ASU Politehnica a înregistrat doar o remiză cu CSM Școlar Reșița. Petruescu se simte „persecutat” de arbitrii din Valea Domanului și se teme de retrogradare

ASU Politehnica a jucat, sâmbătă, antepenultimul meci amical înainte de reluarea campionatului și totodată primul în deplasare din perioada de pregătire de iarnă. Alb-violeții au remizat, scor 3-3, cu CSM Școlar Reșița, formație de pe locul 7 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, care a renunțat de la finalul toamnei la obiectivul promovării.

Timișorenii s-au văzut conduși cu 2-0, după două goluri marcate de atacantul timișorean Marius Staicu, rămas la Reșița după plecările masive de jucători aduși din alte zone decât propria pepinieră a clubului și în trecut legitimat chiar la echipa suporterilor. Până la pauză, echipa de Liga a 2-a a marcat prin Bogdan Vasile, în minutul 39, și prin Raul Vidrăsan, în minutul 44.

În repriza a doua, Politehnica a preluat conducerea din minutul 51, după o execuție spectaculoasă a lui Alin Manea. Totuși, cărățenii au egalat la final, după o reușită a lui Dragoș Săulescu. Timișorenilor le-a lipst fundașul dreapta titular Călin Jurj, convocat la naționala U19.

ASU Politehnica: Murariu – I. Plămadă, Mera, Scutaru, Cherecheș, Bg. Vasile, Vidrăsan, A. Manea, Mih. Ene, Schieb, Cr. Ene
Au mai intrat: D. Munteanu – Cojocaru, Lucas Fabricio, Ignea, Alvarenga, Coadă, Dros

CSM Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Săndescu, Vadasis, Breșneni, Mierlici, Săulescu, M. Staicu, Vădrariu, D. Ene
Au mai intrat: Toader, Vlădia, Giurică, Găman, Baghera, M. Musteța, Toma, Babei, Dalea, Pervescu

Petrescu, despre Reșița: „Avem parte de arbitraje șmecherești”

Cosmin Petruescu a spus că testul a fost util, dar arbitri cărășeni i-au „furat” pe oaspeți. „Foarte bun testul pentru noi, la o echipă foarte bună. Din punctul meu de vedere, poziția pe care o ocupă în clasament la ora actuală nu este conformă cu realitatea. Știu că au avut foarte multă neșansă în debutul campionatului. Din păcate, două lucruri m-au nemulțumit total. Despre unul nu am vorbit și nu voi vorbi nici în meciurile oficiale, este arbitajul. Dar nu este pentru prima dată când jucăm aici și avem parte de astfel de arbitraje șmecherești. Dar, dacă așa consideră dânșii să arbitreze echipa locală în meciurile amicale, e problema lor.  Al doilea care m-a deranjat au fost greșelile pe care le-am făcut în defensivă. Cu prea multă ușurință am primit trei goluri. Dacă e să privim partea plină a paharului au fost greșeli individuale care cu siguranță pot fi corectate mai ușor decât cele colective”, a spus Petruescu despre meci.

Timișorenii vor trece doar la antrenamente pe iarbă. „Suntem în etapa precompetițională, a jocurilor de verificare, mai avem două teste. Sperăm să fim în cea mai bună formă sportivă în prima etapă, să putem aborda cu maximă încredere primul joc din deplasare de la Luceafărul Oradea. Nu va fi ușor, primele două partide ale noastre vor fi în deplasare. La Luceafărul și U Cluj, două echipe cu obietive diferite. Dar va trebui să ne adaptăm situației și să scoatem maximul din cele două partide. Cu siguranță de săptămâna viitoare vom încerca să ne facem și noi antrenamentele pe iarbă, pentru că toată această perioadă am făcut toate antrenamentele doar pe teren sintetic. Din punct de vedere al încărcăturii fizice este mult mai greu pe sintetic. Avem două săptămâni la dispoziție. Va trebui să ne adaptăm la noua suprafață de joc, chiar cu riscul de a face antrenamentele pe terenuri mai grele. Dar în primele etape vom juca pe iarbă și va trebuie să ne adaptăm”, a explicat Petruescu.

Liga a 2-a e mai dificilă, deoarece… nu s-a retras nimeni

Pentru prima dată, Petruescu a sugerat că se teme de perspectiva retrogradării, deoarece nu s-a retras nicio echipă. „Sperăm în Liga a 2-a. Nu va fi deloc ușor. Este pentru prima dată în ultimii ani de când s-a trecut la o singură serie când la jumătate campionatului nu s-a retars nicio echipă din competiție. Este o serie foarte echilibrată, oricine poate obține puncte cu oricine. Am fost și noi în situația aceasta, când am câștigat cu echipe din partea superioară a clasamentului, dar am și pierdut puncte în meciuri în care eram considerați favoriți”, a punctat antrenorul alb-violeților.

Leo Doană, în schimb, continuă să contruiască la Reșița pentru viitorul sezon, când în Valea Domanului se dorește un nou asalt la promovare. „Un joc foarte bun. Din punctul meu de vedere, băieți au înțeles ce am dorit de la ei în această perioadă. Am început să lucrăm mai mult pentru factorul tehnic în această săptămână. Mă bucur că a fost util în care am băgat și un jucător născut în 2004, Pervescu Bogdan. Am dat șanse copiilor să joace. Ne-am creat ocazii. Din păcate, am luat goluri pe niște greșeli personale, pe care sperăm să le reglementăm în această perioadă ce urmează. Miercuri urmează un meci cu Lugoj, în funcție de teren, vom merge la ei sau la noi, sâmbătă cu Ripensia Timișoara și în data de 23, aici, cu Dumbrăvița, ultimul meci de verificare”, a spus Doană.

Miercuri, ASU Politehnica va avea meci amical cu ACS Dumbrăvița, penultimul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă