ASU Poli și-a încheiat amicalele cu o victorie și așteaptă debutul în noul sezon. Concluziile lui Andone după perioada de pregătire și așteptările alb-violeților

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 14:19 Pregătiri, amicale
ASU Poli și-a încheiat amicalele cu o victorie și așteaptă debutul în noul sezon.** Concluziile lui Andone după perioada de pregătire și așteptările alb-violeților

Pentru ultimul amical dinaintea startului noului campionat al Ligii 2, ASU Poli s-a deplasat sâmbătă la Lugoj, acolo unde au întâlnit echipa locală CSM, din Liga a 3-a. Alb-violeții au înscris câte o dată în începutul fiecărei reprize și s-au impus cu 2-0 în ultimul test înaintea primului joc oficial, de la finalul săptămânii cu Dacia Unirea Brăila, în deplasare.

Politehnica a deschis scorul pe stadionul „Tineretului” după doar trei minute de la primul fluier. Sorescu a centrat de pe partea stângă, Cornel Predescu a urcat în careu și a înscris cu o lovitură de cap. Lugojenii au intrat apoi în joc și au fost pe punctul de a marca în poarta lui Gakos prin Szekely ș Bozian, însă goalkeeperul polist a salvat de fiecare dată. Alb-violeții au avut posibilitatea să majoreze scorul înainte de pauză, dar Bădăuță (35′) a trimis puțin peste poartă de la colțul scurt, iar mai apoi Miculescu (38′) a blocat in extremis șutul lui Ignea.

În partea secundă, Deian Sorescu (50′) a marcat cu o lovitură de cap din centrarea lui Bădăuță. Ritmul de joc a scăzut apoi de ambele părți, cei doi antrenori rulând întreg efectivul avut la dispoziție. Singura situație de gol a fost trecută în contul fundașului sârb Radak (85′), al cărui șut fără preluare, de la marginea careului, a fost respins de Gakos.

CSM Lugoj: Filip – D. Filip, Radak , Miculescu (cpt.), Fridrich – Precupanu, Ciubotariu, Cuedan, Marta – Bozian, Szekely
Au mai intrat: Păduraru – Peptănuș, Ciobanu, Stoian, Dobra, Vânătu, Olariu, Mărmăneanu, Grega
Antrenor: Cosmin Petruescu

ASU Poli: Gakos – Bilia, Mera (cpt.), Coadă, Taub – Krausz, A. Ignea, C. Predescu – I. Plămadă, Bădăuță, Sorescu
Au mai intrat: Motreanu, Lazea, Măd. Stancu, M. Staicu, Neamțu, Bîte, Ghinescu, Crișanov
Antrenor: Bogdan Andone

Andone: „În acest moment suntem undeva la 70-80% din capacitatea noastră”

După joc, antrenorul Bogdan Andone a tras concluziile perioadei de pregătire și a transmis că în acest moment echipa sa se află la 70-80 la sută din capacitate. „Mai avem multe lucruri de pus la punct, în toate compartimentele. Dar, pas cu pas, ne vom pune la punct. În acest moment, suntem undeva la 70-80% din capacitatea noastră. Sper ca săptămâna viitoare să ne găsim ritmul de joc. Avem nevoie de ritm, de agresivitate, dar e nevoie de timp. Sunt mulți jucători noi la echipă, e nevoie să se cunoască între ei, să se sudeze relațiile de joc. Încercăm să ne pregătim cât mai bine pentru meciul de la Brăila, să începem cât mai bine, cu un rezultat pozitiv. Va fi o deplasare lungă și obositoare și sper ca acest factor să nu influențeze rezultatul de sâmbăta viitoare”, a declarat Andone, citat de Druckeria.

Înainte de pauză, Carol Taub a părăsit terenul de joc după un duel mai tare cu un adversar, însă nu pare a fi vorba despre o accidentare gravă. „Taub are o lovitură destul de puternică în tibie, o tăietură. Probabil că are nevoie de trei-patru zile de pauză, nu mai mult. Nu cred că e fisură, pentru că a călcat pe picior după accidentare”, a explicat Andone.

„Trebuie să fie 100 la sută convinși că își doresc să îmbrace tricoul acestei echipe”

Față de cum încheia primul sezon în Liga 2 ASU Poli, în lot nu se mai regăsesc 11 jucători: Ungureanu, Blănaru, Teuț, Gîrlea, Vucea, Gălan, Telescu, Nicolescu, Birău, Țugui și Filip. În schimb, au fost aduși 10 jucători: Fișteag, Coadă, Krausz, Ignea, Lazea, Predescu, Crișanov, Staicu, Plămadă și Poparadu.

„În mare măsură, sunt foarte mulțumit. Suntem o echipă care am gândit destul de bine această campanie de transferuri, reușind să ne încadrăm într-un buget nu foarte mare, în comparație cu alte echipe. Am luat jucătorii de care aveam nevoie și, cu siguranță, vor mai sosi unul sau doi jucători noi. Unul va fi sigur fundaș central, nu l-am găsit încă, am purtat discuții cu mai mulți jucători. Cum am spus de când am venit aici, orice jucător care va sosi, trebuie să își dorească să joace pentru Politehnica Timișoara. Nu să vină cu inima îndoită. Trebuie să fie 100 la sută convinși că își doresc să îmbrace tricoul acestei echipe”, a mai spus antrenorul echipei timișorene.

Un sezon bun ar însemna clasarea în primele 10

Dacă în sezonul recent încheiat ASU Poli s-a clasat pe locul 15, în noul campionat echipa timișoreană vizează cel puțin locul 10. „Un sezon bun ar însemna clasarea în primele 10, dar e normal că fiecare dintre noi își dorește mai mult. Vom aborda fiecare meci la victorie, aceasta e ideea mea de fotbal. Indiferent de adversar, indiferent dacă vom juca acasă sau în deplasare, indiferent că jucăm în Cupa României cu un adversar de Liga 1, vom juca numai la victorie. Aceasta e filosofie mea și așa pregătesc echipa”, a conchis Bogdan Andone.

În această vară, ASU Poli a susținut următoarele amicale și a obținut rezultatele: 11-0 cu Unirea Jimbolia, 10-0 cu Avântul Periam, 5-2 cu Timișul Șag, 7-0 cu Precizia Săcele, 5-2 cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, 2-0 cu CSM Lugoj, 0-0 cu AFC Hărman și 1-1 cu Olimpic Cetate Râșnov.

Foto: Emanuel Titus Ilieși (Druckeria)

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 14:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă