ASU Poli a cedat în ninsoare testul cu Olimpia. Mera a greșit decisiv și le-a oferit sătmărenilor două goluri pe tavă

Disputat la Baza 2 Politehnica partida amicală cu „Oli” a fost un bun prilej de testare pentru elevii lui Sorin Brîndescu. Alb-violeții au condus la pauză cu 1-0 divizionara secundă și au avut momente mai bune în joc, dar lucrurile s-au schimbat în partea a doua, când a început totodată să ningă puternic. Oaspeții au egalat și au profitat apoi de erorile experimentatului Mera pentru a se impune cu 3-1.

La doi ani de la precedentul test dintre cele două ASU Politehnica a primit-o din nou acasă pe Olimpia Satu Mare. Iuhas a semănat primul pericol la poarta lui Rogojină, nemarcat a trimis cu capul peste poartă. Timișorenii au echilibrat apoi ostilitățile și Naidin a preluat inițiativa, șutul său a fost respins în corner în minutul 30, apoi a deviat la execuția din fază fixă în poarta lui Șuta.

În partea a doua vremea s-a înrăutățit iar peisajul curat de la început a căpătat pete albe. S-au rărit și puținii spectatori curajoși. În ciuda viscolului potrivnic sătmărenii au revenit în joc. Iuhas nu a mai ratat ținta în minutul 70. Peste doar două minute Oli a trecut în avantaj după ce centrarea ex-oțelarului Sălăgeanu a fost deviată nefericit de Mera. Fundașul central aflat în pregătire cu ASU Poli a avut intervenții bune, dar a comis-o pe final când i-a pus balonul pe tavă aceluiași Sălăgeanu. S-a încheiat 3-1, fluierul venind rapid din cauza condițiilor meteo.

Feraru înapoi, plus Mădălin Stancu

De la ASU Poli au absentat mai mulți jucători, dar au fost prezente și câteva noi. Printre acestea și Samuel Feraru, fundașul dreapta revenit după un necaz în familie. De asemenea pe teren a intrat în partea a doua și mijlocașul Mădălin Stancu, plecat de falimentara FC Bihor. Timișoreanul de 23 de ani e deocamdată, la fel ca Mera, doar în pregătire cu alb-violeții. Aceștia vor disputa următorul test miercuri, cu Dumbrăvița, detaliile organizatorice nu au fost încă stabilite. Sâmbăta viitoare ASU întâlnește în deplasare o altă divizionară B, FC Caransebeș.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

ASU Politehnica Timișoara: Rogojină – Contescu, Rebenciuc, Gălan, Damian – Rus, Filimon, Naidin, Vucea – Ilie – Tulcan. Au mai intrat: Burtic, Rusu – Făgețan, Mera, M. Stancu, Voin, Ct. Crișan, Maranescu și Feraru. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Olimpia Satu Mare: Șuta – Muntean, Bălău, Heil, Iuhas – Micaș, Onicaș, Rus, Bujor – Sălăgeanu, Feier. Au mai intrat: Mureșan, Csik jr., Scvarzkopf și Villand. Antrenor: Tiberiu Csik.

Brîndescu: „Trebuie să consolidăm relațiile de joc și încet încet acestea să se lege”

În fața Olimpiei Satu Mare alb-violeții au suferit al doilea eșec consecutiv din teste. După ce miercuri au cedat cu Mama Mia Becicherecu Mic, ieri ASU Politehnica a fost „întoarsă” de la 1-0 de divizionara secundă pregătită de Tiberiu Csik. Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, consideră însă că au fost destule aspecte pozitive la acest joc pentru a-l considera un test reușit.

1-3 a fost scorul cu „Oli” după o primă repriză remarcabilă a liderului „D-Timiș”. „E o înfrângere, dar nu-i problemă că am pierdut. Problema e organizarea jocului. Trebuie să consolidăm relațiile de joc și încet încet acestea să se lege. Sunt mulțumit de prima repriză ca și joc pe faza defensivă și unele momente pe atac, acolo mai avem de muncit. Sperăm ca în perioada următoare să pregătim și jocul ofensiv. În partea a doua am făcut mai multe schimbări, am introdus și niște jucători, să le spunem în probe, și puțin ne-am dezorganizat, dar în condițiile meteo în care s-a desfășurat jocul a fost un test reușit. Nu cred că s-au văzut diferențe individuale de valoare. Au avut o posesie mai bună”, a declarat Sorin Brîndescu.

Acesta are în pregătire un jucător nou care a evoluat în toamnă la o divizionară secundă. E vorba de Mădălin Stancu, sosit de la suferinda FC Bihor. „Pe Mădălin îl știu de la juniori, se antrenează cu noi de câteva zile, el își dorește să joace mai sus, acum urmează să vedem și ce obține”, a precizat Brîndescu.

Csik: „Ar putea să joace liniștit în Liga a III-a”

Fostul polist Tiberiu Csik a fost pe banca galben-albaștrilor și în urmă cu doi ani, când aceștia au remizat alb pe „Știința” cu ASU Poli. Tehnicianul Olimpiei a rămas plăcut impresionat de echipa timișoreană. „Vreau să-l felicit pe domnul Brîndescu și pe cei de la Poli pentru munca depusă, au echipă bună, ar putea să joace liniștit în Liga a III-a. Acum am înțeles că nu prea sunt posibilități, dar sper să ajungă la un moment dat să fie susținuți financiar. Până ce am întors rezultatul ne-am cam chinuit așa, în paranteză. Concluzia e că niciun adversar nu e dinainte bătut și contează foarte mult atitudinea… Ca și la noi și la ei multe s-au schimbat. Nu mai sunt Codrea și Rotariu, în rest venim cu mare plăcere. Mai ales eu că am jucat doi ani și jumătate la Timișoara. ASU Poli e o echipă de viitor”, a spus Tiberiu Csik.

Antrenorul sătmărean are ca adversar în campionat o altă „Poli” din Timișoara și e convins că aceasta s-a desprins în câștigătoare: „Noi ne propunem să țintim primele șase locuri în retur. Numai ACS Poli mai poate rata promovarea, în rest sunt echipe bune, Mioveni, Reșița, dar și acolo am auzit că sunt probleme financiare. Ar trebui la pas să promoveze. Eu țin legătura cu Puiu Preda, recent am vorbit cu Ion Timofte, Dan Alexa”.

Olimpia, două victorii și o înfrângere în celelalte amicale din weekend

Înaintea meciului de după-amiază cu ASU Poli, Olimpia a disputat sâmbătă și duminică dimineață încă trei amicale. Sâmbătă, formația pregătită de Tiberiu Csik s-a deplasat în Ungaria pentru o dublă amicală cu Kisvarda.

În primul meci au pierdut cu 2-0 și au evoluat Șuta – Muntean, Mureșan, Iuhas, Sălăgeanu – Rus, Onicaș, Villand, Bic – Faur, Bujor. Au mai intrat Gulya și Donca. În întâlnirea a doua, sătmărenii au câștigat cu 2-1 prin golurile marcate de Heil și Munteanu, atunci fiind în teren Fila, Csik jr, Micaș, Heil, Paul C.-Ciul, (Munteanu), Schwarzkopf, Chiovari, Tillinger – Tamas, Feier. Au mai intrat Gulya și Donca.

Duminică dimineață, la Salonta, Olimpia a jucat cu Crișul Sântandrei și a câștigat cu 5-1 prin golurile reușite de Bic (2), Faur (2) și Tillinger. În acest joc au intrat pe teren: Anca – Burlacu, Ioniță, Paul C., Cădar – Donca, Chivari, Tillinger, Gulya – Bic și Faur.

După acest meci jucătorii care nu au evoluat cu Sântandrei s-au deplasat la Timișoara pentru amicalul cu ASU Poli Timișoara, câștigat de Olimpia cu 3-1.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă