ASU Poli a remizat cu o echipă de Liga a 4-a în primul amical. Andone a testat mai mulți jucători, printre care și Marvin Schieb. Cristian Scutaru e așteptat să semneze

Marius ANGHEL 21 Jan. 2018, 12:52 Pregătiri, amicale

ASU Poli a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical jucat, sâmbătă, cu formația de Liga a 4-a Timiș Cocoșul Orțișoara, utilizat de Bogdan Andone pentru a testa o serie de fotbaliști. Partida s-a desfășurat pe terenul sintetic cu drenaj construit de FRF pentru baza Centrului Național de Pregătire Timișoara.

Principala noutate a Politehnicii a fost mijlocașul Marvin Schieb. De asemenea, antrenorul Andone a declarat că luni sunt șanse mari să semneze Cristian Scutaru, cu mențiunea că fundașul nu a fost la amical.

Nu au jucat pentru Politehnica Predescu și Poparadu, cu probleme medicale. La acest meci au fost testați atacanții Noe Bokila și Dejan Ivanovic, în prima repriză, dar și Marvin Shieb. Ajuns la 21 de ani, fotbalistul a început junioratul în Germania, după care l-a continuat la Interstar Sibiu, Gaz Metan Mediaș, Pandurii, iar la seniori a jucat pentru „U” Cluj și ASA Târgu Mureș. Politehnica a avut două bare: prima, în minutul 25, prin Bokila, iar a doua, un minut mai târziu, prin Bilia. Golul a fost marcat în minutul 38, de Sorescu, după o incursiune de pe stânga.

Alb-violeții au testat și un fost junior de la Juventus Torino

În a doua repriză au fost trimiși pe teren alți jucători testați de Andone. Este vorba de doi juniori născuți în 2003: portarul Alexandru Borbely și mijlocașul Alexandru Gașpar. De asemenea, a mai fost urmărit mijlocașul de 20 de ani Daniel Bologa, care a făcut junioratul la Juventus Torino și a jucat un sezon la Tatran Presov, în Slovacia, precum și căpitanul echipei de Liga a 3-a Internațional Bălești, Eduard Frățilescu, născut în 1992. De asemenea, Arthur Teuț a revenit la timișoreni.

Golul egalizator l-a marcat Radovan de la Orțișoara, după o eroare a defensivei poliste.

Andone, deloc încântat să aibă jucători în teste

Antrenorul lui ASU Poli a spus că prima repriză, jucată cu mai mulți titulari, a fost mai bună. „Cel mai important lucru e că nu am avut jucători accidentați. A fost un meci de antrenament util, cu plusuri și cu minusuri. E abia prima săptămână de pregătiri. S-a văzut clar schimbarea din repriza a doua, când au intrat jucătorii aflați în probe pe care ne-am propus să îi vedem, astfel că nivelul jocului a scăzut mult. Una peste alta, a fost un test util. În situația noastră, e foarte greu să găsim jucătorii care ne dorim să aducă plusvaloare echipei. Încercăm să găsim soluții, cu toate că eu nu sunt adeptul chemării jucătorilor în probe. În momentul de față suntem însă nevoiți să facem acest lucru. Avem mai mulți jucători pe care îi testăm, încercăm să îi găsim pe cei de care avem nevoie și sper ca în următoarele zile să aducem doi-trei jucători care să întărească lotul”, a precizat Bogdan Andone.

Scutaru, aproape să semneze

Antrenorul vrea să îl aducă la echipă pe Cristian Scutaru. Fundașul care s-a despărțit de UTA Arad a urmărit pe viu meciul dintre ACS Poli și Ghiroda, jucat de la aceeași oră. „Scutaru e principala noastră țintă pentru postul de fundaș central. Am purtat o discuție cu el. În principiu, lucrurile sunt în regulă, iar de luni îl așteptăm la antrenament. Sper să nu apară ceva neprevăzut peste weekend, dar în proporție de 99% ne-am înțeles”, a spus Andone despre Scutaru, fost jucător și la ACS Poli.

ASU Poli e pe locul 5, cu 36 de puncte, în eșalonul secund. Cocoșul Orțișoara e pe locul 7 în Liga a 4-a Timiș, cu 28 de puncte. Următorul meci amical pe care îl va juca ASU Poli are loc miercuri, cu sârbii de la Vulturul Grebenac.

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Sorescu, Krausz, Ignea, Schieb – Bokila, Ivanovic
Au mai intrat: Borbely – Giuricici, Coadă, Lazea, Bîte – Teuț, Frățilescu (Gașpar), Boloca, Ghinescu – I. Plămadă, Bădăuță

Cocoșul Orțișoara: Ciui – Mihălceanu, Solomon, Dănilă, Arghilean – D. Motreanu, Șofronea, Semenea, Corlățeanu, Tăbăcaru – Radovan
Au mai intrat: Secotă, Mitrescu, Ciurariu, Fl. Ion, Ghiță

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria
 

Marius ANGHEL 21 Jan. 2018, 12:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă