ASA, egala lui Șahtior doar o repriză! „Il Luce” l-a învins prima dată pe Sabău, după patru partide

Marius ANGHEL 13 Feb. 2014, 16:49 Pregătiri, amicale
  • Formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a jucat astăzi amicalul iernii, cu Șahtior Donețk. 
  • Ucrainenii s-au impus, scor 2-0, după o primă repriză în care scorul a rămas „alb”.

Cu puține vedete în teren, echipa lui Mircea Lucescu s-a impus doar cu 2-0, iar golurile au fost marcate după pauză, când mureșenii au schimbat toți titularii. E primul meci pe care Sabău îl pierde în fața lui „Il Luce”, fostul tehnician al „Moțului”. Cei doi s-au mai duelat de 3 ori. În preliminariile Champions League, Sabău a eliminat Șahtiorul, cu Poli Timișoara, după 0-0 în Banat și 2-2 în Ucraina, iar tot într-un joc amical, Rapid – Șahtior s-a terminat 1-1, pe când „Moțul” antrena în Giulești.

ASA a început jocul curajos, oferind o replică excelentă adversarilor. În minutul 15, Claudiu Bumba a șutat excelent dar mingea a lovit bara. După 2 minute, Botoșer are o intervenție foarte bună într-o situație de unu la unu. În minutul 25, Voiculeț prinde un șut de la 20 de metri, dar portarul advers respinge în extremis. La pauză, cele două echipe au intrat la egalitate, 0-0.

Repriza secundă a debutat cu golul celor de la Sahtior, în minutul 47. Au urmat două intervenții excelente ale portarului Fejer la ocaziile adversarilor. Campioana Ucrainei își majorează avantajul în minutul 61, în urma unei faze fixe.

Cea mai mare ocazie a formației mureșene a fost ratată de Huiban, spre finalul jocului. Centrare Hanca de pe dreapta, reluare Huiban cu capul, pe lângă poartă.

ASA Târgu Mureș – Șahtior  0-2 (0-0)

ASA
Prima repriză: Botoșer – Tomozei, Gugu, Onicaș, Szilagyi – Sepsi, N”Doye – Buhăescu, Voiculeț, Bumba – Hora
Repriza a doua: Fejer – Hanca, Heil (Ugocian ’65), Vîrtic, Turcu – Al. Dan, Petriș – Amauri, Ceaca (Candrea ’65), Ologu (Huiban ’65) – B. Verdeș

Șahtior
Sarnavsky – Shevchuk, Chygrynskiy, Rakitskiy, Volovyk – Srna, Kobin, Hubschman, Kryvtsov – Ilsinho, Fernando
Au mai intrat: Nem și Dentinho

Mâine, ASA va disputa un nou joc amical, de această dată în compania formației FK Gefest Karagandy, liga 1 din Kazakhstan.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: shakhtar.com

Marius ANGHEL 13 Feb. 2014, 16:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă