Alexa, încântat de golurile noilor veniți. Antrenorul lui ACS Poli a comentat și apropierea Reșiței la un singur punct

Alexa, încântat de golurile noilor veniți.** Antrenorul lui ACS Poli a comentat și apropierea Reșiței la un singur punct

ACS Poli a avut parte de încă un test reușit în ultima zi de iarnă. Elevii lui Dan Alexa au învins-o fără drept de apel pe UTA BD, scor 5-1. Dacă tehnicianul timișorenilor, Dan Alexa, a fost încântat de jucătorii noi care au înscris și de modul serios în care elevii săi au tratat partida, de partea cealaltă Roland Nagy a recunoscut spășit superioritatea formației de pe Bega.

„Am ținut să jucăm cu UTA, pentru că ne-a pus probleme în primul joc. Și ei sunt o echipă practic de Liga a II-a. E ultimul amical pentru noi înainte de restart. Mă bucur că echipa și-a păstrat seriozitatea. Am ținut ca jucătorii importanți să joace cât mai multe minute. Am dat 45 de minute lui Elek. Cei care joacă cu Vulturii pot fi titulari cu Bihor, nu sunt decis. Am fost agresivi, am avut ocazii. Ce e important, am tratat jocul serios. Echipa îmi dă încredere. Mă bucur pentru golurile lui Doman, pentru golul lui Elek. La Doman se vede perioada de pauză, sunt bucuros în general de cum am tratat jocul. Mai trebuie să se acomodeze Elek, dar își pune amprenta asupra jocului”, a declarat Dan Alexa.

Roland Nagy, măgulitor

Antrenorul noii UTA a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii timișoreni și nu a fost foarte supărat pe proprii elevi. „Am avut onoarea și plăcerea să jucăm cu o echipă de Liga I, din punctul meu de vedere. Eram conștient că va fi un nivel înalt. Jucătorii tineri au avut ocazia să vadă un stadion bun. Scorul putea să fie și mai mare. A fost o corecție de fotbal din punctul meu de vedere. Personalitatea și valoarea au fost de partea lor. Am avut ocazia să vedem ce înseamnă fotbal de performanță. Există calitate, avem jucători tineri, care trebuie să înțeleagă că doar așa pot face pașii către fotbalul de performanță. Echipa gazdă ne-a supus unei presiuni, și unu la unu și prin acțiuni colective. Indiferent de faptul că rezultatul e usturător sau nu-mi face plăcere, am avut oportunitatea să vedem către ce vrem să tindem cât mai rapid”, a spus Roland Nagy.

Metalul nu îl sperie

Chiar dacă după runda de azi din Liga 2, Reșița a venit la doar un punct în spate, cu un joc mai mult ce-i drept, Dan Alexa nu și-a schimbat viziunea despre partea a doua a sezonului. „Metalul s-a apropiat la un punct. Am spus că e contracandidată și dacă nu se retrăgea Fortuna. Mai sunt multe meciuri. Și dacă erau șapte sau nouă Reșița rămânea contracandidată. Din păcate avem pauză după Bihor. Aș fi preferat să jucăm”, a precizat Alexa.

În al doilea amical al zilei, ACS Poli s-a impus cu 2-1 pe „Colterm”, în fața echipei Vulturii Lugoj.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă