornici să spele imaginea lăsată în amicalul cu Damila Măciuca, fotbaliștii lui Juventus au pus stăpânire pe balon chiar din startul partidei din „Groapă”. Cu Valdrack în formă și sprinten în aproape orice colț a jumătății dinamoviste, „albaștrii” au dat impresia că golul trebuia să pice oricând. Vlad (10) l-a pus primul la încercare pe Pena, însă dominarea n-a adus și ocazii clare la poarta formației antrenate de Ion Marin. Cuplul de fundași centrali ai „alb-roșilor”, Ioniță – Crișan, a demonstrat încă odată cât de bine e sudat și a oferit siguranță deplină. Ianuși (38) l-a mai trezit puțin din amorțeală pe goalkeeper cu singura variantă de a testa agilitatea lui Pena, șutul de la distanță, însă Petrescu (43) a fost cel mai aproape de gol. Fundașul „Bătrânei Doamne” bucureștene a șutat puțin peste transversală de la 20 de metri, insuficient pentru a modifica scorul alb.

Reprinza a doua a debutat cu câteva modificări de fiecare parte și determinarea mai bună a dinamoviștilor a dus și la primul gol al întâlnirii. În urma unei centrări din corner, Bitez, scăpat din marcaj, a înscris cu capul din 10 metri sub transversala lui Sardescu. 1-0, avantaj și liniște din nou. „Alb-roșii” cedează inițiativa, își așteaptă adversarul în propria jumătate să-l atace tăios pe contraatac, însă situațiile de gol lipsesc cu desăvârșire. Timpul trece, intrările par din ce în ce mai dure și în urma uneia dintre lovituri Juventus reușește să-și surprindă adversarul, aproape și pe sine însuși. Tene centrează spre colțul careului de 6 metri, jucătorii sunt relaxați fiincă mingea pare una ușoară, dar rămân deodată blocați. Ferdin Amet plonjează la firul ierbii de plastic și reia cu capul la colțul lung mingea ce trece pe lângă toți și pătrunge în poartă exact lângă bară. E 1-1 și Pena și restul jucătorilor lui Ion Marin își pun mâine în cap de neputință.

Egali din nou și cu încă zece minute de joc, fotbaliștii lui Schumacher au forțat victoria în final, însă imprecizia a dus doar la ratări, nu și la modifică de scor.

MAI MULTE FOTO DE LA MECI

Dinamo II – Juventus București 1-1 (0-0)
Bitez (52) / F. Amet (78)

Pena – Stanca (46 C. Lia), M. Ioniță, R. Crișan (46 Ghiță), Mușat (63 Burnea) – Cazacu (72 Mărmăneanu), Nițu, Ursache, Scărlătescu – Bitez, Mazarache (46 Balint)
Antrenor: Ion Marin

Sardescu – Petrescu (68 F. Amet), Ianuși, Horea, A. Sava (77 Pierre) – D. Grigore (58 Cruceru) -M. Bănuță (68 Buștea), Slobozeanu, G. Stănică (46 Busuioc, 77 G. Tene) – V. Țăran (46 Damaschin), Jane-Valdrack (58 Liuță)
Antrenor: Constantin Schumacher

Articol și foto de Marius ANGHEL

11 Mar. 2012, 02:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă