ASA a câștigat cu 2-0 meciul de prezentare cu ASU Poli

Marius ANGHEL 02 Sep. 2013, 14:43 Pregătiri, amicale

Cu mai puțin de o săptămână până la startul în Liga II de fotbal, ASA Târgu Mureș a învins, duminică seara, cu scorul de 2-0, într-un ultim joc de verificare, pe teren propriu, formația ASU Politehnica Timișoara. Au înscris Yannick Salem (min. 15) și Bumba (min. 64). Partida a fost precedată de prezentarea oficială a lotului divizionarei secunde, fiind invitată cu această ocazie o echipă de tradiție a fotbalului românesc.

Echipa bănățeană a pornit de jos, din Liga a V-a, și a ajuns în Liga a IV-a, unde conduce după disputarea a cinci etape cu tot atâtea victorii. Alb-violeții au fost însoțiți de o frumoasă galerie, care și-a încurajat echipa favorită până în ultimul minut, indiferent de rezultat, chiar și după încheierea partidei. Aceștia protestează în continuare împotriva deciziei de a muta echipa ACS Recaș la Timișoara și preluarea denumirii „Poli”, care crează confuzii în privința celei mai iubite echipe din Banat.

Joc cu puține faze de poartă

Jocul a fost dominat de târgumureșeni, dar fără prea multe faze de poartă. Yannick Salem a deschis scorul după un sfert de oră de joc și până la pauză nu s-a mai petrecut nimic notabil, decât un „gol turcesc” al aceluiași Salem, care a reluat din șase metri în plasa laterală.

După pauză, Edi Iordănescu a schimbat jumătate de echipă și jocul s-a legat mai bine. În minutul 53, Buhuși a trimis în transversală, iar scorul final a fost stabilit de Claudiu Bumba în minutul 64, care a fructificat din unghi, în urma unei pătrunderi.

Din păcate, partida s-a încheiat cu un eveniment nefericit. Ardelean a fost lovit involuntar cu genunchiul în figură de Patriche, a avut nevoie de șapte minute de ingrijiri medicale, după care a fost transportat la spital. El se află în afara oricărui pericol și s-a întors împreună cu echipa sa la Timișoara.

Edi Iordănescu a folosit formația: Caparco (”72 Viciu) – Hanca (”85 Răzvan Stoica), Vârtic, Patriche, Anițoiu (”46 Szilagyi) – Onicaș (”46 Cioinac), A. Dan (”85 Rareș Stoica) – Alin Roman (”46 Homei), Alaverdashvili (”46 Crețu), Buhuși (”73 Petriș) – Yannick Salem (”46 Bumba).

De partea cealaltă, antrenorul Paul Codrea a folosit și el întreg lotul deplasat la Târgu-Mureș, cu excepția portarului Rogojină. Acesta a început cu formația: Burtic- Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ad. Ilie, A. Stoica, D. Popa, Vucea – Marchiș, Făgețan. În repriza secundă au mai evoluat: Ardelean, Secotă, Florea, Vișan, Oberștrescu, Lazăr, Ionuț Alexandru, Feher și Giurasevici.

Articol scris de Mihai VEREȘ
Foto: Florin BULIGA

Marius ANGHEL 02 Sep. 2013, 14:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă