ASU Poli a înregistrat un 2-2 cu „repetiție” cu o altă echipă de Liga 3. Discuție savuroasă între antrenori: „Ești un complexat”

Marius ANGHEL 21 Jul. 2018, 09:10 Pregătiri, amicale

După ce la final de cantonament, ASU Politehnica a remizat cu CNS Cetate Deva (scor 2-2), alb-violeții au repetat, vineri, scorul și cu CSM Școlar Reșița, formație pentru care joacă și fostul dinamovist Miranda. De altfel, cărășenii, preluați vara aceasta de Octavian Benga, au fost la primul meci de verificare și nu au făcut încă pregătirea centralizată.

Echipa din Timișoara a început amicalul de pe stadionul Știința cu o formulă de start mai degrabă formată din rezerve. A dominat începutul de meci și a marcat în minutul 3, printr-un șut din afara careului al lui Marvin Schieb. Reșița a mutat apoi jocul în jumătatea adversă, iar Toma a prins un șut bun prin spatele porții. În minutul 32, echipa de Liga a 3-a a egalat. Săulescu a centrat, Staicu a șutat, iar Taciuc, venit de la Miroslava, a pus piciorul, să fie sigur că mingea intră în poartă. Înainte de pauză, Reșița a primit penalty, iar Staicu, fostul jucător al alb-violeților, a marcat de la punctul cu var.

Benga către Petruescu: „Ești un complexat”

La pauză, ambele echipe au introdus alte formații. Trebuie spus că ambii antrenori au fost colegi la promoția recentă de tehnicieni cu licența Pro. Cu campionatul care va începe peste două săptămâni, Petruescu a fost mult mai stresat și a avut momente în care s-a și răstit la arbitri. Atunci, cu umor, Benga i-a spus la un moment dat, „ești un complexat”. Până la urmă, în minutul 65, Alexandru Cherecheș a egalat, cu un șut foarte puternic, de la 25 de metri. Timișorenii au mai avut o ocazie pe final de meci, prin Velici.

ASU Poli Timișoara: Murariu – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru, Schieb, Vidrăsan, Bîte, Ghinescu, Bedea, Bănică
Au mai intrat. Borbei, Gașpar, Velici, Plămadă, Poparadu, Scutaru, Miholca, Mera, Bozian, Cherecheș, Ignea

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Lazăr, Bactăr, Mardare, Almic, Breșneni, Miranda, Săulescu, Toma, Taciuc, Staicu
Au mai intrat: Toader – Oprea, Prodan, Albu, Drăghici, Marian Musteață, Hrudei, Izmană, Marius Musteață, Dorian Odoubi (în probe), Ene, Bartok

Ambii antrenori, mulțumiți

Cosmin Petruescu a apreciat că echipa a jucat mai bine față de jocul terminat la același scor, cu Deva. „Privim partea plină a paharului: am înscris de două ori. Este adevărat, am făcut două greșeli nepermise pe faza de apărare. Dar, în momentul în care în prima repriză am avut opt jucători sub 21 de ani și astfel de greșeli sunt inerente. Una peste alta, consider că a fost un test util. Am avut o cu totul și cu totul altă atitudine față de ce am jucat cu Deva. Este adevărat, și altă stare de oboseală, e adevărat, suntem și la alt nivel de pregătire. Din punctul meu de vedere suntem exact acolo unde trebuie să fim cu două săptămâni înainte de începerea campionatului. Ne-am propus ca pe faza defensivă să ne apropiem de ce vom juca în campionat, și anume să facem un pressing avansat, să nu dăm posibilitatea adversarului să aibă posesie, să fim agresivi. Iar pe faza de atac să încercăm să avem cât mai mult mingea. În multe momente din acest joc am reușit, în unele da, în unele nu. Mai avem mult de lucru, aceste relații de joc necesită automatisme”, a declarat tehnicianul Politehnicii.

Octavian Benga mai așteaptă doar două transferuri. „Un joc mulțumitor pentru mine în primul, și pentru noi. Am început de două săptămâni, am întâlnit un adversar dintr-un eșalon superior, cu o pregătire fizică superioară. Ei au început pregătirea înaintea noastră, au venit din cantonament. Pot spune că sunt mulțumit. Desigur, sunt multe lucruri negative pe care le vom pune la puncte. Avem un lot nou. 85% un lot schimbat față de anul trecut și e normal să suferim la anumite relații de joc, la coordonarea jucătorilor. Dar, per total, având în vedere că e primul joc și am întâlnit un adversar dintr-un eșalon superior, cu o pregătire mai bună, mă declar mulțumit de joc și de rezultat. Am împărțit jucătorii în două grupe să îi văd pe toți la lucru, m-am edificat. Ultimul nostru transfer este Marius Curtuiuș, duminică va mai veni un jucător important pentru noi. Consider că vom mai avee nevoie de un singur transfer”, a precizat antrenorul Reșiței.

Sâmbătă seara, ASU Poli reeditează finala Cupei României din 1958, cu un amical cu Progresul Spartac București.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 21 Jul. 2018, 09:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă