ASU Politehnica și-a reluat seria deja tradiționalelor amicale cu Centrul Național de Pregătire Timișoara. Trip a debutat cu gol, Ursu doar s-a antrenat

ASU Politehnica și-a reluat seria deja tradiționalelor amicale cu Centrul Național de Pregătire Timișoara.** Trip a debutat cu gol, Ursu doar s-a antrenat

ASU Politehnica a desfășurat, miercuri, un meci de verificare cu Centrul Național de Pregătire Timișoara (CNPT), joc terminat la egalitate, scor 3-3, după ce la pauză a fost 1-1. În mare parte, Cosmin Petruescu a utilizat la partida de pe Știința jucătorii care nu au prins minute în prima partidă oficială, de pe terenul Luceafărului Oradea (scor 0-0).

A fost un test pentru a menține ritmul de joc al celor legitimați la divizionara secundă, dar și pentru a vedea ce fotbaliștii mai pot fi transferați de la CNPT, mai ales că, la vară, povestea va ajunge, aproape cert, la sfârșit.

În toamnă, cele două echipe au jucat de mai multe ori asemenea partide, la mijlocul săptămânii. Ca și în alte dăți, „lupii tineri” de la CNPT au condus, iar echipa de liga a doua a fost nevoită să revină. Pentru formația antrenată de Cristian Petcu a marcat toate cele trei goluri Mihai Gâdean, în minutele 23, 40 și 67. Ionuț Plămadă a fost căpitanul alb-violeți și a înscris în minutele 36 și 67. Ultimul gol l-a marcat Fabio Trip în minutul 77, un jucător adus săptămâna trecută la ASU chiar de la CNPT.

La final, Politehnica a avut doi fundași centrali U16, Bîrlovean și Bot. A fost primul joc al lui Trip, iar Octavian Ursu, mijlocaș adus de la „U” Cluj, a făcut primul antrenament cu echipa în cursul zilei de miercuri.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Motreanu, Bîrlovean, Dros, Cojocaru – Vidrăsan, Mih. Ene – Bedea, F. Trip, Lucas Fabricio – I. Plămadă. Au mai jucat: Gașpar, Bot.

CNP Timișoara: Pădure – Andreca, Stoianovici, Goța, Popa, Coroiu, Lazăr, Casian, Șimăndan, Pițigoi, Gîdea. Au mai jucat: Roger, Firca, Feti.

Cosmin Petruescu a admis că urmărește la aceste meciuri și alți tineri, mai ales că, din vară, FRF va face alte centre, cu copii mai mici, iar generația de la Timișoara va „absolvi”. „Am vrut să-i vedem pe jucători într-un meci cu niște adversari mai buni. De asemenea, trebuie să recunoaștem, că trebuie să fim atenți la jucătorii de la centru. Acești copii cresc și progresează pe zi ce trece. Este normal să-i avem în atenție, pentru a-i putea să-i transferăm într-un viitor nu foarte înpărtat. Cum a fost cazul lui Jurj, lui Trip, și mai sunt și alții în vizorul nostru”, a spus Petruescu.

Luni, de la ora 17:30, ASU Politehnica joacă pe terenul lui „U” Cluj, în cadrul etapei a 23-a a Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ASU Politehnica
 

Pe aceeași temă