ASU Poli a învins pe Vulturii Lugoj, în primul amical al anului

Mihai Andries 30 Jan. 2014, 18:56 Pregătiri, amicale
ASU Poli a învins pe Vulturii Lugoj,** în primul amical al anului

Formația alb-violetă din fruntea Ligii a IV-a a încheiat azi cantonamentul de la Valea lui Liman, dar s-a oprit în drumul spre casă la Lugoj, pentru un amical cu CS Vulturii, echipă pregătită de Ilie Rotariu. Gruparea gazdă, locul 6 în C4, a deschis scorul, însă timișorenii au revenit după pauză și s-au impus cu 3-1 (0-1) prin golurile lui Făgețan, Ionaș și Vucea.

Testul de azi de pe Tineretului a fost primul pentru ambele trupe din județul Timiș. Elevii lui Paul Codrea au venit după un stagiu de o săptămână bazată pe pregătirea fizică și s-a simțita asta în prima repriză. Lugojenii, care au început antrenamentele pe 20 ianuarie, au reușit să deschidă scorul pe finalul reprizei, prin tânărul Dionisie Hârdău (minutul 43).

În partea secundă alb-violeții au schimbat toată echipa și zecile de suporteri sosiți din Timișoara special pentru acest joc aveau să aibă motive de satisfacție. Mai întâi, Făgețan a egalat după o oră de joc și după ce a rămas singur cu portarul advers. Apoi, a fost rândul ca noua achiziție Alin Ionaș, să-și ducă echipa în avantaj, după un balon prelucrat de Vucea (min. 70). Acesta din urmă a închis tabela, cu un gol superb când mai erau 13 minute pe ceas.

ASU Poli începe astfel cu dreptul noul an și cu siguranță va dori un rezultat bun contra CFR-ului local sâmbătă, 1 februarie. De partea cealaltă, Vulturii Lugoj, clasați pe loc de play-off în eșalonul terț, au stabilite partide de verificare cu Ripensia (7 și 14 februarie) și Metalul Reșița în continuare. . „Am jucat bine în prima parte. Sunt destul de mulțumit ținând cont că suntem la începutul pregătirii. Noi vom intra în cantonament de luni, timp de șapte-zece zile pe plan local”, a declarat Ilie Rotariu.

Vulturii Lugoj 

Iordache – Predescu, Loga, Ștreangă, Neagu – Precupanu, Ivașcu, Rogozinaru, Ardelean – Radosav, Hârdău. Au mai intrat: Micșa, Dragostin – Vlădia, E. Miculescu, Tomescu, Vânătu, Țoțu, Fabian, L. Stoica, B. Dobra. Antrenor: Ilie Rotariu.

ASU Politehnica Timișoara

Repriza întâi: Burtic – Birău, Brînzan, Obrejan, Taub – Ilie, Popoviciu, Opriș, Ghinescu – Tulcan, Iorgovan. Repriza a doua: Rogojină – Florea, Feher, Paulevici, Maranescu – Panc, D. Codrea, Cosmin Călin*, Vucea – Fagețan, Ionaș. Antrenor: Paul Codrea.

Noutăți în ambele trupe

Deși ASU Poli are campania de achiziții bătută în cuie în mare parte. Azi pe teren pentru alb-violeți și-a făcut apariția și un tânăr aflat în probe. Mijlocașul Cosmin Călin (19 ani) e fiul mai cunoscutului Florin Călin, fost fotbalist la Poli și UMT. Lugojenii nu au deocamdată plecări sau veniri, ci doar doi juniori promovați de la CSȘ Lugoj: Predescu și Tomescu.

Sursa: Sport9
Foto: facebook.com/sspolitimisoara

Mihai Andries 30 Jan. 2014, 18:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă