ASU Politehnica s-a impus în amicalul cu sârbii de la Vulturul Grebenac. Andone i-a confirmat pe Scutaru și Schieb și a testat sârbi și juniori

Marius ANGHEL 24 Jan. 2018, 18:18 Pregătiri, amicale

ASU Poli s-a impus cu 3-1 în al doilea meci amical în acest an, jucat la marginea Timișoarei, cu Vulturul Grebenac, formația de liga a patra sârbă dintr-un sat cu majoritate română. La acest joc au fost testați sârbii Dejan Ivanovic și Andrea Lazovic, dar și o serie de juniori. La final, antrenorul Bogdan Andone a confirmat că Cristian Scutaru și Marvin Schieb vor semna contract cu alb-violeții.

Timișorenii au controlat jocul în prima repriză. În minutul 17, Plămadă, jucat ca atacant central în prima repriză, a trimis în bara transversală. Tot el a deschis scorul în minutul 23, după o minge venită de la Sorescu, în urma unei centrări de la Taub. Același Plămadă a ratat o ocazie imediat după gol, iar Grebenac a egalat în minutul 32, după o eroare a lui Dur-Bozoancă, speculată de Czizik. Până la pauză, ASU Poli a mai avut o bară, după ce Ignea a tras în stâlpul lateral al porții.

Un nou sârb și un junior care a dat teste și la ACS Poli, privița la treabă de Andone

Poli a schimbat complet echipa în repriza a doua. În minutul 63, Dejan Ivanovic a marcat golul de 2-1, după o pasă venită de la juniorul Alex Gașpar, iar în minutul 79 Bădăuță a marcat golul de 3-1, după o centrare de la Giuricici. Timișorenii l-au testat din nou pe Andrea Lazovic, care a mai dat probe de joc și iarna trecută, dar și la ACS Poli. Andone l-a mai văzut la lucru pe juniorul Rareș Bîrlovean, originar din Petroșani.

Au lipsit de la meci Poparadu, accidentat, dar și Motreanu și Coadă, învoiți pentru o acțiune a facultății.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Bilia, Scutaru, Mera, Taub – Predescu, Krausz, Ignea – Sorescu, I. Plămadă, Schieb
Au mai intrat: Borbei – Giuricici, Bilia, Lazovic, Bîte, Ghinescu – Teuț, Lazea, Boloca, Gașpar – Ivanovic, Bîrlovean, Bădăuță

Andone nu mai vrea amicale pe sintetic

Tehnicianul Politehnicii preferă terenurile cu iarbă naturală și a avut cuvinte de laudă despre juniori. „Important e că a fost un antrenament util. Terenul a fost destul de greu. A fost greu de controlat mingea. Am preferat să jucăm pe iarbă, pentru că, antrenându-ne doar pe terenul sintetic, au început să apară diferite probleme cu accidentările. E un antrenament util, venim după două zile cu câte două antrenamente. Cel mai important lucru e că nu am avut jucători accidentați. Mă bucur pentru copiii care au debutat și au jucat chiar al doilea joc cu noi. Sunt copiii din grupele noastre de juniori, se vor pregăti cu noi în continuate și sper să mai prindă minute. Mă bucur pentru Alex Gașpar, care e junior, are un potențial foarte bun și îmi place foarte mult”, a precizat Bogdan Andone.

Scutaru și Schieb, primele transferuri

Cristi Scutaru și Marvin Schieb sunt ca și acontați. „Scutaru a fost prima opțiune pentru noi. Mă bucur că am reușit să-l aducem la noi. Cu siguranță va aduce un plus valoare, are experiența necesară, valoarea necesară. Am nevoie să fie unul dintre liderii echipei în acest retur de campionat. Marvin e un jucător cu potențial, tânăr. E junior, avem nevoie de dublură la Sorescu pentru acest retur. Putem să-l folosim și bandă stângă când avem nevoie. E o posibilitate în plus când alcătuim echipa. Sunt convins că că ne va ajuta. E un jucător cu calități foarte bune pe faza ofensivă, care face diferența. Suntem în discuții cu mai mulți atacanți. Lusamba trebuie să ajungă”, a mai spus Andone.

Următorul amical al locului 5 din Liga a 2-a va fi sâmbătă, pe un teren din Timișoara, cu echipa de Liga a 3-a Național Sebiș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastina TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 24 Jan. 2018, 18:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă