ASU Politehnica s-a impus în amicalul cu ACS Dumbrăvița. Axente a privit doar de pe margine

ASU Politehnica și-a măsurat forțele în al treilea amical cu una dintre echipele bune din Liga a 3-a, ACS Dumbrăvița, pe care a învins-o cu 3-1 într-un meci disputat miercuri pe arena Știința. Oaspeții au reușit să le fure alb-violeților principala țintă din atac, pe Octavian Drăghici, și au fost o victimă sigură în acest test, pentru că și-au reluat pregătirea foarte recent. În schimb, gazdele au terminat transferurile, dar Mircea Axente, ultimul sosit, nu a jucat deocamdată, fiind nepregătit fizic.

Poli a deschis scorul în minutul 20, prin Scutaru, care a marcat cu capul. Până la pauză însă, Dumbrăvița a egalat, grație unui gol marcat de Jinga. În repriza secundă, formația de liga secundă a reușit să se impună. Coadă a marcat în minutul 77, iar Ungureanu a stabilit scorul final în minutul 80.

Mircea Axente s-a antrenat separat în timpul meciului, deoarece, spre deosebire de coechipieri, nu a prins un stagiu de pregătire centralizată. Au fost menajați Contra, Jurj, Bedea și Zabun, ultimii trei cu probleme medicale.

ASU Politehnica: Tîmbur – Coadă, Mera, Scutaru, Coroiu – Bg. Vasile, Dros – F. Trip, Ignea, Schieb – Pițigoi
A mai intrat: Murariu, Alin Manea, Cherecheș, S. Lupu, Ad. Ungureanu, Lazăr, D. Radu
Antrenor: Cosmin Petruescu

ACS Dumbrăvița: Mikloș – Morariu, Telescu, Bilia, Siminic – A. Ștefan, M. Stancu, M. Boldea, Jinga – Făgărășanu, Drăghici
Au mai intrat: Smaranda, Foca, Soare, B. David, Stupu, Briciu, Enciu, Nanu
Antrenor: Sorin Bălu

Cosmin Petruescu: „M-au deranjat unele execuții ale noastre”

Cosmin Petruescu a avut și aspecte ce l-au nemulțumit. „Două echipe, una poate puțin supra-încărcată, a noastră, și una un pic mai proaspătă, dar fără a avea o bază a pregătirii, pentru că și-au reluat antrenamentele doar de câteva zile. Una peste alta, cred că, atât ei, cât și noi ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus peste acest joc. M-au deranjat unele execuții ale noastre, ținând cont că am întâlnit totuși o echipă de Liga a 3-a, pe care eu o văd una dintre pretendentele la promovare. Am avut unele greșeli tehnice provocate, dar le punem pe seama lipsei de prospețime, normale și firești, ținând cont de faptul că numai ce am terminat un cantonament destul de greu, de solicitant. Consider că am făcut achiziții bune, transferuri bune, exact acolo unde aveam nevoie. Rămâne de văzut cât de repede se vor integra din punct de vedere al omogenității și al relațiilor de joc. Mircea este un caracter deosebit, atât din punct de vedere sportiv, cât și uman și sperăm să-l pumem cât mai repede pe picioare din punct de vedere fizic”, a declarat Cosmin Petruescu.

Mircea Axente: „E un mediu bun pentru mine să joc și să arăt că încă pot să fac multe”

Axente spune că a ales să revină la Timișoara din motive ce țin și de atmosfera de la echipa alb-violetă. „Mă bucur foarte mult că m-am întors acasă. Am avut discuții și în iarnă cu cei de aici. M-am întors pentru că, din ce am urmărit și am văzut până acum, au un spirit frumos, o atmosferă bună. E un mediu bun pentru mine să joc și să arăt că încă pot să fac multe. Poate e mai bine să fie așa, fără patroni. Abia aștept să înceapă meciurile importante, cu miză. Sper să fim o echipă care va pune multe probleme. Vom vedea după primele etape care sunt echipele care se vor bate la promovare, pentru că acum, și-au anunțat multe intenția de a promova. Din acest punct de vedere, se anunță o Liga a 2-a foarte atractivă pentru suporteri și cred că asta crește nivelul”, a precizat atacantul.

Sorin Bălu: „Ei se apropie de campionat, noi de abia am început”

Sorin Bălu a fost mulțumit de echipa sa, care va reîncepe meicurile oficiale abia la final de august. „A fost un meci greu prin prisma faptului că s-au întâlnit două echipe din eșaloane diferite, ei mai sus ca noi, două perioade de pregătire diferite, ei se apropie de campionat, noi de abia am început. Însă, cred eu că a fost o partidă bună. Noi, din punct de vedere fizic, ne-am făcut antrenamentul. Cred că, în anumite momente, ne-am apropiat de nivelul celor de la Poli. Victoria lor este meritată, justă, sub aspectul jocului. Pentru noi de abia este începutul, suntem într-o perioadă de reintrare și readaptare la efort. Săptămâna viitoare vom intra într-un cantonament sau semicantonament pe plan local, în care vom pune mult accent pe ptegătirea fizică. Avem jucători noi. Relațiile de joc nu puteau fi cele dorite de mine. Odată cu trecerea timpului sper să ne apropiem de ce ne dorim să jucăm în campionat. Iar în ultimele două-trei săptămâni de pregătire sper să ne apropiem de forma maximă, iar prin prima etapă să fim în cea mai bună formă”, a precizat Bălu.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Pe aceeași temă