ASA, cu o echipă „secundă”, învinge din penalty pe FC Zagon

ASA Târgu Mureș a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-2 (0-1), într-o partidă amicală disputată pe terenul Trans-Sil 2, formația de liga a III-a FC Zagon. Golurile echipei mureșene au fost înscrise de Verdeș (min. 54), Amauri (min. 68) și Hanca (min. 83 – din 11 metri). Oaspeții au punctat în minutele 21 prin Pricop și 64, autor Pîntea. În acest joc, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a folosit un lot redus, fără mulți dintre cei care au fost titulari în jocurile disputate în cantonamentul din Antalya.

ASA a dominat jocul în prima parte, dar numai la capitolul posesie, fazele de poartă fiind foarte puține. Ologu a șutat de două ori peste poartă, iar Amauri a reluat și el cu capul peste o centrare. La prima acțiune închegată, covăsnenii au deschis scorul la o eraoare a flancului stâng a defensivei mureșene.

Pricop a pătruns și a trimis în poartă, cu toată opoziția portarului brazilian Alessandro Brito-Dida, care a atins balonul. După ce oaspeții au mai avut un contraatac periculos pe aceeași parte lor dreaptă, în minutul 36 Amauri a scăpat spre poartă, dar a fost blocat de portarul divizionarei C. În ultimul minut al reprizei, Ologu este agățat clar din spate în centrul careului, dar Bobi Verdeș execută slab penalty-ul și portarul respinge.

Victorie la limită, din al doilea penalty

Dominarea divizionarei secunde a adus golul egalizator în urma unei lovituri de colț executată de Heil, reluată în plasă de Verdeș. Jocul în partea a doua a fost mai deschis, dar oaspeții au dat o replică bună și au preluat din nou conducerea, la un contraatac în urma căruia portarul abia sosit în probe din liga secundă a Portugaliei a ieșit neinspirat și a fost lobat cu ușurință de Bobi Pîntea. După doar câteva minute, Amauri a restabilit egalitatea, în urma unei noi lovituri de colț executată de această dată de Hanca de pe partea dreaptă. Șutul aceluiași Amauri a fost respins în bară, tot de bară fiind apoi salvat și portarul aflat în poarta mureșenilor. Spre finalul jocului, Ologu scoate al doilea penalty la o pătrundere de pe partea dreaptă și Hanca transformă cu siguranță. Covăsnenii au reclamat la rândul lor un penalty în ultimul minut, dar partida s-a încheiat 3-2, după un joc în care aspiranta la promovare a părut o echipă care își păstrează așii în mânecă.

Ioan Ovidiu Sabău a trimis în teren următorul 11: Brito – Hanca, Vârtic, Heil, Turcu – Al. Dan, Candrea – Amauri, Ologu, Huiban – Verdeș. Singura schimbare a fost efectuată în minutul 75, când Ceaca l-a înlocuit pe Verdeș.

Duminică, de la ora 11, pe terenul de la Academia de Sport, ASA va disputa un nou joc amical, cu o altă divizionară C, Avântul Reghin.

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Pe aceeași temă