Amical cu scântei la Giurgiu

09 Aug. 2009, 04:59 Pregătiri, amicale

Dunărea Giurgiu a primit sâmbătă vizita "Găștii Nebune" într-o întâlnire ce s-a dorit a fi o ultimă verificare pentru ambele formații înainte de startul noului sezon. Jocul nu a lăsat deloc impresia unui meci amical, fiind presărat cu destule momente tensionate.

 

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, jucătorii remarcându-se mai mult la capitolul angajament, fiecare minge fiind disputată cu multă determinare, ceea ce a dus la fragmentarea jocului. Gazdele au dominat steril, fără să îl pună la încercare pe tânărul portar Viciu, în timp ce studenții au avut câteva incursiuni periculoase. Cele mai mari ocazii le-au ratat cele două vârfuri împinse, Iordache și, respectiv, Curelea, la capătul unor acțiuni identice. Lansare în adâncime și finalizare din unghi cu piciorul stâng, mingea trecând însă mult pe lângă poartă. Cu trei minute înainte de finalul reprizei a avut loc cel mai neplăcut eveniment. Fundașul Damian, în urma unui clinci, i-a aplicat lui Ciupe un cap în gură, trimitându-și adversarul la pământ. La solicitarea lui Marin Barbu, antrenorul gazdelor, arbitrul i-a trimis la cabine pe ambii jucători.

 

De la cabine alb-negrii au ieșit mai hotărâți să înscrie și în primele 20 de minute și-au împins adversarii în propriul careu. Dacian Varga nu s-a prea evidențiat în prima parte, însă după pauză a făcut pe partea dreaptă a atacului bucureștenilor un adevărat spectacol, cu numere de virtuozitate tehnică și incursiuni în viteză care au pus în dificultate apărarea Dunării. Tiberiu Bălan, celălalt campion din lotul oaspeților, nu a apucat să joace decât 20 de minute, fiind schimbat de antrenorul Florin Motoc, din dorința de a nu risca o accidentare, jocul rămânând în continuare încins, dovadă numărul mare de cartonașe galbene arătate de arbitru. Cea mai mare ocazie a meciului s-a consemnat îm minutul 80, când Ferfelea, servit perfect de Cazan, a șutat plasat de la 16 metri, însă mingea a întâlnit stâlpul din dreapta portarului Popa, rămas spectator.

 

Până la final niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 0-0. În prima etapă a sezonului 2009-2010, Dunărea Giurgiu va întâlni sâmbătă viitoare, pe teren propriu, Farul Constanța, în timp ce Sportul Studențesc se va deplasa la Chiajna pentru a da piept cu Concordia, într-una dintre cele mai interesante partide ale rundei inaugurale.

 

Dunărea Giurgiu: Neagu – Tatarciuc, Șanțmare, Ciocârlan, Damian – Bucă – Cojenel, Ochia, Ivașcă – M. Stan, Iordache. Antrenorul Marin Barbu a rulat pe parcursul partidei tot lotul avut la dispoziție, fiind nevoit să facă schimbări încă din prima repriză, începând cu căpitanul Ciocârlan, accidentat în urma unei intrări prin alunecare a lui Curelea.


Sportul Studențesc (prima repriză): Viciu – Ciupe, Patrichi, Lung, Farmache – Varga, Irimia, Cruceru, Ferfelea – Postolache, Curelea.

Sportul Studențesc (repriza secundă): Viciu (Popescu ’70) – Farmache (Cioranu ’60), Patrichi (Nicola ’60), Secăreanu, Rusu – Varga (Cazan ’78), Ghinga, Lungu, Ferfelea – Nae, Bălan (Costin Gheorghe ’60)

Antrenor: Florin Motroc

09 Aug. 2009, 04:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă