Arșiță cu Reșița! ACS Poli învinge, dar încă nu convinge

09 Aug. 2012, 16:28 Pregătiri, amicale

ACS Poli a jucat până la urmă cu FCM Reșița a doua partidă a zilei în locul ungurilor de la Szeged. Partida a fost înfluențată de căldură și chiar dacă „alb-negrii” s-au impus cu 2-0, oaspeții au fost cei care puteau deschide scorul. Pentru timișoreni continuă perioada de incertitudine iar jucătorii de la „Dan Păltinișanu” sunt abordați de alte formații.

În ciuda unei ușoare dominări din start, prima ocazie pe poartă le-a aparținut rosso-nerilor după zece minute de joc. Dinu Sânmărtean, fratele mijlocașului de la FC Vaslui, a fost surpriza din apărarea oaspeților. Aceștia putea marca la tentativele lui Costescu, șut pe lângă poartă din careu (min. 31) și Dârvaru, șut peste (41′). Dar la pauză s-a intrat cu 0-0.

Zăgrean, vârful dorit de UTA, a fost la recepție pentru prima fază cu adevărat periculoasă a gazdelor (50′). Peste cinci minute reșițenii treceau însă pe lângă gol la reluarea lui Dârvaru cu capul. ACS Poli a replicat prin Boștină, cu un șut din afara careului care a lovit bara (65′) și a deschis scorul în minutul 78, când Șeroni a înscris în urma unui corner. Boștină a ratat o ocazie mare înainte ca Artean să stabilească scorul final cu un șut pe colțul lui Stoica.

ACS Poli s-a impus cu un scor cam mare pentru realitatea din teren. Deși a început să deseneze un 4-4-2 decent, formația pregătită de Vali Velcea continuă să aibă câteva găuri și problema e că acestea s-ar putea înmulți. Jucătorii timișorenilor încep să fie propuși la alte formații din cauza incertitudinilor de la actuala construcție.

ACS Poli: Coca – Iovan, Zaluschi, Șeroni, Szalkai – Boldea, Daminuță, Dobricean, Vădrariu – Szekely, Zăgrean. Au mai intrat: Amarinei – Miculescu, Artean, Trandu, Vântură, Enicu și Boștină.

FCM Reșița 2012: Haidău – Bogman, Pistol, Pitaru, D. Sânmărtean – Costescu, Breșneni, Kovacs, Câmpeanu – Bițiș, Dârvaru. Au mai intrat: Stoica – Beloescu, Loba, Uțiu, Tecsi și Negrei.

„Promovarea e în acest moment departe”

Antrenorul Valentin Velcea recunoaște problemele din cadrul echipei, la partida cu reșițenii acesta nu s-a putut baza pe Poparadu și Rogozinaru (accidentați), ultimul alegându-se cu ligamentele rupte după jocul cu Luceafărul.

„Ne interesează mai mult jocul, mai sunt multe lucruri de pus la punct. Suntem o echipă în formare, tânără, 1-2 dintre jucători au avut contact cu Liga I. E clar, ar fi trebuit lucrurile (n.r. la club) să decurgă mai bine, promovarea e în acest moment departe…”, a spus tehnicianul lui ACS Poli după cel de-al doilea joc al zilei. Cât despre informațiile conform cărora unii jucători au fost propuși la UTA, antrenorul a declarat: „Orice e posibil atât timp cât antrenez două categorii de jucători, ai lui Poli și ai lui Recaș”.

Gică Barbu: „Până prin minutul 70 am dominat jocul”

FCM Reșița a făcut o figură frumoasă ieri seară în amicalul cu ACS Poli până spre finalul partidei, când echipa a cedat fizic și a fost învinsă cu 2-0. Noul tehnician al rosso-nerilor, Gheorghe Barbu, se va concentra în perioada următoare pe această problemă dar așteaptă și întăriri.

„A fost un test util care și-a atins scopul pentru noi, am vrut să vedem unde suntem. Știam că nu putem duce 90 de minute, s-a văzut că prin minutul 70 am cedat total fizic, am intervenit cu niște schimbări, copii, ni s-au și accidentat 2-3 jucători. Suntem numeric puțini, mai trebuie să vină minimum doi jucători. Până prin minutul 70 am dominat jocul am avut 5-6 ocazii, și singur cu portarul, ratăm foarte mult. Sunt mulțumit per total dar mai avem de alergat”, a declarat Barbu.

FCM Reșița 2012 are ambiții mai mari în noul sezon și speră să se implice în lupta de la vârful clasamentului în C4. „Sper ca după tur să fim și noi implicați în lupta pentru promovare, să fim la o distanță de 3-4 puncte de primu loc. Pe parcurs se va vedea unde avem carențe și vom aduce plombe”, conchide tehnicianul reșițenilor.

Dinu Sânmărtean, posibilă achiziție

Reșițenii au avut câțiva jucători interesanți pe terenul „Dan Păltinișanu”. Printre evidențiați au fost mijlocașul Lorant Kovacs (19 ani) de la „U” Cluj și fundașul Dinu Sânmărtean, fratele vedetei de la FC Vaslui. Despre ultimul Gică Barbu crede că își va găsi echipă într-un eșalon superior.

„Am mai lucrat cu el, e un jucător cu experiență care ne-ar ajuta foarte mult, dar el încă poate juca liniștit la Divizia B un an sau doi așa că îi doresc să joace mai sus. Dacă rămâne ne-ar ajuta, nu am mari speranțe dar dacă a venit la Reșița, se pregătește cu noi înseamnă că suntem o variantă”, spune Barbu.

Articol scris de Cornel Biholari

Foto: Banat Sport

09 Aug. 2012, 16:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă