ASU Politehnica a câștigat și al doilea amical, care a început cu mai bine de două ore întârziere. Sportul timișorean, sabotat de zăpadă: „A fost, în primul rând, un test psihic”

ASU Politehnica a câștigat cu 5-0 amicalul jucat cu locul 4 din Liga a IV-a Timiș, Carani-Murani, un meci jucat în condiții speciale. Echipele au așteptat peste două ore până să joace, deoarece partida nu a putut începe la ora 12:00, ci la 14:15, după ce terenul sintetic de la Baza Sportivă 2 a fost curățat de zăpadă căzută noaptea și dimineața. O experiență deloc plăcută pentru jucătorii ambelor echipe, într-un oraș în care campioana de rugby nu a putut disputa un meci de Cupa Challenge din același motiv.

Cei de la Carani au așteptat la vestiar, în timp ce alb-violeții au mai contribuit la curățearea zăpezii, alături de staff și suporteri. În minutul 30, Marvin Schieb a deschis scorul, iar cu 1-0 s-a și intrat la pauză. Diferența a crescut abia din minutul 73, când a marcat Alin Manea. Din minutul 81, diferența a crescut la 3-0, după un gol din lovitură liberă marcat de Cristian Daminuță, care, deocamdată, doar se antrenează cu echipa suporterilor. Pe final, Adrian Bedea a mai înscris de două ori.

ASU Politehnica: Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru, Ignea, Vidrăsan, Schieb, Radu, Gașpar, I. Plămadă
Au mai intrat: Murariu, Jurj, Nicolescu, Daminuță, Cherecheș, Manea, Dros, Vasile, Bedea, Ene, Kiala

AS Carani-Murani: Trifon – Morariu, Oyedeji, Fridrich, Petri, Marinov, Salih, Kayondo, Schinteie, Livan, Pistrițu
Au mai intrat: Precup, Sabău, Olaru, Postolache, Bura-kot

Zăpada a întârziat meciul

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de randamentul elevilor săi. „În această perioadă mă interesează mai puțin rezultatul, importantă era mișcarea, circulația de minge. Veneam după o săptămână cu câte două antrenamente pe zi. Jocul de astăzi a fost în primul rând un test psihic, pentru că am ajuns la stadion la 9:30-10 și ne-a prins ora 16. Mă bucur că băieții au înțeles că era important să jucăm acest joc, era important să ne facem efortul în jocul de astăzi, cu atât mai mult cu cât în această săptămână, din cauza condițiilor meteo, a trebuit să ne modificăm câteva antrenamente și să ne adaptăm la condițiile de teren. Cred că suntem în grafic din punct de vedere ale pregătirii, nu a fost deloc ușor. Un lucru pozitiv este faptul că nu am avut jucători accidentați”, a declarat antrenorul Politehnicii.

Tehnicianul spune că nua depins de club ca terenul să fie curățat la timp. „Atât cei din stafful tehnic, cât și cei din stafful medical, dar și o parte din băieți au înțeles că trebuie să urgentăm și să grăbim puțin deszăpezirea terenului. Din păcate, a fost un lucru care nu a depins de noi. La finalul antrenamentului de ieri, terenul era impecabil. Dar, a căzut zăpadă peste noapte și s-au făcut eforturi deosebite pentru a curăța acest teren. Chiar aș vrea eă le mulțumesc celor care s-au implicat activ în deszăpezirea terenului”, a mai spus Cosmin Petruescu despre zăpadă.

Nicolescu a jucat, deși pleacă în Australia. Lazea a mers la Lipova, cu Velici situația e neclară

În acest meci a jucat și Bogdan Nicolescu, deși fotbalistul care este și arbitru va pleca în Australia. Nicolescu, de altfel, nici nu este în lotul de 20 de jucători din cantonament. „Nicolescu are o ofertă foarte bună de a pleca în străinătate. Până îi vine viza, este jucătorul nostru, era normal să-l primim la pregătire. Din ce știu eu, va merge pentru fotbal acolo. Este un jucător în plină maturitate fotbalistică, sportivă”, a punctat Petruescu.

Velici, deși are oferte și își caută chiar el echipe, ar fi, chipurile, ocupat cu copilul nou-născut. În schimb, Florin Lazea a semnat cu Șoimii Lipova. „Velici a avut un eveniment fericit în familie, este tătic de câteva zile. E normal ca în aceste zile să fie mai aproape de familie. Și el s-a pregătit cu noi. Situația lui este puțin mai delicată, nu este foarte clară. Lazea a dat curs ofertei pe care o avea de la Lipova, un jucător care și-a făcut treaba pe deplin la echipă, și un jucător care atunci când am apelat la serviciile lui a dat dovadă de profesionalism. Îi mulțumesc pentru toată colaborarea pe care a m avut-o, atât la Timișoara, cât și la Lugoj. Pentru moment, cred că a făcut alegera corectă. A fost o decizie de comun acord, chiar dacă la început nu a înțeles-o”, a explicat Petruescu.

Claudio Kiala, încă în probe, Daminuță, apărut și el la amical

Cu ASU Politehnica va semna și moldoveanul Cristian Dros, care e în cantonament cu echipa. Acolo nu e și Claudio Kiala, în continuare testat. „Cu el urmează să discutăm. Este un jucător care necesită o mai lungă perioadă de timp pentru a putea fi evaluat, întrucât e nevoie de adaptare și am considerat că e mai bine să-l evaluăm pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât mai mult cu cât la primele antrenamente am pus mai mult accent pe readaptarea la efort, pe testele fizice. Am avut teste la care el a ieșit foarte bine. Dar trebuie să ne facem o perioadă cât mai obiectivă despre el”, a spus Petruescu despre jucătorul de culoare.

Cât despre Daminuță, deși nu a jucat la primul amical, a evoluat acum, în al doilea. „Cristi ne-a rugat frumos dacă putem să-l primim la antrenamente, pentru că vine după o perioadă de inactivitate. Deocamdată, el este doar în pregătire cu noi. În funcție și de starea lui medicală, starea lui fizică, și de nevoile pe care le vom avea la echipă, putem dă discutăm. Dar deocamdată este prematur”, a spus Petruescu despre timișorean.

Nu au atacant

Cei de la Politehnica nu au în lot un vârf de careu autentic și fac eforturi să-l găsească. „Vă asigur că cei din conducerea administrativă fac eforturi deosebite. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, dar din păcate, sunt destule criterii pe care trebuie să le îndeplinească acești jucători și multe nu depind de noi. Suntem în discuții, îi așteptăm alături de noi. Se antrenează cu echipele de care aparțin. Asta e un lucru bun, nu vin din vacanță. Dar în același timp trebuie să fim realiști, că e posibil să avem probleme privind omogenitatea și integrarea lor în echipă”, a spus Petruescu despre acest aspect.

Miercuri, ASU Politehnica joacă cu Fortuna Becicherecu Mic.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Pe aceeași temă