Amical cu șapte goluri între UTA și FC Caransebeș. Arădenii au revenit de două ori și în final s-au impus. Nagy: „Am luat inexplicabil trei goluri”

Marius ANGHEL 17 Aug. 2015, 11:57 Pregătiri, amicale

UTA Bătrâna Doamnă și FC Caransebeș, viitoare adversare în noul sezon al Ligii 2, au disputat sâmbătă, la Sânnicolau Mic, un amical în care s-au înscris șapte goluri. Arădenii s-au impus cu 4-3 după ce au fost conduși de două ori pe parcursul jocului.

Trupa italianului Giovanni Pisano a deschis scorul după zece minute. Cîrstoiu a centrat pe jos de pe dreapta, Stoica a scăpat din marcaj, l-a fentat pe Miron cu o execuție fină și l-a învins cu călcâiul din cinci metri. Arădenii au replicat imediat însă, în minutul 15, atunci când Burlă a executat o lovitură de colț de pe dreapta, iar Botiș a egalat cu o lovitură precisă de cap. UTA s-a desprins apoi tot după o fază fixă. Burlă a bătut din nou un corner, Botiș a rezistat atacului fundașului în stânga careului, a recentrat pentru Manea, care a marcat cu capul în minutul 35. Înainte de pauză, „Bătrâna Doamnă” a mai trecut de două ori pe lângă gol, însă Szekely și Petre au ratat două ocazii mari.

La reluare, Caransebeșul a reușit să reintre din nou în joc în minutul 54. Cîrstoiu a prefațat golul cu o torpilă de la 25 de metri care a troznit transversala, mingea a ricoșat înapoi, iar Manea a avut o intervenție întârziată la „gugulanul” care a urmărit și s-a dictat penalty. Roman a fost exact de la punctul cu var și scorul a devenit 2-2. Oaspeții au trecut din nou în avantaj, tot de la punctul de la 11 metri, după ce Roman a transformat lovitura de pedeapsă acordată de Mircea Ardelean.

UTA a reușit să riposteze repede prin juniorul Jorza, care a trimis plasat lângă bară după ce a fost servit de Curtuiuș, scăpat pe contraatac. Scorul final, 4-3, a fost stabilit, cu cinci minute înainte de final, tot de Jorza, care a profitat de o acțiune rapidă a lui Man și de pasa decisibă a lui Vlad.

UTA B.D.: Miron – Polgar, Botiș, Manea, Burlă – Strătilă, Sorian, Chindriș, Hlistei – Petre, Szekely. Au mai evoluat: Anca-Trip – Rus, Curtuiuș, Filaret, Jorza, Man, Vlad, Tănase și Lazăr.

FC Caransebeș: Pascal – Stelitano, Gugu, Giurgiuveanu, Bușu, Cîrstoiu, Suru, Lupu, Livan, Roman, Stoica. Au mai evoluat: Birăescu – Adelio, La Vecchia, Telecican, Săulescu, Boldea, Bogdanovici, Stoichițoiu, Bona și Curelea.

Roland Nagy: „Mai avem de lucru, deși am arătat reacție”

Trecută de la răcoarea Alpilor Austrieci direct în canicula arădeană, Bătrâna Doamnă a avut parte de un adversar arțăgos, în primul amical post-cantonament. Chiar dacă e în căutări, FC Caransebeș și-a arătat colții de câte ori a avut ocazia și a condus în două rânduri. Roș-albii și-au potrivit însă pașii mai bine, iar finalul i-a surprins învingători.

„Venim de la temperatură răcoroasă, a fost o plăcere să ne antrenăm de două ori pe zi în Austria. Am fost peste adversarii de acolo, contra lor am putut să ne măsurăm și am acumulat ce am dorit. Mai sunt lucruri care trebuiesc puse la punct, azi am luat inexplicabil trei goluri, două din penalty și o lipsă de concentrare. Chiar dacă am arătat reacție, am revenit și am reușit un rezultat pozitiv”, a remarcat Roland Nagy.

„Am venit după 12 zile în care am încărcat, am întâmpinat unele greutăți de reacomodare, cu toții, chiar noi, pe margine, dar ne adaptăm situației. Suntem cât de cât în grafic, deși mai e mult de lucru. Suntem datori fotbalului, vrem să arătăm că nu întâmplător am ajuns la nivelul acesta. UTA întotdeauna obligă, e sloganul pe care vrem să-l atingem. Trebuie să dăm totul pe teren și atunci sunt convins că vin și rezultatele”, a adăugat tehnicianul arădean.

„Jorza și ceilalți tineri pot să crească. Ne agățăm de lucrurile pozitive”

Fără Alin Gligor, care intră de luni în program normal, Roli Nagy a început meciul cu trupa din Caransebeș într-o formulă apropiată de cea pe care o vom vedea în meciurile oficiale. Condusă, UTA a întors rezultatul până la pauză. În actul doi, în team-ul arădean au apărut modificările, aripa tânără a câștigat tot mai mult teren și, chiar dacă vizitatorii aveau la un moment dat 3-2, arădenii au terminat în picioare.

În prima linie a apărut tânărul Amir Jorza. Născut în 1999, mijlocașul a reușit „dubla” care a asigurat victoria UTA-ei. Mai întâi a finalizat cu sânge rece acțiunea lui Curtuiuș, apoi l-a executat pe experimentatul Pascal după ce a primit mingea dintr-o combinație rapidă Man – Vlad.

„Tinerii sunt dornici de afirmare. Jorza a înscris de două ori astăzi, poate să crească liniștit. La fel, Tănase, Man și mă opresc aici. Dorința tuturor mă mulțumește. Am avut reacție, chiar dacă am făcut schimbări. Băieții au arătat atitudine și caracter în echipă, ceea ce mă bucură. Ne agățăm de lucrurile pozitive și de aici creștem. Timpul e scurt, echipa e nouă, dar băieții sunt receptivi și se implică sută la sută în antrenamente”, a remarcat „principalul” utist.

Cipri Rus: „Vom fi conectați și concentrați și vom scoate puncte în primele etape!”

Golgheter al UTA-ei sezonul trecut, alături de Szabolcs Szekely, Cipri Rus a făcut sâmbătă pereche în atacul arădean cu Marius Curtuiuș. Ca și colegii săi, vârful utist a resimțit din plin dogoarea de august, dar Bătrâna Doamnă a știut să se concentreze și a reușit a doua victorie amicală în fața celor din Caransebeș (al căror organizator de competiții e Gabriel Turcaș, fostul fotbalist al lui ACU Arad).

„E diferență mare față de Austria, temperatura ne-a cam dat peste cap, dar trebuie să ne adaptăm cât mai repede. Am reușit, am luptat până la final și am câștigat. Venim după un cantonament bun, am lucrat mult în 12 zile. Să sperăm că ne  iese la jocurile oficiale, când e pe puncte”, punctează Rus.

Roș-albii sunt deja cu gândul la primele etape, când vor fi față în față cu Gaz Metan Mediaș și U Cluj, amândouă sezonul trecut erau pe prima scenă. „Mie îmi convine că începem cu echipe bune. Vom fi conectați și concentrați și vom scoate puncte în primele etape! E bine când începi cu echipele mai grele, dar oricum nu va fi niciun meci ușor, campionatul e echilibrat”, crede Cipri Rus, care vrea un stadion plin la meciul care marchează revenirea UTA-ei în liga secundă: „Sunt sigur că va fi publicul aproape de noi, cum a fost și în Liga a III-a. Îi așteptăm în număr cât mai mare să ne susțină, doar alături de suporterii noștri putem să avem rezultate!”.

Arădenii mai încă două meciuri amicale: miercuri, la Luceafărul Oradea, și duminică, la Arad cu Metalul Reșița.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Aug. 2015, 11:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă