Angelo Africa a remizat cu nou-promovata ACS Berceni!

Mihai Andries 02 Jun. 2013, 12:28 Pregătiri, amicale

Iubitorii fotbalului din Berceni au avut parte vineri seara de un spectacol inedit. Echipa lor favorită, de abia promovată în Liga a II-a, a disputat un amical mai special cu o selecționată de jucători senegalezi. Aceștia, aduși de Claudio Zambon în România, împreună cu Augustin Goian, au fost găzduiți în ultima săptămână în cantonamentul grupării ilfovene și au încercat să impresioneze prin prestațiile lor în speranța că vor obține un contract în țara noastră. Grupul de africani ar fi trebuit să fie mai numeros, însă din cauza unor probleme logistice, au mai ajuns doar 13 la număr, unul fiind gambian și restul senegalezi.

Sub titulatura de Angelo Africa și conduși de pe margine de Sidy Fall, un fost scouter din cercul lui Luciano Moggi, jucătorii de pe continentul negru au primit ajutoare pentru meciul de vineri sub forma unui contingent autohton venit de la Viitorul Domnești (Grancea, M. Dinu, Al. Gheorghe, Fl. Prodan), plus brazilianul Orlando da Costa (28 de ani) și tânărul portar moldovean VIlorii Gîncu (18 ani). Bonusul l-a reprezentat Lucian Zoicaș, antrenorul Domneștiului fiind de mare ajutor pe banca oaspeților.

Debut furtunos, temperat de românii africanilor

Deși a aliniat un unsprezece fără mulți titulari, Berceniul a început meciul tare, înscriind încă din minutul 3 prin Ionică, după o cursă a lui Pazon care a lăsat în urmă mai mulți adversari. Crețu a încercat o foarfecă spectaculoasă pentru 2-0 și ocaziile au continuat să curgă la poarta lui Grancea. Ați auzit bine, africanii au avut un român între buturi, deoarece în lotul ajuns în cele din urmă în România nu s-a aflat și un apărător al buturilor, motiv pentru care s-a apelat la soluții locale. Portarul Domneștiului a prins o zi bună vineri seara, parând tot ce se putea para spre disperarea jucătorilor echipei gazdă, dar și spre nemulțumirea spectatorilor care se așteptau la un scor fluviu. Pe la jumătatea primei reprize a devenit clar că axul central al africanilor are probleme mari, așa că perechea Sidy Fall – Zoicaș a operat primele modificări, aruncându-i în teren și pe ceilalți jucători de la Domnești – Mihai Dinu, Alex Gheorghe și Florin Prodan. A fost momentul în care jocul s-a schimbat, echipa „îngerilor” începând să pună probleme ilfovenilor. Niang pe flancul drept, plus rapizii Papa Saly și Touray au impresionat prin capacitățile lor fizice, ultimul având o viteză impresionantă. De altfel, nouarul de 18 ani avea să înscrie și golul de 1-1, cu puțin înainte de pauză.

Relaxarea și schimbările erau să coste Berceniul

Campioana seriei a III-a a acuzat oboseala meciului de campionat disputat cu o seară înainte (n.a. joi a avut loc ultima etapă de campionat), însă și relaxarea apărută ca urmare a terminării unui sezon solicitant și-a spus cuvântul în repriza a doua. Doi dintre noii intrați la gazde au impulsionat jocul echipei antrenate de Adi Matei, juniorul Ioniță și experimentatul Pătrașcu producând destule daune prin acțiunile lor. Africanii au prins din ce în ce mai mult curaj, chiar dacă jocul lor a fost destul de dezordonat în multe momente. Treptat, treptat au început să amenințe serios buturile lui Meilă, marcând un gol prin același Touray, la o pasă a lui Elhadji Sarr, un alt remarcat din tabăra oaspeților. Din păcate, altruismul șesarului a venit la momentul nepotrivit, colegul său fiind în ofsaid. Totuși, când nimeni nu se aștepta, a picat golul de 2-1, în minutul 88, după o eroare a lui Sandu, în urma căreia brazilianul Orlando l-a executat pe Meilă. Banca oaspeților a explodat de bucurie, o victorie în fața Berceniului fiind un rezultat incredibil la fluierul de start. Din păcate, neatenția în minutele de prelungire i-a costat și Pătrașcu a stabilit scorul final la 2-2. Ba mai mult, Gîncu, de abia intrat în poartă, a avut o paradă foarte bună, scoțând un balon pe care scria 3-2 pentru gazde.

Fizic ok, tehnic așa și așa, tactic dezastru

Grupul africanilor – cu excepția lui Touray, originar din Gambia, restul au fost senegalezi – nu a lăsat o impresie chiar atât de rea, pe cât o făcuseră în zilele trecute când au fost testați de ACS Berceni într-un amical. S-au văzut însă serioase carențe tactice, de poziționare, de organizare, dar și destule probleme tehnice. Fizic au stat ok, Touray impresionând prin viteza sa incredibilă. Probabil că după o perioadă de pregătire temeinică, ar face față la nivelul ligilor inferioare din România, însă, din păcate pentru ei, din sezonul viitor se va renunța la extracomunitarii din Liga a III-a conform regulamentului. Deci, singura lor șansă de a rămâne să joace fotbal în România ar fi doar la Liga a II-a, însă și acolo va fi nevoie de un pic de muncă pentru a se impune. În încheiere ar mai fi de menționat că grupul de africani va părăsi țara în zilele următoare.

 

ACS BERCENI – ANGELO AFRICA 2-2 (1-1) Ionică, Pătrașcu / Touray, Orlando

Berceni: V. Constantin – T. Barbu, Paraschivoiu, Fâșie, Marulis – Bereșoae, Frangu, Tătar, Pazon – Crețu, Ionică. Au mai jucat Meilă – Cr. Stan, C. Sandu, Nicolici, Ioniță, Pătrașcu. Antrenor Adi Matei
Angelo Africa: Grancea – Papa Moussa Niang, Thiombane Mandaw, Mouhamed Idrissa Sarr, Madiop Ndiaye – Elhadji Malick Sarr – Modou Lamin Touray, Khadim Der Serigne, Abdou Khadre Gueye, Leye Papa Saly – Toure Toure. Au mai jucat Gîncu – M. Dinu, Al. Gheorghe, Fl. Prodan, Orlando, Diouf Ibrahima, Gope Moussa Youm. Antrenori Sidy Fall și Lucian Zoicaș

 

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 02 Jun. 2013, 12:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă