Amical „de încălzire”! Fortuna a învins lejer foștii juniori ai Sportului

Marius ANGHEL 20 Jan. 2014, 13:40 Pregătiri, amicale
Amical „de încălzire

Fortuna Poiana Câmpina a bifat primul meci de pregătire din 2014, la Izvorani, adversara grupării pregătite de Florin Stăncioiu fiind o echipă formată din foștii juniori a Sportului Studențesc, pregătită de Virgil Andronache, o grupare numai bună de un amical „de încălzire și reacomodare” după vacanță și cele câteva zile de pregătire fizică. A fost 5-2 pentru prahoveni (3-1 la pauză), antrenorul Florin Stăncioiu folosind toți jucătorii valizi avuți la dispoziție. Golurile Fortunei au fost marcate de Minciună, V. Munteanu, B. Șandru, I. Crăciun și R. Moise.

Fortuna a început partida de sâmbătă în formula: Zegheru (30 Hintașcu) – D. Cristescu, M. Marin, B. Șandru, Damian – V. Munteanu, Minciună, Crosman, Antohi – Camara, Mircescu, pentru ca, după pauză, să joace Hintașcu (60 Stroescu) – Cazacu, Alb. Gheorghe, Zidăroiu, M. Mureșan – Bereșoae, Ad. Ungureanu, I. Crăciun, R. Moise – B. Năstase – Chelaru. Pe final, a mai intrat și Jugaru.

Cristescu – în probe; pleacă un portar

În meciul amical cu juniorii Sportului, Fortuna a avut în teren mai mulți jucători aflați la primul lor meci în tricoul echipei lui Radu Călin. Astfel, trei dintre jucătorii luați de la Dinamo – Cazacu, Jugaru și Camara – au fost pe teren, în timp ce portarul Manyur – accidentat, a fost menajat. Au debutat și atacantul adus de la Zagon – Mircescu, dar și fundașul dreapta Daniel Cristescu (foto), un fotbalist cu o experiență bună în eșalonul secund, unde a evoluat la Dunărea Galați și Sporting Suceava, în peste 40 de meciuri, bifând și două prezențe în Liga I, în tricoul Ceahlăului. Acesta se află „în probe”, o decizie în privința sa urmând să se ia după acest cantonament centralizat.

Tot la capitolul noutăți s-a aflat și juniorul Romario Moise, de la Astra, Ad. Ungureanu (revenit de la Flacăra Făget) și Zidăroiu (în probe, fost la FCM Târgoviște), ultimul primind, deja, „verdictul” – anume că nu va fi oprit în lotul pentru retur.

În plus, cum lotul echipei are, în acest moment, patru portari, Zecheru, Manyur, Hintașcu și Stroescu, în scurt timp se va renunța la unul dintre aceștia, „sita” urmând să cearnă în continuare.

Fortuna mai caută doi jucători „de valoare”, un fundaș central și un „număr 10″ fiind pozițiile vizate de Stăncioiu.

Antalya, în funcție de vreme

Chiar dacă oficialii Fortunei au rezervat bilete la complexul „Mardan Sport”, din Lara, pentru un turneu de pregătire care ar urma să înceapă în 2 februarie, sunt șanse ca acest stagiu să fie „înlocuit” cu un al doilea cantonament centralizat, tot în România. „Totul depinde de vreme, nu ar avea rost să mergem în Turcia dacă avem parte de aceleași condiții meteo ca acum” – spune președintele Virgil Munteanu.

Până atunci, jucătorii Fortunei au programate, la Izvorani, alte trei partide amicale – cu CS Balotești (miercuri, ora 15.00), Astra II Ciorani (sâmbătă, ora 11,00) și Gloria Buzău, în ultima zi a cantonamentului.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 20 Jan. 2014, 13:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă