ASU Politehnica, succes în meciul de prezentare cu Zimbru Chișinău, pe un „Dan Păltinișanu” pustiu. Antrenorul, mulțumit de atitudinea echipei

Marius ANGHEL 29 Jul. 2018, 17:05 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica s-a impus, sâmbătă seară, cu 1-0 în amicalul de prezentare cu Zimbru Chișinău, formație din prima ligă a Republicii Moldova. Sportiv, Gelu Velici a adus victoria într-un meci în care jucătorii au apărut în echipamentele pentru noul sezon, asemănătoare în proporție de 99% cu cel din ediția trecută de campionat. Spectatorii însă au fost sub 400 pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, în apatia din fotbalul timișorean vizibilă și la amicalul organizat pe „Știința” cu Progresul Spartac.

Zimbru se afla și ea la ultimul amical, înaintea începerii returului însă, deoarece peste Prut se joacă în sistem primăvară-toamnă. Echipa din Chișinău nu a putut veni cu cinci noi transferuri, care au avut probleme cu viza. În aceste condiții, ASU Politehnica a dominat prima repriză, chiar dacă nu cu multe ocazii periculoase. În minutul 6, Bozian a trimis peste poartă din câțiva metri, cu capul, o centrare oferită de Cherecheș. Velici, Ignea și Bozian au bifat alte ratări până la pauză, când s-a intrat cu 0-0.

Repriza secundă destul de anostă, Velici a spart monotonia

Repriza secundă a meciului a fost una destul de lipsită de ocazii semnificative. Timișorenii nu au făcut schimbări de la pauză, dar au modificat echipa pe parcurs. În minutul 67, Scutaru a reluat o minge cu capul pe lângă poartă. Golul a venit în minutul 72, când Velici a tras de la peste 20 de metri, iar mingea a lovit bara și a intrat în poartă. Moldovenii au avut și ei o ocazia bună la șutul pe lângă poartă al lui Nichita Iurașco.

ASU Poli Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Poparadu – Schieb, Ignea, Bozian – Velici. Au mai intrat: Cojocaru, Ghinescu, Miholca, Bedea, Szasz, Coadă, Bănică, Nicolescu.

Zimbru Chișinău: Buga – Jardan, Golovatenco, Prepeliță, Țîgîrlaș – Calugher, Scoarță – Pislă, Damascan, Obekop – Nicolăescu. Au mai intrat:: Kovalov – Onica, Staris, Telegin, Bagaciuc, Iurașco, Donțu, Chișca, Neagu, Furtună, Dubniuc.

Petruescu a constat o schimbare față de înfrângerea cu 5-0 cu Oradea

Cosmin Petruescu a fost mulțumit că echipa a arătat altfel față de amicalul pierdut la scor miercuri. „Cred că am făcut un joc bun. Am avut o altă atitudine față de predentul joc de verificare. Sunt mulțumit de joc, mulțumit de rezultat, mulțumit de faptul că pe faza de apărare nu am dat foarte mult posibilitatea adversarului să se apropie foarte mult de poarta noastră. Pe faza de atac am fost echipă cu o posesie mai bună, o  frecvență bună de acțiuni de poartă. Am pus o presiune constantă pe poarta adversă. E un adversar bun, un adversar din prima ligă din Moldova, aflat într-o fază a pregătirii mai avansată decât noi, ținând cont că în Republica Moldova se joacă sistem primăvară-toamnă, iar ei acum se pregătesc să înceapă returul de campionat. Una peste alta consider că am avut un test util, am dat posibilitatea tuturor jucătorilor să aibă minute, unii mai multe, alții mai puțin. Îi felicit pe băieți pentru atitudine și pentru rezultat. Îi așteptăm pe cei de la Zimbru Chișinău să ne întoarcă invitația”, a precizat tehnicianul Timișoarei.

Serghei Secu, antrenorul moldovenilor, a punctat că echipa sa a suferit din cauza oboselii și a lipsei celor cinci jucători fără viză. „Noi am avut o deplasare foarte grea, o zi și o noapte pe drum, o zi de pregătire. Când nu dormi o noapte, trebuie să recuperezi cel puțin trei zile. N-am avut azi prospețime în atac, am fost cam palizi. Am încercat să jucăm fotbal, să creăm ocazii. Am avut câteva ocazii în care am putut să marcăm. Se vede că echipa Timișoarei a fost mai proaspătă astăzi. Au creat și ei ocazii, dar au fost mai proaspeți ca noi. Vrem să ne clasăm în primele patru sau să luăm Cupa Moldovei, pentru locurile UEFA. Suntem pe locul 5 acum, înainte de începerea returului. E greu de spus unde ne-am clasa în România. Liga I e una foarte mare, dar cu pregătirea bună, de ce nu. Am avut cinci jucători care nu au putut vnei, portughezi, brazilieni. Este o pierdere pentru noi. Jucătorii care au venit au încercat să joace fotbal”, care a adăugat că deocamdată, Zimbru nu se poate bate de la egalitate cu Sheriff Tiraspol.

Politehnica debutează duminica viitoare în Liga a 2-a, de la ora 15:30, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Mediafax foto
 

Marius ANGHEL 29 Jul. 2018, 17:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă