Al treilea a fost cu noroc. FCM Baia Mare a câștigat amicalul cu Sebișul prin reușitele noilor achiziții, Daminuță și Cârjan

Marius ANGHEL 13 Feb. 2016, 09:48 Pregătiri, amicale
Al treilea a fost cu noroc.** FCM Baia Mare a câștigat amicalul cu Sebișul prin reușitele noilor achiziții, Daminuță și Cârjan

După 0-2 cu Balmaz Kamilla Gyogyfurdo și 1-2 cu Kisvarda FC, FCM Baia Mare a reușit în cele din urmă să obțină o victorie în cantonamentul pe care îl desfășoară în Ungaria, la Nyrbator. Liderul Seriei a II-a a Ligii 2 a trecut, vineri după-amiază, de Național Sebiș, a patra clasată în Seria a IV-a a Ligii 3. Echipa lui Dorin Toma s-a impus cu 2-1 grație reușitelor ultimilor doi jucători pe care i-a transferat, Cristian Daminuță (25 ani) și George Cârjan (27 ani).

Rezultatul final al amicalului dintre cele două echipe românești desfășurat în Ungaria s-a decis în prima repriză. Mijlocașul Daminuță a deschis scorul cu un șut frumos de la distanță, Zoran Radu a egalat din apropiere după o respingere a lui Bota, însă atacantul Cârjan și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și avea să îi și aducă victoria FCM-ului. Potrivit Sport Arad, la 1-1, sebișenii au mai avut două-trei bune situații de a marca, prin Velici și Negoescu, dar după golul de 2-1 nu au mai fost la fel de periculoși.

În acest amical, Dorin Toma l-a testat și pe Sorin Bușu. Liber de contract după ce FC Caransebeș s-a desființat în această iarnă, fundașul craiovean care în cariera sa a mai evoluat pentru Universitatea Craiova, CS Turnu Severin sau Chindia Târgoviște, dăduse probe și la Dunărea Călărași, însă între timp se pare că a ajuns în cantonamentul băimărenilor.

De partea cealaltă, antrenorul Adrian Neaga i-a testat pe Andrei Haș, mijlocașul central care și-a încheiat recent conturile cu falimentara FC Bihor, și pe David Filip, un tânăr portar de doar 17 ani, fratele lui Steliano Filip de la Dinamo.

FCM Baia Mare: Bota (Ormenișan 40, Roșiianu 80) – Străuț (Giurgiu 60), Fl. Ilie, Sg. Oltean (A. Ignea 46), Bușu (Duruș 46) – Daminuță (Urs 60), E. Dică (D. Munteanu 46) – Sîrbu (Leonte 46), Păcurar, Vasilache (Deac 46) – Cârjan (Costinar 60).

Național Sebiș: Bujor – Bogdanovici, Stupu, Petrovici, Cherecheși – Z. Radu, Avramescu, Zurbagiu, Susan – Velici, Negoescu. Au mai jucat: D. Filip – Țoca, Rosenblum, Neacșu, Rus, Stoian, Haș, Rădulescu.

Băimărenii își încheie astăzi, 13 februarie, cantonamentul din Ungaria și vor reveni în țară, aici unde mai au programat un amical, pe 20 februarie cu CSM Sighetu Marmației.

 
Marius ANGHEL 13 Feb. 2016, 09:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă