ASU Poli s-a impus și în amicalul cu CSM Lugoj. Ultima achiziție a debutat cu gol, iar Andone a testat noi jucători

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 17:05 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica a câștigat cu 2-0 amicalul cu CSM Lugoj, disputat la Covaci, în apropiere de Timișoara, acolo unde în urmă cu mai mulți ani se juca fost în Liga 2. La acest meci a fost testat portarul Bogdan Dascălu, aflat de luni în pregătire, la fel ca Vasile Nicolae (fost Mihai – foto în text), dar și un nou junior. În schimb, a plecat Arthur Teuț. Alb-violeții au fost din nou extrem de nervoși la adresa arbitrajului, la fel ca la meciul cu Reșița.

Terenul de la Covaci a fost moale, dar s-a putut juca. Arbitrul Daniel Vărzan i-a enervat pe timișoreni, iar Raul Krausz a protestat vehement un fault asupra lui, în zona tibiei, nefluierat. De altfel, arbitrul a fost aproape să-l dea afară. Primul gol s-a marcat în minutul 45, din penalty, după ce Fridrich l-a faultat pe Poparadu în careu. Predescu a transformat pentru 1-0, scor cu care s-a intrat la pauză. În repriza a doua, timișorenii au avut mai multe ocazii.

Bogdan Dascălu, testat de ASU Politehnica

În a doua repriză, a intrat și Bogdan Dascăul între buturi, fost portar la Olimpia Satu Mare. De asemenea, a jucat un nou junior din generația 2003, Mihai Jorza. Cel mai recent transfer, Vasile Nicolae a mărit diferența în minutul 76, cu un șut de la 18 metri. Portarul Pădurariu a atins balonul, dar nu l-a putut opri. Pe final, au mai avut ocazii în contul echipei de Liga a 2-a Coadă, Plămadă și același Nicolae.

Andone ar putea rămâne doar cu vârful de careu Lusamba

Bogdan Andone spune că nu e sigur că va mai sosi un nou atacant. „Important e faptul că a fost un antrenament bun, un teren bun pentru vremea aceasta și un adversar bun. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, de ceea ce au încercat să facă. Din păcate, starea terenului a fost puțin rea în fața porții și ne-a împiedicat să ne fructificăm ocaziile create. Mai avem două zile de cantonament, sper să trecem cu bine de ele și să nu avem accidentări. E greu să mai găsim în acest moment un atacant. Dacă ne va surâde vreo soluție salvatoare, un jucător care într-adevăr să ne aducă un plus de valoare, puternic și marcator, îl vom aduce. Dar în acest moment e destul de greu de găsit”, a declarat tehnicianul.

Cosmin Petruescu a spus că Lugojul mai are de lucrat fazele fixe. „A fost un meci de pregătire, de angajament. Mă bucur că timpul a ținut cu noi și am putut să ne facem jocul cu mingea. E o victorie meritată a gazdelor, diferența de pregătire și de eșalon, evident. Deranjant pentru mine este că am luat două goluri din faze fixe, în timp ce pe atacul pozițional nu au înscris și am reușit să ne apărăm destul de bine. Într-adevăr,am avut probleme la fazele fixe, deoarece în pregătire ne-am axat până acum pe alte aspecte, dar cu siguranță avem timp să remediem acest minus. În rest sunt mulțumit de angajament, de atitudine. O partidă bună de pregătire în compania unui adversar de eșalon superior”, a punctat antrenorul lugojenilor.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Giuricici, Bilia, Scutaru, Taub – Krausz, Lazea, Poparadu – Sorescu, Lusamba, C. Predescu
Au mai intrat: Bg. Dascălu – Mera, A. Ignea, Vas. Nicolae, Motreanu, Ghinescu, I. Plămadă, Coadă, Gașpar, M. Jorza

CSM Lugoj: David Filip – Precupanu, Radak, Miculescu, Fridrich – Nicolescu, Ciubotariu, Mărmăneanu, Velici – Szekely, Bozian
Au mai intrat: Păduraru – Daniel Filip, Roșie, Dobra, Grega, Olariu, Pădurariu

Următorul amical pe care îl va juca ASU Poli va avea loc vineri, când o întâlnește pe CNS Cetate Deva.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 17:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă