ASU Poli și-a încheiat cantonamentul de la Săcele cu o remiză în fața unei echipe de Liga 3. Timișorenii și-au luat adio de la Birău

Marius ANGHEL 22 Jul. 2017, 17:41 Pregătiri, amicale
ASU Poli și-a încheiat cantonamentul de la Săcele cu o remiză în fața unei echipe de Liga 3.** Timișorenii și-au luat adio de la Birău

ASU Poli și-a încheiat cantonamentul de zece zile de la Săcele cu un rezultat sub așteptările fanilor care vor ca echipa lor să prindă cel puțin locul 8 în noul sezon al Ligii 2. Timișorenii au remizat, scor 1-1, în această dimineață, pe stadionul „Electroprecizia” din Săcele, cu Olimpic Cetate Râșnov, grupare din Liga 3 care a încheiat sezonul trecut pe locul 7 în Seria 1, însă care s-a întărit considerabil în această vară.

Echipa pregătită de Bogdan Andone a deschis scorul împotriva Râșnovului abia cu un sfert de oră înaintea finalului jocului. Potrivit Druckeria, în prima repriză a întâlnirii amicale, temperatura deja destul de ridicată la ora de start a meciului și oboseala acumulată de alb-violeți după un cantonament istovitor și-au spus cuvântul. Timișorenii au controlat partida în prima ei jumătate, în fața unui adversar aflat la primul meci de pregătire din această vară, și au fost de trei ori aproape de gol, prin Sorescu, Bădăuță și Plămadă.

Partea a doua a jocului s-a disputat sub semnul echilibrului, însă de această dată s-au și reușit două goluri. Primul care a marcat a fost fundașul stânga Carol Taub, în minutul 75, cu un șut superb, de la 30 de metri. Înaintea golului, Marius Staicu, scăpat singur cu portarul Râșnovului, a irosit o ocazie imensă, însă atacantul polist a trimis alături. Avantajul echipei din Liga 2 nu a durat însă decât șapte minute, deoarece formația din Râșnov a reușit egalarea în minutul 82, rezultat care a rămas până la ultimul fluier al arbitrului.

ASU Poli: Gakos (Fișteag 78′) – Bilia (Motreanu 46′), Mera (Turda 70′), Coadă, Taub – Krausz (Țugui 60′), A. Ignea (Lazea 60′), Sorescu (Ghinescu 65′) – I. Plămadă (Crișanov 65′), Bădăuță (M. Staicu 60′), C. Predescu (Măd. Stancu 50′)

Cetate Râșnov (prima repriză): Potcoavă – Neculăescu, Bogyor, Potecu, Portic – Vasiloi, Leonte, Minciună, Boția – Alupoaie – Mariean
Cetate Râșnov (repriza secundă): Stamatin (Mihok ”67) – Neculăescu, Popescu, Bogyor, Sorin Marin – Vasiloi (Simon ”60), Leonte (Drugă ”60), Afrăsinei, Robu – Boția (Kalanyos ”75) , Emanuel Popa

După acest test, lotul echipei ASU Poli a plecat spre Timișoara, acolo unde de la începutul săptămânii viitoare vor continua pregătirea pe plan local în vederea noului sezon al Ligii 2, care e programat să înceapă pe 5 august.

Până acum, alb-violeții au desfășurat șapte meciuri amicale, primele trei la Timișoara, însă niciunul împotriva vreunei echipe de aceeași valoare a ligii: 11-0 cu Unirea Jimbolia, 10-0 cu Avântul Periam, 5-2 cu Timișul Șag, 7-0 cu Precizia Săcele, 0-0 cu AFC Hărman, 5-2 cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și 1-1 cu Olimpic Cetate Râșnov.

Birău a plecat în Liga a 7-a din Austria

Altfel, Alexandru Birău, mijlocașul care a refuzat care facă deplasarea cu echipa în cantonamentul de la Săcele din cauza ofertei financiare mici pe care a primit-o nu va mai continua la echipa timișoreană pentru care a evoluat și în sezonul trecut. Jucătorul de 23 de ani era dorit în continuare de conducere și antrenor, însă a ales să plece în afara țării. Potrivit PressAlert, Union Bad Hall este formație de ligă a 7-a austriacă pentru care va juca Birău.

Cu ASU Poli va semna însă un alt mijlocaș, Cornel Predescu, fost jucător în Liga 1 la Astra, Gloria Bistrița, Pandurii și ultima dată în Albania, la Skënderbeu Korçë.

Foto: Druckeria

Marius ANGHEL 22 Jul. 2017, 17:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă