ASU Politehnica a făcut scor de tenis în amicalul cu ACS Ghiroda. Lusamba a marcat de două ori. Andone a explicat despărțirea de Bădăuță: „Am avut o discuție bărbătească”

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 16:56 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica a câștigat, astăzi, cu 6-0, amicalul jucat pe stadionul Știința cu echipa de Liga 3 ACS Ghiroda. Tânărul Gașpar, junior urmărit de West Ham, a marcat din penalty, iar nou-venitul Lusamba a înscris de două ori. În acest joc a mai fost testat un juniori, Mădălin Ursu, de 15 ani.

Timișorenii au deschis scorul în minutul 7, prin Ionuț Plămadă, după ce Teuț a centrat, iar Predescu i-a așezat balonul colegului său. Au urmat imediat două mingi în bară, prima trimisă de Schieb, iar, apoi, una respinsă de portarul Gîrlea după o acțiune a lui Poparadu. Ghiroda a avut o ocazie bună în minutul 28, când Macovei a șutat, dar Dur-Bozoancă a fost pe fază. Până la pauză, scorul s-a făcut 2-0, după ce, pe finalul reprizei, Arthur Teuț a marcat după o centrare de pe stânga a lui Ghinescu.

Lusamba s-a integrat deja cu două goluri la primul amical

Cel mai recent transfer, fostul atacant al Olimpiei, Olivier Lusamba, a înscris în minutul 52 din 7 metri, după ce Schieb i-a pasat. Atacantul francez a tras peste cinci minute în bară, după ce Sorescu a fost pasatorul de data aceasta. Scorul a devenit 4-0 după ce Taub a bătut o lovitură liberă, respinsă de portarul Ghirodei în față, iar Motreanu a reluat din câțiva metri în plasă. Tânărul Alex Gașpar a avut ocazia să transforme un penalty în minutul 77, iar ultimul gol l-a marcat pe final Lusamba, cu o execuție din unghi.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera, Bilia, Ghinescu – Lazea, Poparadu, Predescu – Teuț, I. Plămadă, Schieb
Au mai intrat: Borbei, Scutaru, Krausz, Lazea, A. Ignea, Sorescu, Lusamba, Motreanu, Taub, Ursu, Gașpar și Coadă.

ACS Ghiroda: Gîrlea – Mancaș, Lazăr, Gavriluță, Mașniță – C. Popa, Opriș, Macovei, Totic – Berivoiescu, Baranyi
Au mai intrat: Barbu, Pop, Hoțca, Saizu și Budică

Andone: „Ca Bădăuță, în Liga a 2-a, nu știu dacă sunt trei atacanți ca el. Am decis să mă orientez spre un alt vârf”

La final de amical, Bogdan Andone a confirmat că Bădăuță pleacă de la Timișoara. „Venim din nou după două zile foarte dificile din punct de vedere fizic. M-a mulțumit astăzi implicarea jucătorilor, dorința lor de a face ceea ce lucrăm în antrenamente. E important că am terminat un nou meci fără jucători accidentați. Ușor, ușor, trebuie să ne apropiem de forma sportivă de care avem nevoie. Filozofia mea e ca jucătorii din academia noastră să crească alături de echipă. Încetul cu încetul, le voi da șanse la cât mai mulți. Astăzi a debutat un alt copilaș, iar Gașpar a și marcat. Mai e portarul Borbei, care primește în continuare minute și are prestații bune. E important ca ei să simtă că sunt urmăriți, monitorizați, pentru că ei sunt viitorul acestei echipe, din punctul meu de vedere. Am avut o discuție bărbătească cu Bădăuță și nu mai intră în planurile mele pentru sezonul de primăvară. E un jucător cu calități extraordinar de bune, am mai spus-o. În Liga a 2-a nu știu dacă sunt trei atacanți cu calitățile pe care le are el. În momentul de față, am decis să mă orientez spre un alt vârf, am nevoie de un pivot, iar alegerea a fost Lusamba. Nu m-a nemulțumit ceva în mod special la el… Asta a fost decizia pe care am luat-o împreună cu stafful meu. Cum am spus, aveam nevoie de un pivot, să pot să joc pe el tot timpul. El nu e un număr 9 clasic”, a spus Andone.

În amicale, elevii lui Bogdan Andone au un egal cu echipa de Liga a 4-a din Orțișoara (1-1) și victorii cu sârbii din Grebenac (3-1), tot din eșalonul patru din țara vecină, și cu formația de Liga a 3-a Național Sebiș (2-0).

Următorul amical va fi sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2, cu CSM Școlar Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 16:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă