ASA Târgu Mureș a pierdut primul amical cu un adversar de seama sa. Balint: „Mai avem nevoie de jucători cu calitate certă și cu experiență”

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 14:54 Pregătiri, amicale

Aflați de la începutul săptămânii trecute în cantonament la Brașov, jucătorii echipei ASA Târgu Mureș au desfășurat sâmbătă, pe stadionul Forex, primul meci amical din acest stagiu de pregătire, însă al treilea în această vară. După ce în precedentele două jocuri elevii lui Laszlo Balint trecuseră cu 5-0, respectiv 9-0 de Mureșul Rușii Munți, în fața unui adversar mult mai bun au pierdut. Cu 2-1 s-a impus CS Afumați în fața viitoarei adversare din Liga 2.

În prima partidă amicală a cantonamentului de la Brașov, ASA Târgu Mureș a fost învinsă de CS Afumați cu scorul de 2-1. Pentru echipa pregătită de Balint Laszlo a marcat Rafael Licu, în minutul 42. Ilfovenii au punctat în minutele 15 prin Alin Zaharia și în minutul 71 prin Mihai Vasile.

ASA a început meciul cu: Fl. Iacob – Băjan, C. Ene, Fl. Ilie, Panait, P. Iacob, Candrea, Schieb, Laso, Licu, Petra. Pe parcursul meciului au mai intrat:
Moga – Casian, Raiciu, Boiciuc, Cherteș, Al. Stoica, Petriș, R. Iliescu, D. Muntean.

„A fost un test foarte relevant pentru ceea ce ne dorim să facem. Mai avem nevoie de jucători cu calitate certă și cu experiență. Am jucat cu o echipă foarte bună, care cred că va fi surpriza campionatului. Am reușit să îmbunătățim multe aspecte ale jocului în acest timp în care am lucrat împreună. Toata lumea știe că ASA Târgu Mureș este într-un proces de reconstrucție. Suntem presați de timp și jucatorii trebuie să înțeleagă că va fi nevoie de foarte multă muncă și profesionalism”, a spus antrenorul echipei târgumureșene, Laszlo Balint, la radio Sport Total FM, acesta având însă și un motiv de bucurie: „Planul de reorganizare a fost aprobat. Este un motiv de liniște și siguranță pentru noi”.

Umătorul amical al ASA Târgu Mureș are loc miercuri, 19 iulie, cu echipa din Liga 3 AFC Hărman.

De partea cealaltă, CS Afumați își încheie astăzi stagiul de pregătire de la Bușteni cu un nou amical, cu ASF Zărnești. Până acum, pe lângă testul cu mureșenii, ilfovenii au mai remizat, scor 0-0, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Amicalul a fost arbitrat de o brigadă internațională

Altfel, meciul dintre ASA Târgu Mureș și CS Afumați a avut parte de o brigadă inedită de arbitri, scrie Monitorul Expres: Robert Dumitru – Cristian Dobre și Lucian Țuțu. Robert Dumitru este arbitru brașovean de Liga 1, dar de doi ani este plecat de AJF Covasna, Cristian Dobre este plecat de 10 ani în Olanda unde a reușit să-și construiască o carieră în arbitraj, fiind arbitru asistent în prima ligă din „Țara Lalelelor”, iar Lucian Țuțu (CJA Brașov) este arbitru asistent care face parte din lotul de arbitri pentru Liga a 3-a.

Foto: fb ASA Târgu Mureș

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 14:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă