Aproape gata de retur!

Marius ANGHEL 04 Mar. 2013, 11:04 Pregătiri, amicale
Aproape gata de retur!

Conpet Ploiesti a incheiat cu bine perioada de pregatire de dinaintea returului, ultimul test pentru echipa pregatita de Florin Parvu fiind castigat, vineri, la Cernica. Partidele de verificare dintre gruparea prahoveana si cea ilfoveana au avut primul episod in toamna, cand jocul s-a incheiat 1-1, la Strejnic, apoi, acum, Conpet a invins cu 1-0 la capatul unei prestatii pragmatice.

Elevii lui Parvu s-au aparat bine, prestatia celor doua echipe fiind influentata serios si de vantul puternic, in conditiile unui gazon bun, foarte bun chiar, pentru aceasta perioada.

Dupa o prima parte echilibrata, in care doar loviturile libere „aruncate in careu” de catre cele doua echipe au mai produs emotii portarilor, Conpet a fructificat, dupa pauza, un contraatac purtat de nigerianul Abba pe dreapta, acesta pasand apoi perfect pentru juniorul Dragos Gheorghe care a indeplinit „formalitatea”. A ramas 1-0, mai ales dupa golul marcat, oaspetii parand tot mai greu de depasit, meciul terminandu-se urat, cu o accidentare a lui Alexandru Sava, dupa o intrare „aiurea” in terenul advers, a unui alt junior, Manea, de la Conpet. Cum gazdele au fost bine pregatite, Salvarea a intervenit imediat, ducand jucatorul la spital.

Si Conpetul a iesit un pic „sifonata” din acest ultim amical, dupa ce Catalin Vlad si Moroita nu au facut deplasarea, din cauza unor probleme medicale, un al treilea jucator, Pripu, accidentandu-se si el, in partea secunda. Antrenorul Florin Parvu spera insa sa poata conta pe toti trei vineri, cand echipa „transportatorilor” debuteaza oficial in 2013, primind vizita celor de la Civitas Fagaras.

In meciuld e vineri este de remarcat si debutul fundasului Bogdan Dinu, damboviteanul descurcandu-se „ok” pe banda dreapta, unde poate fi o solutie, la nevoie, antrenorul Florin Parvu incercand cateva „permutari” tactice in acest ultim meci, din care se pot trage destule concluzii utile.

Abba așteaptă 6 martie

Principala achizitie a Conpetului, in aceast iarna, nigerianul venit de la prim-divizionara Drobeta Tn. Severin, Paul Abba (foto), nu are, inca, drept de joc pentru echipa prahoveana. Abba asteapta sa fie „ratificata” incheierea contractului dintre el si Severin, in sedinta din 6 martie de la Camera pentru Solutionarea Litigiilor a LPF, memoriul depus in 15 februarie de jucator nefiind inca solutionat!

Progresul Cernica – Conpet Ploiesti 0-1 (0-0)
Stadion: „Comunal – Caldararu”. A marcat: Dr. Gheorghe (63)

Progresul: Tachescu – V. Marin, Tutunaru, Pavelescu, An. Sava – Dos Santos, M. Croitoru, C. Dedu, Apostol – Paun, Saloman. Au mai jucat: Enciu, Zamfir, Bivolaru, I. Radu, V. Stefan, Raducanu, Coltatu, Al. Sava.
Antrenor: Costel Pana

Conpet: Bica – Musea, Badea, Francu. C. Munteanu – Lica, G. Petre, Pripu, Dr. Gheorghe – Huza, Abba. Au mai jucat: Nedelcovici – Herea, Manea, Jipa, A. Stefan, Catana, B. Dinu, Tataru.
Antrenor: Florin Parvu.

A arbitrat: Andrei Antonie

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 04 Mar. 2013, 11:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă