ASA Târgu Mureș își reia antrenamentele după stagiul de la Brașov încheiat în weekend. Laszlo Balint așteaptă noi transferuri: „Sunt mult peste nivelul Ligii a 2-a”

ASA Târgu Mureș și-a încheiat sâmbătă stagiul de pregătire de două săptămâni pe care l-a efectuat la Brașov, iar în aceeași zi echipa lui Laszlo Balint a desfășurat al treilea meci amical în județul din mijlocul țării. În drumul spre Târgu Mureș, echipa s-a deplasat la Făgăraș pentru a o întâlni pe AFC Hermannstadt, viitoarea adversară din campionat, și a remizat 2-2 după ce a condus cu 2-0.

Argentinianul Maximiliano Laso a deschis scorul după 10 minute de joc, iar scorul a fost dublat pe final de Rafael Licu, în minutul 72, marcatorul și în testul cu Afumați. Însă trupa lui Balint a suferit un șoc pe final de meci, sibienii reușind să preia controlul jocului și în ultimele minute să egaleze. Mai întâi a marcat Bogdan Rusu, în minutul 77, iar rezultatul final l-a stabilit Sabin Lupu, în minutul 84.

„Din păcate, în ultimul meci, cu Sibiul, am avut un ultim sfert de oră în care, și pe fondul oboseli, poate, și pe fondul schimbărilor am „reușit” să pierdem avantajul de două goluri. Am cedat cu totul inițiativa și am fost dominați în acea perioadă, dar cred că am făcut o primă repriză foarte bună și chiar un debut de repriză secundă. Am reușit să controlăm jocul, am reușit să jucăm ceea ce ne-am propus, am fost agresivi, am reușit foarte multe recuperări în jumătatea adversă, deci, ușor ușor, eu zic că începem să ne jucăm ceea ce ne dorim”, a spus, pentru Liga2.ro, antrenorul Laszlo Balint despre meciul cu AFC Hermannstadt.

În testul cu echipa sibiană, Balint a început meciul cu Fl. Iacob – Băjan, C. Ene, Fl. Ilie, Dan Panait – Candrea, P. Iacob – Schieb, Laso, D. Muntean – Boiciuc. Din minutul 60 a fost rulat tot lotul avut la dispoziție, Moga – Licu, Petra, Casian, Raiciu, Chertes, Petriș și Iliescu, mai puțin Alexandru Stoica, jucător care face recuperare după o accidentare la spate.

AFC Hermannstadt a început cu: Căbuz – D. Tătar, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica, Piko, Pamfile, R. Necșulescu, Al. Neacșa, Bg. Rusu, Ad. Cîrstean, G. Monea. Au mai jucat: H. Moldovan – M. Stancu, R. Crișan, Cristiu, P. Petrescu, Dumitriu, Șt. Blănaru, R. Bratu, S. Lupu.

Pentru mureșeni, acesta a fost al treilea amical desfășurat în stagiul de la Brașov, după înfrângerea 1-2 cu CS Afumați (marcator Rafael Licu) și victoria cu 1-0 cu AFC Hărman (marcator Paul Iacob). Înainte să plece în cantonament, ASA Târgu Mureș a mai desfășurat două teste, ambele câștigate la scor cu Mureșul Rușii Munți, 5-0 și 9-0.

„A fost un stagiu util. Am reușit să implementăm principiile pe care ni le doream”

Tehnicianul a tras și o concluzie despre cantonamentul pe care echipa mureșeană l-a susținut la Brașov. „A fost un stagiu de pregătire foarte bun, în care am avut condiții foarte bune, atât de cazare, de masă, cât și de antrenament. Am avut un teren foarte bun la Forex și eu zic că a fost un stagiu util, pentru că, ținând cont că am luat echipa asta și am început o reconstrucție de la zero, am reușit să implementăm principiile pe care ni le doream din punct al jocului, sunt jucători noi, jucători care s-au adaptat destul de repede la cerințele noastre, ale staffului tehnic. Am avut și niște meciuri bune, zic eu, care chiar dacă poate ne-am fi dorit alte rezultate am avut momente bune de joc și consider că am progresat de la meci la meci în ceea ce ne dorim ca și consistență a jocului”, a mai spus Balint.

„Mai așteptăm jucători de calitate”

Din declarațiile antrenorului, ASA Târgu Mureș încă nu a încheiat campania de achiziții și poartă în continuare discuții pentru aducerea unor jucători cu experiență. „Este clar că mai așteptăm jucători de calitate. Sper să se concretizeze toate discuțiile care au fost și care sunt în derulare. E vorba și de jucători români și de jucători străini, dar la momentul acesta nu pot să dau niciun nume până nu știm cu exactitate, pentru că sunt negocieri și sper din tot sufletul să se definitiveze. În principiu este vorba despre jucători liberi, dar importanți, jucători cu un CV bun, cu calitate, experiență. Sunt mult peste nivelul Ligii a 2-a. Avem nevoie. Până una alta, privim cu încredere viitorul apropiat, chiar dacă la momentul acesta suntem puțin presați de timp”, a explicat Laszlo Balint pentru Liga2.ro.

ASA Târgu Mureș își reia în această după-amiază pregătirea pe plan local, iar în această săptămână are programate două meciuri amicale, ambele pe teren propriu. Miercuri, de la ora 18:00, o va întâlni pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, iar sâmbătă, de la ora 18:00, joacă pe terenul central cu Petrolul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă