Alex Manea, decisiv pentru UTA în amicalul retur cu Szeged. Cum comentează Cristi Todea victoria cu maghiarii

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 19:54 Pregătiri, amicale

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a câștigat, astăzi, cu 1-0, primul amical al iernii, în compania echipei maghiare de ligă secundă, Szeged 2011 – Grosics Akadémia, în reeditarea disputei de acum două săptămâni, încheiate la egalitate (2-2), la Gyula.

La Chișineu Criș, pe un teren destul de greu, s-a jucat mult la mijlocul terenului, iar puținele ocazii mari de gol au fost mai degrabă de partea trupei de peste graniță. Bara și de două ori Bodea s-au opus deschiderii scorului, ce avea să o reușească, însă, Alex Manea, cu ajutorul zidului, dintr-o lovitură liberă de la distanță.

Era minutul 82, pentru ca până atunci arădenii să mai fie periculoși doar prin loviturile de cap ale lui Petra și Curtuiuș din debutul meciului și la reluarea peste a lui D. Toma, la mijlocul mitanului secund.

În acest meci revanșă, principalul UTA-ei l-a testat și pe Gabi Pădureanu, un mijlocaș de bandă dreapta, de 23 de ani, ce provine de la Podgoria Șiria. Sunt vești ceva mai bune de la portarul Alexandru Barna, care e pe cale să-și rezolve situația medicală, în timp ce Bogdan Burlă încă nu e refăcut să revină la pregătire.

Todea: „Aduce puțin moral băieților”

Chiar dacă unele lipsuri sunt încă evidente în jocul „roș-albilor”, victoria rămâne victorie într-o perioadă în care e nevoie de stimuli. „E primul rezultat pozitiv în această perioadă grea a pregătirii, ce aduce puțin moral băieților ce nu câștigaseră până acum, în acest an, în amicale. Oricum, încă ne interesează mai mult să acumulăm din punct de vedere fizic, iar cel mai important este să trecem de această perioadă cu bine. Adică să rămânem fără jucători accidentați, iar de săptămâna viitoare să ne putem axa pe latura tehnico-tactică. Chiar am bătut în cuie patru meciuri amicale, în așa fel încât fiecare jucător din lot să aibă cel puțin 80-90 de minute în picioare. Iar dacă nu vom avea destui fotbaliști, probabil vom mai apela și la câțiva juniori de la echipa a doua pentru a-i vedea și pe ei”, a menționat Cristian Todea.

Până acum, UTA remizase cu Szeged 2011 (2-2) și pierduse cu Gloria Lunca Teuz Cermei (0-1).

Sâmbătă, UTA dă piept cu o colegă din liga secundă, Ripensia Timișoara. Amicalul se joacă pe arena „Otto Greffner” din Șiria, începând cu ora 12:00.

UTA (prima repriză): Bodea – Polgar, Iuga, Onuțan, Dinculescu – Jorza, I. Tănase, Petra – Buia, Curtuiuș, Hlistei.
UTA (repriza a doua): Bodea (Zamfir 60) – Lazăr, Al. Manea, Sabău, Dinculescu (Sorato 60) – A. Iuga, Isac, Prună – Stahl (Pădureanu 75), D. Popa, D. Toma

Szeged: Szántai – Tamaskó, Causic, Farkas, Gergenyi – Iodis, Horváth, Balogh, Fesos – Nicorec, Toth
Au mai jucat: Achim, Papp, Zabari, Pászka, Povázsai. J. Molnar, Zadori, Hegedus, Katona

Text și foto: Sport Arad

 

Marius ANGHEL 31 Jan. 2018, 19:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă