ASU Politehnica organizează două amicale de gală. Meciul de prezentare al echipei va fi pe „Dan Păltinișanu”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 17:14 Pregătiri, amicale
ASU Politehnica organizează două amicale de gală.** Meciul de prezentare al echipei va fi pe

Cei de la ASU Politehnica au decis să organizeze două amicale de gală spre finalul perioadei de pregătire pentru sezonul 2018-2019. Un meci va fi cu bucureștenii de la Progresul Spartac, pentru reeditarea finalei Cupei României din 1958, iar al doilea, meciul de prezentare, va fi pe „Dan Păltinișanu”, cu Zimbrul Chișinău, în contextul anului Centenarului României Mari.

Fanii doresc să sărbătorească cei 60 de ani trecuți de la câștigarea primei Cupe a României, în 1968 (1-0), din cele două câștigate de clubul universitar timișorean. În acest sens, va fi organizat un amical pe 21 iulie, de la ora 18:00, pe stadionul Știința, cu Progresul Spartac. Adversarul din București este un club înființat în 2014, dar care se vrea continuatorii morali ai Progresului București, devenită ulterior FC Național. „Evenimentul se dorește a fi un omagiu adus unui eveniment extrem de important pentru fotbalul studențesc timișorean – câștigarea primei Cupe a României din palmaresul clubului de către formația de legendă Știința Timișoara, formație ce avea în componență jucători precum Ciosescu, Cădariu, Lereter sau Gîrleanu”, se anunță pe pagina de Facebook a echipei.

Revenire pe „Păltinișanu”, unde e posibil ca echipa să se mute de tot din toamnă

Ulterior, pe 28 iulie, de la ora 20:00, va avea loc amicalul de prezentare, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Adversarul va fi Zimbrul Chișinău, echipă de pe locul 5 în campionatul Republicii Moldova, unde se joacă în sistem primăvară-toamnă.

Formația din capitala țării vecine e una dintre cele mai titrate echipe moldave, cu opt titluri de campioană, șase Cupe ale Moldovei și o Supercupă. La acest meci, „Băieții” în ghete” vor apărea în noul echipament.

De subliniat că din toamnă, ASU Politehnica are mari șanse să revină și pentru jocurile oficiale pe „Dan Păltinișanu”, deoarece stadionul Știința va intra într-un proces de renovare și consolidare.

Altfel, momentan, echipa are două amicale săptămâna aceasta. Unul e miercuri, cu locul 2 din Liga a 4-a Alba, Sportul Petrești, în cantonamentul hunedorean. Tot acolo, timișorenii joacă sâmbătă cu CNS Cetate Deva, locul 8 din Seria a 4-a a Ligiii a 3-a. Meciul cu CSM Școlar Reșița, programat inițial pentru 21 iulie, urmează să fie reprogramat. De asemenea, un alt meci-test va fi pe 25 iulie, cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 17:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă