ASU Poli, umilită într-un amical de Luceafărul Oradea. Petruescu: „Din păcate, unii dintre băieți m-au dezamăgit”

Marius ANGHEL 26 Jul. 2018, 11:34 Pregătiri, amicale

Luceafărul Oradea se dovedește a fi o „nucă tare” în amicale pentru echipele timișorene. După ce sâmbătă, la Sânmartin, s-a impus cu 3-2 cu Ripensia, pentru ASU Politehnica nu a avut milă, miercuri, și a învins-o cu 5-0. În mare parte, rămâne o problemă să marcheze pentru alb-violeți, care au avut egaluri cu formații de Liga a 3-a, aflate în stadii incipiente de pregătire, deși domină arid jocul din punct de vedere al posesiei.

ASU Poli a controlat prima repriză, dar steril. În minutul 40, centralul Florian Marcu a dictat penalty pentru henț la Vidrăsan, decizie contestată de bănățeni, iar Vasile Pop a marcat de la punctul cu var. Până la pauză, timișorenii au avut cea mai importantă ocazie la o lovitură liberă bătută de Gelu Velici. Mingea s-a dus însă în bara laterală a porții lui Moroz.

Deși bănățenii au avut iar posesia în debutul reprizei secunde, au încasat alte patru goluri. În minutul 52, Toriște i-a centrat de pe dreapta, după un contraatac, lui Prejmereanu, care din poziție lateral-stânga, a tras la colțul lung. Peste șase minute, la un offside reclamat de timișoreni al lui Vasile Pop, fotbalistul a tras la vinclu de la 20 de metri. Scorul s-a făcut 4-0 în minutul 79, când Pop a lobat peste Murariu, și tot el a „închis” tabela cu un gol marcat după ce Coadă lăsase mingea să cadă în careu.

Cosmin Petruescu, dezamăgit de echipă și critic la adresa arbitrajului

Antrenorul alb-violeților a avut obiecții la adresa arbitrajului orădeanului din lotul de prima ligă Florin Marcu. „A fost un duș foarte rece, cu gheață chiar, dar binevenit, ținând seama de căldura mare care s-a înregistrat la ora meciului. Lăsând gluma la o parte, a fost o partidă echilibrată în prima ei jumătate, când am primit un gol dintr-un penalty acordat de domnul Florin Marcu. Nu comentez decizia dânsului, pentru că e un arbitru cu experiență. Are mai puțină importanță dacă a judecat corect faza sau nu. M-a deranjat starea de nervozitate a jucătorilor din repriza a doua. Per total, a fost un test binevenit, pentru că Luceafărul a fost, într-adevăr, prima echipă care ne-a pus în reală dificultate pe fază defensivă, deoarece în meciurile pe care le-am avut până acum, adversarii au avut foarte puține faze de poartă. Implicit, nu am putut să îmi fac o idee precisă din acest punct de vedere. Vom face o analiză obiectivă a tuturor celor cinci goluri încasate astăzi, iar ceea ce vom avea de comunicat, o vom face în bucătăria internă. Sunt, într-adevăr, deranjat de acest rezultat, dar trebuie să mergem mai departe”, a punctat Petruescu.

Antrenorul a recunoscut că unii jucători l-au dezamăgit. „Am încercat să acordăm șansă tuturor jucătorilor pe care i-am avut la dispoziție, tuturor jucătorilor valizi. Nu e însă o scuză pentru noi faptul că am terminat meciul cu doi jucători născuți în 2003 și unul la 2001. Acest lucru are mai puțină importanță. Ceea ce contează pentru mine e ca toți cei care intră pe teren să aibă o atitudine conformă cu numele clubului nostru. Din păcate, unii dintre băieți m-au dezamăgit astăzi, dintr-un motiv sau altul, în primul rând din punct de vedere al atitudinii. Sper totuși să se revanșeze în perioada următoare. Să nu uităm că sunt abia meciurile de verificare. Cele importante vor fi cele oficiale, în care se va juca pe puncte, și care vor începe peste zece zile”, a mai precizat tehnicianul.

Luceafărul Oradea: Moroz – Toriște, Oroș, Mussa, Ban – D. Lukacs, Prejmereanu – Vas. Pop, Codoban, Gunie – Paraschiv. Au mai intrat pe parcurs: Sălăjan – Drăgan, Băican, Chiorean, Mitrică, Opriș, Joan, Cârlig.

ASU Poli Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Schieb, Vidrăsan, Poparadu, Ignea – Velici, Bozian. Au mai intrat pe parcurs: Borbei – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru, Bîte, Bedea, Miholca, Plămadă, Bănică, Ghinescu, Gașpar.

ASU Poli are un ultim amical sâmbătă seara, de la ora 20:00, pe „Dan Păltinișanu”, cu Zimbru Chișinău.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Bihon
 

Marius ANGHEL 26 Jul. 2018, 11:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă