ASU Poli pregătește primul joc din 2019 pe teren propriu cu o nouă inițiativă de implicare socială, însă și cu vești proaste pentru suporteri. Petruescu, nemulțumit de amicalul cu UVT

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 19:43 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica a început partidele oficiale din acest an cu două deplasări, iar la finalul acestei săptămâni echipa va disputa pe stadionul Știința primul joc acasă din 2019, unde va desfășura majoritatea partidelor din retur. Prima echipă care vine la Timișoara să joace cu elevii lui Cosmin Petruescu este Aerostar Bacău, iar meciul va fi marcat de câteva situații aparte.

La fel ca și anul trecut, clubul alb-violet va marca faptul că la început de primăvară se sărbătorește Internațional Wheelchair Day. Anul acesta, săptămâna pentru cei aflați în fotoliu rulant este marcată în perioada 3-11 martie, o săptămână de acțiune prin care se va încuraja inclusiv accesul spectatorilor cu dizabilități la jocurile de fotbal. De altfel, Politehnica a mai avut asemenea acțiuni, cu câțiva fani foarte fideli aflați în fotoliu rulant.

Revenire oficială pe Știința. Crește prețul biletelor

ASU Politehnica dorește să joace, în mare parte, jocurile din retur pe Știința. Clubul a început sezonul, la fel ca precedentul, pe „Dan Păltinișanu”. Numărul de spectatori nu a fost grozav la niciun joc, iar chiria ajunge pe „Marele oval” și la peste 6000 de lei per eveniment. Suficiente motive pentru o revenire pe Știința, unde dacă vin mai puțini fani, nu se creează impresia de stadion gol, ca pe o arenă mare.

De asemenea, clubul va mări prețul biletelor de acces la meci. Dacă până acum, un tichet era 10 lei, acum prețul a ajuns la 15 lei. „Din retur, prețul biletelor va fi 15 lei, lucru discutat la ultima Adunare Generală a Membrilor Cotizanți”, este un comentariu al paginii oficiale într-o discuție la o postare de promovare a meciului.

O decizie care se poate explica și prin faptul că în club nu sunt foarte mulți bani, deși acest lucuru nu se spune oficial. În iarnă, jucătorilor cu salarii mai mari li s-a propus renegocierea contractelor.

Doar egal într-un amical cu o echipă de Liga 5. Dalin Munteanu s-a accidentat

Dacă săptămână trecută, ASU Politehnica a jucat un amical cu echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara, astăzi, cei de la ASU au disputat un test cu echipa Universității de Vest, din Liga a 5-a. La fel ca și în jocurile cu echipa lui Cristian Petcu, elevii lui Cosmin Petruescu au fost conduși și au trebuit să tot revină, pentru un rezultat final de egalitate, scor 2-2. Pătrașcu a marcat pentru UVT din penalty în prelungirile primei reprize. Octavian Ursu a egalat în minutul 53, dar Vucea i-a adus pe adversari din nou în avantaj.

Fabio Trip a egalat în minutul 80, iar în minutul 89, Totic, de la UVT, a fost eliminat. Din păcate pentru poliști, Dalin Munteanu s-a accidentat la mână și va trebui să se opereze. La final, Poli a terminat meciul cu șase jucătorii U16 în teren.

ASU Politehnica: D. Munteanu (Borbei) – Motreanu (D. Radu), Coadă (Pintea), Bot, Cherecheș (Lucas Fabricio) – Vidrăsan, Mih. Ene (Jorza) – Bedea (c), Trip, Oct. Ursu (Mih. Ene) – Cr. Ene (Cristodulo).

Petruescu, nemulțumit

Antrenorul a simțit că nu toți jucătorii aveau chef de acest amical, dar spune că aceste meciuri la mijloc de săptămână vor continua. „În mare parte, cred că ne-am atins obiectivele stabilite pentru acest joc. Din păcate, nu toți cei care au fost implicați în jocul de astăzi – și excepție fac juniorii de la grupa de 2003, nu fac referire la ei -, nu au fost în totalitate implicați la joc și nu înțeleg cu toții importanța acestor jocuri de verificare. Dar, e o chestie care ține de bucătăria internă și care, cu siguranță, o vom corecta pe viitor. Un antrenament fizic reușit, în compania unui adversar foarte, foarte bun, cu mulți jucători care au jucat în eșaloanele superioare”, a precizat antrenorul alb-violeților.

Meciul cu Aerostar Bacău e programat sâmbătă, pe stadionul Știința, de la ora 15:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 06 Mar. 2019, 19:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă