ASU Politehnica a mai bifat un succes în meciurile amicale, de data aceasta cu Șoimii Lipova. Benga a povestit cum l-a stresat pe Sergiu Popovici, cea mai nouă achiziție

ASU Politehnica a revenit la adversari interni după meciul cu sârbii de la Zrenjanin. Pe sinteticul de la Baza Sportivă 2, echipa antrenată de Octavian Benga s-a impus, sâmbătă, cu 2-1 în fața formației de Liga 3 Șoimii Lipova, într-un meci în care a intrat și Sergiu Popovici, ultima achiziție a alb-violeților.

S-au jucat din nou două reprize de 50 de minute, deja un obicei pentru Benga. Poli a deschis scorul încă din minutul 14, prin Mircea Axente, cu un șut de la 10 metri. Diferența a crescut în minutul 26, datorită unui gol marcat de Alexandru Munteanu, după o fază începută dintr-un corner.

În repriza a doua a jucat și Sergiu Popovici, cel mai nou transfer al alb-violeților, care a semnat cu ASU Poli până în vară. După mai multe ocazii irosite ale echipei lui Benga, la ultima fază, Lipova a marcat prin Claudiu Codoban.

ASU Poli: Contra – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, Codrea, A. Ignea, F. Trip, Săulescu, Al. Munteanu, Axente
Au mai intrat: Murariu – Sofran, Coadă, Vidrăsan, Popovici, D. Radu, Bg. Vasile, A. Manea, Cristodulo, Pintea, Al. Pop

Șoimii Lipova: Pădure – Nagy, Bercu, Plugar, Filimon, Prună, M. Popa, Simion, Rusu, Banyoi, Sulea
Au mai intrat: Buta, Hațegan, Dolga, A. Popa, Stoin, Bicuschi, Dobrean, Aslău, Michel, Codoban, Dragoș.

Poli, obosită în pregătire

Octavian Benga a apreciat că formația sa este încă obosită în acest moment și, de asta, randamentul e afectat.

„Un penultim test cu o echipă foarte bună de Liga 3. Sunt mulțumit în mare parte de acest antrenament. Ne-am creat multe situații de a marca. Din păcate, am ratat unele ocazii rarisime. Le voi cere jucătorilor să fie mai concentrați, mai responsabili, pentru că în meciurile oficiale de Liga 2, adversarul nu te va ierta. Pun aceste ratări și în seama unei lipse de prospețime. Încă nu ne-am găsit prospețimea. Mai avem două săptămâni până începem și în perioada următoare vom lucra să aibă o vigoare crescută”, a precizat Benga.

Benga l-a enervat pe Popovici cu insistența

Tehnicianul a mărturisit că a inistat foarte mult pentru Sergiu Popovici. „Popovici e un jucător pe care mi l-am dorit foarte mult, am fost cu el în contact în ultimele două luni. Chiar am devenit stresant la un moment dat pentru el. Un jucător prin a cărui revenire cred că am adus un plus de valoare, de experiență. A venit în nivelul salarial al clubului nostru, nu am depășit niciun prag salarial. Trebuie să-l felicităm că a venit alături de noi și cu siguranță va fi un plus”, a mai explicat Octavian Benga.

Alb-violeții, echilibrați pe posturi

După achiziții, Benga e foarte mulțumit de lot. „O campanie de achiziții bună, am adus jucători cu experiență la nivelul Ligii 2, chiar și la nivelul Ligii 1. Jucătorii pe mi i-am dorit în mod special. Am balansat echipa pe toate posturile, avem dubluri. Sergiu Popovici poate să acopere atât postul de fundaș stânga, cât și de mijlocaș stânga. Avem o concurență benefică în cadrul lotului și cu siguranță asta va da mai multă calitate”, a conchis antrenorul Politehnicii.

Antrenorul Lipovei, dezamăgit

Flavius Sabău nu a fost încântat de cum a jucat echipa sa. „Sunt puțin dezamăgit, puteam scoate mai multe din acest meci în care ne-am bătut de la egal la egal cu o echipă bună de liga a doua. Adversarul a profitat de două greșeli în apărare, s-a văzut experiența jucătorilor adverși, au mai fost ocazii și de o parte și de alta dar nu am reușit decât golul lui Codoban. Urmează un nou ciclu săptămânal urmat de un meci cu Pecica. Sper să fim mai pragmatici, să dăm mai multe goluri”, a precizat Sabău.

ASU Poli va organiza miercuri un joc-școală cu juniorii, iar sâmbătă joacă cu FK Zemun, formație de liga a doua sârbă, întrucât în campionat nu are joc, deoarece Daco-Getica s-a retras.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă