ALRO cu ratangii, Dinamo II cu Stănescu și golul

04 Mar. 2012, 02:34 Pregătiri, amicale

ALRO Slatina a reușit să se facă din nou de râs în partidele amicale, ieri dimineață, la București, echipa antrenată de Daniel Mogoșanu pierzând la limită, scor 0-1, în fața copiilor de la Dinamo II. Cu toate că au controlat jocul în marea majoritate a timpului și au avut nenumărate ocazii de a înscrie, oltenii s-au văzut învinși după o execuție frumoasă a mijlocașului alb-roșilor, Raphael Stănescu.

Cu un prim „11” în care s-au regăsit doar trei noi achiziții, Savu, Velcovici și Boroiban, deci omogenitatea neputând fi pusă în calcul, ALRO n-a avut probleme în a pune repede stăpânire pe joc. „Căpitanul” Stancu și-a luat rolul în serios, a patrulat și pe stânga și pe dreapta, a impus prin viteza sa un ritm alert și a dat tonul și la ratări. Șuturile din afara careului, centrările periculoase și pasele filtrante ale albaștrilor au făcut ca în primele 10 minute jucătorii lui Dinamo II să nu conteze în atac. Cu toate acestea, singurul care l-a pus serios la încercare pe Pena a fost Boroiban (12), la al cărui șut lângă rădăcina barei portarul intervenind cu greu.

De partea cealaltă, veteranul alb-roșilor, Bucă, a fost singurul care a încercat să tragă echipa după el. S-a luptat cu fundașii în permanență, a încercat execuții surprinzătoare în momente în care numai așa îl putea învinge pe Savu, însă a ieșit repede învins. Grosu (25) l-a pus la punct cu o contră tare și glezna dată peste cap l-a trimis la vestiare. Neîncălzit, înlocuitorul Mazarache a părut la început haotic, a pierdut multe mingi și jocul s-a îndreptat din nou către poarta lui Pena.

Stancu (29, 39), Popescu (36), Boroiban (37), până și fundașul Pasăre (40), s-au regăsit în poziții de finalizare, însă niciunul n-a făcut-o precis. Goalkeeperul dinamovist a avut norocul de a se găsi de fiecare dată pe direcția mingii, iar atunci când n-a făcut-o, Ioniță (37) l-a ajutat cu o respingere de pe linia porții. Ratări peste ratări și toate până-n pauză.

La reluare, Popescu (47) a dat din nou emoții gazdelor cu șutul său trimis puțin pe lângă vinclu, dar, imediat, pe contră, Stănescu (48) le-a demonstrat adversarilor că precizia e cea mai importantă atunci când vrei să-ți treci numele pe lista marcatorilor. Mijlocașul echipei secunde a lui Dinamo s-a uimit chiar și pe el cu execuția direct sub transversală de pe la 30 de metri, peste Savu, ieșit cam mult dintre buturi. La doar un minut, același Rafi putea reuși dubla, însă precizia cel ajuta mai devreme l-a părăsit și golul n-a mai picat.

Ratangii s-au întors din nou la poarta apărată acum de Ciucă, lor alăturându-se și Grosu (59, 62) și Răducu (60). Cei doi fundași centrali ai oltenilor s-au impus în săritură la faze fixe, au creat pericol, dar doar atât. Nici intrările lui Stoianof și Crețu n-au adus ceva nou în atac și scorul s-a conservat până la final. Doar Crețu, în ultimul minut, putea salva onoarea echipei sale, însă poarta goală nu l-a ajutat și a trimis, din 10 metri, alături.

MAI MULTE POZE DE LA MECI

Dinamo II – ALRO Slatina 1-0
Raphael Stănescu (48)

Pena (46 S. Ciucă) – C. Nica (46 D. Stanca), M. Ioniță, R. Crișan (71 Dobrosavlevici), Mușat (66 Burnea) – Cazacu (63 Mărmăneanu, 82 Dudaș), Vaștag (53 A. Nițu), R. Stănescu (65 Desculțu), Scărlătescu (46 D. Buia) – V. Bucă (cpt.)(26 Mazarache), Bitez (65 Balint)
Antrenor: Ion Marin

G. Savu – Pasăre, I. Grosu, S. Răducu, Velcovici – S. Popescu, Al. Coman (72 Săceanu), Precup, I. Stancu (cpt.), D. Ene (72 A. Crețu), Boroiban (65 Stoianof). Nu au evoluat deși au fost pe bancă: Bănică – M. Voicu și Ct. Crăciun.
Antrenor: Daniel Mogoșanu

Articol și foto de Marius ANGHEL

04 Mar. 2012, 02:34 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă