Antrenorul Științei Miroslava trage concluziile după prima săptămână de cantonament. Cum îi caracterizează Adrian Kerezsy pe jucătorii nou-veniți

Știința Miroslava a încheiat cu bine prima săptămână de cantonament. Aflată de opt zile la Tărlungeni, în apropiere de Brașov, ieșenii au îmbinat până acum antrenamente fizice cu cele tehnico-tactice, disputând și două meciuri amicale, ambele câștigate la limită (1-0 cu AFC Hărman, respectiv Csikszereda). Antrenorul Adrian Kerezsy este mulțumit de modul cum s-au comportat elevii săi la antrenamente, dar și de faptul că nu au apărut probleme majore de sănătate în lot.

„Sunt mulțumit de modul cum s-au comportat jucătorii până acum atât la antrenamente, cât și la meciuri. Am rămas plăcut surprins, chiar nu mă așteptam să fie atât de bine, ținând cont că această perioadă este foarte grea. Toți jucătorii și-au dat silința pentru a face totul cât mai bine. Sunt bucuros că nu avem probleme medicale serioase până acum. Doar Căruță și Nemțanu au avut contuzii ușoare, iar Bucur a simțit ceva la coapsă și va face o radiografie. Sper să nu fie ceva serios. În rest, tot lotul este valid și lucrează la capacitate maximă. Milea a fost lovit în primul meci amical și a stat două zile, dar și-a revenit și este bine”, a declarat Adrian Kerezsy.

Cum s-au integrat noile achiziții

Adrian Kerezsy a declarat că experimentatul mijlocaș Ciprian Milea s-a integrat cel mai ușor în echipă și l-a lăudat pe tânărul portar Ștefan Târnovanu, venit sub formă de împrumut de la CSM Poli Iași.

„Milea s-a integrat cel mai bine până acum. Este și normal, are o mare experiență, iar acest lucru l-a ajutat. Este un jucător important, care ne va ajuta. Portarul Târnovanu este o surpriză plăcută pentru mine. Parcă apără la noi de când lumea. S-a integrat foarte bine. Mă mulțumește modul cum se pregătește și cum se prezintă la meciuri. Acest lucru este valabil și despre ceilalți doi portari din lot, Turiță și Țintea. Andu Moisi cunoaște echipa, cunoaște lotul, a jucat aici, nu a avut probleme să revină, dar aștept mai mult de la el”, a declarat Adrian Kerezsy.

Tehnicianul a vorbit și despre cei doi nou-veniți din afara Iașiului, Țapu și Iovu, apreciind că aceștia au nevoie de o perioadă de adaptare.

„Cosmin Țapu vine de la liga a treia, are nevoie de o perioadă de adaptare, dar sunt convins că va ajunge la nivelul optim cât de curând. Golul marcat în precedentul amical i-a dat încredere. În ceea ce-l privește pe Sandu Iovu, se vede că a avut o perioadă în care nu a jucat, lipsa meciurilor se resimte. Are calități, este disciplinat tactic, e un băiat cuminte și sunt convins că în cel mai scurt timp va trece peste acea perioadă de acomodare”, a completat Kerezsy.

Șanse mari să revină Taciuc

După Târnovanu și Moisi, CSM Poli Iași ar putea împrumuta un alt tânăr jucător la Știința Miroslava. Transferat în această iarnă de echipa de primă ligă, Taciuc nu a fost menținut în lot de antrenorul Flavius Stoican și ar putea evolua în partea a doua a sezonului la Miroslava.

„Mi-l doresc pe Taciuc, din câte știu este în discuții cu președintele clubului. Sper să ajungă la un acord și să-l am la echipă. El a făcut pregătirea de iarnă în Turcia, are un avantaj din acest punct de vedere. Cu venirea lui Taciuc, foarte probabil campania de transferuri se va încheia, dacă nu va mai apărea o surpriză de ultim moment”, a precizat antrenorul Kerezsy.

CSM Poli va împrumuta la echipe din ligile inferioare alți doi jucători tineri. Sabin Moldovan va juca până în vară la Academica Clinceni, iar portarul Teodor Axinte va evolua în liga a treia, la Turnu Măgurele.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă