ASU Politehnica s-a impus lejer și în al treilea amical al iernii. Petruescu îl testează pe paraguayanul fost la UTA și explică de ce utilizează jucători neluați în cantonament

ASU Politehnica a jucat, miercuri după-amiază, un meci de verificare cu liderul Ligii a 4-a Timiș, Fortuna Becicherecu Mic, pe care l-a câștigat 4-1. Față de zilele precedente, la acest amical a apărut să dea probe de joc și paraguayanul Jorge Alvarenga, care s-a antrenat în ultima perioadă cu UTA.

Timișorenii au deschis scorul în minutul 29, după un penalty obținut de alt jucător în teste, Claudio Kiala. A marcat noua achiziție Mihai Ene, iar diferența a crescut în minutul 34, la reușita lui Vidrăsan. La pauză s-a intrat cu 2-1, după un gol marcat în minutul 39 pentru Fortuna de către Costel Zurbagiu, care anul trecut, în returul Ligii 2, a fost împrumutat la Ripensia. În repriza secundă au mai înscris Gelu Velici, în minutul 48, și Cristian Ene, în minutul 71.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru, I. Plămadă, Dros, Vidrăsan, Kiala, M. Ene, Alvarenga
Au mai intrat: Murariu, Nicolescu, Coadă, Daminuță, Cherecheș, Alin Manea, Alin Ignea, Bg. Vasile, Schieb, Velici, Cr. Ene

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie – Miheț, Oneț, Toma, Negruț, Zurbagiu, Filimon, Croitoru, Roman, Z. Radu, Pecarov
Au mai intrat: Culda, Vîrșog, Anagor, Păscăleanu, Iacob, Terec, Ierima, Szalkai, Hodiș

Petruescu: „Sunt mulțumit, în mare parte, de joc”

Cosmin Petruescu a fost foarte mulțumit de randamentul jucătorilor. „Ne apropiem de perioada precompetițională, când, încet-încet, ar trebui să ne preocupe și rezultatul. Mă bucur că a venit această prestație noastră pe fond de oboseală, în compania unei echipe foarte bune, cel puțin de Liga a 3-a după numele și valoarea jucătorilor din componență. Un test binevenit în condițiile în care am avut o perioadă cu antrenamente foarte grele și suntem în plină perioadă de acumulări fizice. Sunt mulțumit, în mare parte, de joc, de dinamica jucătorilor în teren, de circulația mingii și, cel mai important lucru, că nu am avut parte de accidentări”, a declarat antrenorul Politehnicii.

Alvarenga, Kiala și Daminuță, în probe

Jorge Alvarenga este un jucător paraguayan de 31 de ani, care joacă al doilea atacant și care a dat probe de joc și la UTA. „E un băiat care a venit alături de noi de două zile, se pregătește, urmează să-i facem o evaluare. Vine dintr-o zonă foarte călduroasă și necesită o perioadă de adaptare, chiar dacă în România a venit de câteva zile bune. Nu știu de ce a renunțat UTA la el. Nu știu să aibă probleme medicale. Din prima zi în care a venit, s-a antrenat normal alături de noi”, a punctat Petruescu despre jucătorul sud-american.

Claudio Kiala și Cristian Daminuță sunt și ei testați, fără să stea în cantonament cu echipa. „Sunt în pregătiri cu noi și în momentul în care vom avea concluziile obiective pe care ni le dorim, cu siguranță, vor semna contractele cu Politehnica Timișoara. Din păcate, în cantonament am avut un număr limitat de locuri. Sunt situații de organizare și nu întotdeauna ce ne propunem și reușim. Acesta este motivul pentru care nu au făcut pregătirea centralizată cu noi. Nu au stat împreună cu ceilalți băieți, dar li s-au asigurat și lor cazare și două mese pe zi, cum li se asigură tuturor jucătorilor”, a spus antrenorul despre Kiala și Daminuță.

Mulțumit de Ene și Velici

Cristian Ene a marcat după ce cu o zi înainte a semnat un contract cu ASU Politehnica. „Ene a făcut azi dimineața o dezmorțirea cu preparatorul fizic. Venea după trei zile libere. De sâmbătă dimineața nu a mai făcut mișcare deloc. E normal să nu aibă încă ritmul de joc. Dar, spre bucuria mea, s-a cunoscut cu foarte mulți jucători, au evaluat mult timp împreună la academie și, spre bucuria mea, integrarea lui s-a făcut mult mai repede decât al ceilalți care au venit”, a punctat Petruescu despre atacantul care vine de la „U” Cluj, însă care aparține de Viitorul.

Gelu Velici nu este nici el în cantonament. Deși fanii nu au trecut peste incidentul cu înjurături între el și un suporter, Petruescu dă semne că l-ar păstra în lot pe fotbalist. „Este mai liniștit sufletește după evenimentul fericit pe care l-a avut în familie. A avut două zile libere, acum a revenit la antrenamente, s-a antrenat și ieri și alatăieri alături de noi. Este în continuare jucătorul Politehnicii Timișoara și vom vedea în viitorul apropiat ce vom decide”, a mai spus Petruescu.

Sâmbătă, ASU Politehnica are un nou amical, cu Millenium Giarmata, cea pe care astăzi a învins-o ACS Poli cu 1-0.

Până acum, ASU Poli a mai jucat amicale cu FC Bazoșu Vechi (7-0) și Carani-Murani (5-0), ambele din Liga a 4-a Timiș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Politehnica Timișoara / Titus Emanuel ILIEȘI

Pe aceeași temă