ASU Politehnica a sunat adunarea și cu jucători în probe, inclusiv un fotbalist care dimineața era la rivala ACS Poli. Gelu Velici abia așteaptă să o bată pe UTA

Marius ANGHEL 03 Jul. 2018, 11:55 Pregătiri, amicale

Luni seara, ASU Politehnica a făcut primul antrenament pentru noul sezon, sub comanda lui Cosmin Petruescu. Au venit aproape toți jucătorii acontați, dar și unii care se vor afla în teste: Patrick Popescu, Ionuț Ianc, Ioan Boancă, Darius Buzdugan, Alexandru Cherecheș, dar și Dragoș Cojocaru, ultimul adus de agentul timișorean Cristea Opria, după ce până acum a dat probe la concitadina ACS Poli.

Au lipsit Dănuț Bilia, din cauza unei probleme familiale, Bogdan Bozian, dar și juniorii Ionuț Gașpar și Alexandru Borbei, care au liber după turnee de copii. Au fost prezenți dintre cei rămași din sezonul trecut sau mutările deja anunțate: Rareș Murariu, Markos Gakos, Emanuel Fișteag, Bogdan Nicolescu, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Ionuț Coadă, Tamaș Szasz, Vlad Bîte, Raul Vidrășan, Adrian Poparadu, Florin Lazea (încă accidentat), Răzvan Ghinescu, Adrian Bedea, Marvin Schieb, Alin Ignea, Marko Giuricici, Gelu Velici, Romeo Bănică și Ionuț Plămadă.

Jucători tineri în teste pentru posturile deficitare

Șapte fotbaliști vor fi testați de Cosmin Petruescu: Patrick Popescu (mijlocaș dreaptă, născut 1996, fost la U Cluj și Liga a 3-a din Slovenia), Ionuț Ianc (mijlocaș central sau dreapta, de 19 ani, arădean coleg cu Dennis Man, fost la UTA, Șoimii Pâncota, Victoria Zăbrani, Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cermei), Darius Buzdugan (mijlocaș central, 23 de ani, fost la Metalul Reșița, CSM Școlar Reșița, Giarmata, Nuova Mama Mia, Făget), Alexandru Cherecheș (mijlocaș stânga, 19 ani, fost la Viitorul Zalău, ACS Poli, Național Sebiș și Millenium Giarmata), Ioan Boancă (fundaș stânga, 19 ani, de la Galda de Jos), Bogdan Miholca (mijlocaș central, 21 de ani, fost la Olimpia Satu Mare și Luceafărul Oradea) și Dragoș Cojocaru (fundaș central, 21 de ani, fost la Brașov, Anderlecht, Charleroi, Voluntari, Saint-Gilloise).

Cosmin Petruescu caută dubluri pe posturi

Antrenorul adus vara aceasta e mulțumit de jucătorii care au rămas și i-au fost aduși. „Suntem nerăbdători să începem pregătirile. Mă bucur că în proporție destul de mare am reușit să definitivăm și lotul. La ora actuală e 90-95%, sperăm ca în zilele următoare, până la plecarea în cantonament trebuei să ne apropiem de un lot cât se poate de competitiv, cu care să abordăm noul sezon al Ligii a 2-a. Sunt și câțiva jucători noi. Mă bucur că am ajuns la un acord cu cei care au terminat campionatul la Politehnica Timișoara. Nu a fost deloc ușor. Sunt jucători cu valoare, care au avut oferte importante în această vară. Dar mă bucur că au dat curs ofertei noastre și acum sunt jucătorii Politehnicii Timișoara. am referințe bune despre cei care au venit, cred că se pliază perfect pe ceea ce se dorește la Politehnica Timișoara. Cred că avem nevoie de dubluri, sunt băieții despre care am referințe bune, dar nu am apucat să-i văd la lucru”, a declarat antrenorul Petruescu.

Gelu Velici abia așteaptă debutul

După șapte ani în care nu a mai jucat în orașul natal, Gelu Velici abia așteaptă meciurile oficiale, mai ales cel cu UTA, și a spus că nu îi pasă că se va juca la Arad sau la Șiria. „E important să avem atitudine, cred că asta așteaptă toată lumea de la noi. Dacă avem atitudine, cred că vor veni și rezultatele. A contat foarte mult că a venit Cosmin, am lucrat bine cu el un an de zile la Lugoj. Îi mulțumesc că am ajuns aici, probabil că am jucat bine și l-am convins să mă aducă aici. Va fi un campionat greu, pe lângă cele trei echipe din Timișoara, se vor întări toate. Aștept toate meciurile. Mă bucur că îmbrac acest tricou în care am copilăriit și am crescut. Bineînțeles că meciul cu UTA va fi meciul sezonului, dar eu sunt nerăbdător să înceapă campionatul. Nu mă interesează unde jucăm, vreau să-i batem”, a declarat Velici.

Sâmbătă va fi primul amical, cu FC Bazoș, o echipă de Liga a 4-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 03 Jul. 2018, 11:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă