ASU Politehnica a câștigat primul meci amical, cu o formație de Liga 4. Concluziile antrenorului Petruescu

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 10:38 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica a câștigat cu 2-0 meciul de verificare jucat cu locul 13 din Liga a 4-a Timiș, FC Bazoșu Vechi, formație venită după vacanță. Partida s-a jucat sâmbătă dimineața, pe o ploaie torențială, fapt ce și-a pus amprenta asupra meciului. Pentru antrenor, a fost ultimul test înainte de stabilirea lotului de cantonament.

Formația de Liga a 2-a a deschis scorul din minutul 3, după un șut al lui Poparadu, deviat în propria poartă de Curea. Cu o ploaie foarte puternică pe mare parte din desfășurarea partidei, meciul a fost destul de serios îngreunat. În minutul 72, Răzvan Ghinescu a stabilit scorul final, cu un șut de la 17 metri, în diagonală. Dintre jucătorii testați, au fost titulari fundașul stânga Dragoș Cojocaru, format la Anderlecht, dar și Alexandru Cherecheș, fotbalist trecut la juniori și la ACS Poli.

ASU Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Nicolescu, Scutaru, Cojocaru – Ignea, Poparadu – Bedea, Schieb, Cherecheș – I. Plămadă. Au mai intrat: Fișteag, Gakos – Szasz, Vidrăsan, Coadă, Boancă, Ianc, Bîte, P. Popescu, Miholca, Ghinescu și Bănică.

FC Bazoșu Vechi (antrenor Călin Bota): Tcaciuc – Curea, Slabu, L. Ghiță, Mijatovici – Racocianu, Toroni, Vincinschi, Vălean – Achimov, Nichiforel.

Antrenorul interesat de parte fizică și de ultima selecție înainte de cantonament

Tehnicianul poliștilor spune că meciul și-a atins obiectivele. „Vreau să le mulțumesc celor de la FC Bazoș, care au acceptat și de această dată să începem pregătirea cu un joc amical împotriva lor. Consider că a fost un test fizic reușit. Nu mă așteptam ca terenul să fie atât de greu, care ne-a pus în mare dificultate. Am avut mai multe obiective pentru acest joc, ultimul dintre ele fiind rezultatul, chiar dacă mie nu îmi place să pierd nici măcar în jocurile pe care le facem la antrenament. M-a interesat, în primul rând, partea fizică, după care am încercat să avem o posesie cât mai bună a balonului. Nu în ultimul rând, a fost și o ultimă acțiune de selecție. Ne-am atins toate obiectivele propuse, am văzut minusurile și plusurile, știm exact ce avem de făcut în continuare și sper ca în cele patru săptămâni de pregătire care ne-au mai rămas să mai putem corecta din greșelile pe care le-am văzut la jocul de astăzi”, a precizat Petruescu.

Un fost jucător al lui Poli, antrenor la adversari

Bazoșul Vechi este pregătită de un fost jucător alb-violet, Călin Bota, care a spus că în iarbă, nu a putut fi niciodată rival cu Poli. „N-am mai activat în fotbalul timișorean de foarte multă vreme, astfel că a fost o foarte mare plăcere pentru mine să vin și să joc împotriva echipei care m-a crescut. Chiar dacă suporterii au îmbrățișat-o și au dezvoltat-o acum câțiva ani, eu consider că aceasta este echipa Timișoarei. Ca fotbalist, n-am fost niciodată de acord să joc împotriva lui Poli. Chiar în perioada când mă aflam la UMT și urma meciul cu Poli, l-am rugat pe nea Costică Rădulescu să nu mă folosească. Sentimental, nu mă puteam motiva, pur și simplu! Azi a fost altceva, pentru că sunt antrenor și eram obligat să stau pe margine. Dar mi-a făcut foarte mare plăcere să mă revăd cu vechi prieteni, cu foști colegi”, a punctat Călin Bota.

Reeditează o finală de acum 60 de ani cu un club cu 4 ani de activitate

Cei de la ASU Politehnica au plecat de duminică în cantonament lângă Hațeg, la Sântămărie-Orlea. Miercuri, echipa va juca un amical cu Sportul Petrești, locul 2 din Liga a 4-a Alba. Pentru 21 iulie, clubul pregătește o reeditare a finalei de Cupa României câștigate de Poli în 1958. Atunci, adversarul a fost Progresul București, devenită ulterior FC Național și dispărută. Acum, timișorenii vor juca cu Progresul Spartac, locul 2 din Seria a 2-a a Ligii a 3-a, din care e promovat SSC Farul, formație înființată în 2014, care se vrea continuarea Progresului de pe vremuri.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 10:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă