ASU Poli vrea să prindă cel puțin locul 8 în Liga 2 cu Fișteag, Turda, Coadă și Crișanov. Timișorenii au luat în cantonament la Săcele un mijlocaș de 39 de ani

Marius ANGHEL 11 Jul. 2017, 12:56 Pregătiri, amicale

„Primele opt locuri e obiectivul discutat. Suntem în discuții cu mai mulți jucători și chiar în aceste zile vom concretiza, sperăm noi, transferuri”, spunea președintele Druckeria, Sebastian Novovic, după ce era reales în funcție la Adunarea Generală a Membrilor Cotizanți ai echipei ASU Politehnica, organizată pe 29 iunie. Locul 15, ultimul neretrogradabil, ocupat la finalul primului sezon de Liga 2 de clubul suporterilor timișoreni a nemulțumit, iar în această vară se dorea o transformare în bine pentru a se îndeplini noul țel, cel puțin locul 8 în campionatul ce va începe în primul weekend al lunii august.

Au plecat sau s-a renunțat la Ștefan Blănaru (ajuns la AFC Hermannstadt), Adrian Ungureanu (revenit la Ripensia), Laurențiu Telescu, Bogdan Nicolescu, Arthur Teuț, Deian Sorescu (va semna cu Esbjerg), Victor Gîrlea, Ionuț Vucea și căpitanul Cristian Gălan, aceștia doi din urmă fiind cei mai vechi jucători din lot, prezenți la echipă încă din Liga a 4-a, respectiv a 5-a. În schimb, până ieri fuseseră transferați patru jucători cu experiența Ligii 2: Marius Staicu, Alin Ignea, Ionuț Plămadă și Florin Lazea.

Schimbări au avut loc și la nivelul staffului tehnic. Antrenor principal a fost numit Bogdan Andone, secund a rămas Antonio Foale și a venit și Gabriel Vochin, iar ca organizator în cadrul clubului a fost adus și Aurelian Băbuțan, un personaj care ultima dată a fost pe la Gloria Progresul Bistrița și CSM Sighetu Marmației, două cluburi desființate, și care se mândrește că a fost director sportiv la Steaua, deși acest lucru nu s-a întâmplat.

Fișteag, Turda, Coadă și, surpriză, Crișanov

Pe lângă cei patru fotbaliști cu care s-a bătut deja palma, ASU Poli a anunțat luni seară și restul jucătorilor noi, aflați în probe, care au fost păstrați în lot pentru cantonamentul de la Săcele. Cei care pare să fi convins stafful tehnic în cele trei amicale cu echipe slabe din Liga a 4-a Timiș (11-0 cu Unirea Jimbolia, 10-0 de Avântul Periam și 5-2 cu Timișul Șag) sunt portarul Emanuel Fișteag, fundașii Grigore Turda (foto mic 1) și Ionuț Coadă și surpriză, mijlocașul Alin Crișanov, un jucător de „doar” 39 de ani.

Iată lotul complet pe care ASU Poli se va baza în stagiul de pregătire de la Săcele, desfășurat în perioada 11 – 22 iulie: Markos Gakos, Emanuel Fișteag, Ricardo Filip (portari), Radu Motreanu, Grigore Turda, Dănuț Bilia, Ioan Mera, Carol Taub, Ionuț Coadă, Florin Lazea, Mădălin Stancu, Andrei Țugui, Marco Giuricici, Alin Ignea, Răzvan Ghinescu, Alex Birău, Cătălin Bădăuță, Marius Staicu, Ionuț Plămadă, Alin Bîte, Darius Neamțu, Alin Crișanov.

Lotul echipei timișorene a plecat în această dimineață spre Săcele, acolo unde va ajunge în jurul orei 16:00. După un prim antrenament susținut în localitatea brașoveană, miercuri, de la ora 18:00, ASU Poli va susține un prim amical, cu Precizia Săcele. Celelalte două teste programate în acest stagiu vor avea loc tot cu adversari modești, AFC Hărman (sâmbătă, 15 iulie, ora 10:00) și Olimpic Cetate Râșnov (sâmbătă, 22 iulie, ora 10:00). Pentru data de 19 iulie se dorește încă un amical.

Iată prezentarea ultimelor patru noutăți, conform Druckeria:

Emanuel Fișteag (20 de ani – foto mic 2) s-a născut la 19 iulie 1997 și e o mai veche cunoștință a fanilor Politehnicii. El a evoluat pentru gruparea alb-violetă și în sezonul 2015/2016, când echipa a activat în Liga a 3-a. În sezonul trecut, portarul originar din Orșova a jucat tot la nivelul eșalonului terț, pentru Național Sebiș.

Grigore Turda (20 de ani) s-a născut la 30 iulie 1997 la Sighetu Marmației și a început fotbalul în localitatea natală. Și-a continuat junioratul la Ardealul Cluj, unul dintre cluburile puternice la nivel juvenil, unde a activat vreme de patru ani. La vârsta de 18 ani, s-a întors la Sighetu Marmației, evoluând cu succes pentru formația locală de Liga a 3-a până la desființarea acesteia. În vara anului trecut, a făcut pasul spre Liga a 2-a, la Foresta Suceava, însă n-a bifat decât un joc pentru bucovineni în prima parte a campionatului. Returul l-a găsit din nou în Liga a 3-a, la FC Zalău. Poate acoperi posturile de fundaș central și fundaș dreapta.

Ionuț Coadă are 19 ani și a fost format la CSS Turnu Severin. În sezonul trecut, a evoluat la nivelul eșalonului al treilea, pentru UTA II. E mijlocaș central defensiv de meserie, însă Bogdan Andone l-a utilizat în centrul apărării în toate cele trei meciuri de verificare din această vară.

Alin Crișanov (foto principal și foto mic 3) e, fără doar și poate, marea surpriză din lotul Politehnicii. Fotbalistul care la 8 iunie a împlinit 39 de ani reușește o spectaculoasă revenire în fotbalul de ligă secundă. În plus, el se întoarce în tricoul alb-violet după o pauză de 16 ani, el evoluând pentru vechea Poli la finele anilor 90 și începutul anilor 2000. De-a lungul carierei, a mai jucat pentru Unirea Sânnicolau Mare, CSM Reșița, UTA, Frontiera Curtici, AS Covaci, CS Tim Giroc, Fortuna Covaci, FC Chișoda, Flacăra Făget și Mama Mia Becicherecu Mic.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Druckeria

Marius ANGHEL 11 Jul. 2017, 12:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă