Al patrulea a fost cu noroc. Olimpia a câștigat amicalul cu Kisvarda

Marius ANGHEL 20 Jul. 2015, 14:57 Pregătiri, amicale

Olimpia Satu Mare a bifat, sâmbătă, în deplasare, prima victorie în această perioadă de pregătire. Echipa antrenată de Tiberiu Csik s-a deplasat pentru a treia oară în Ungaria în această lună, de această dată pentru a juca împotriva formației Kisvarda, nou-promovată în Liga a II-a a țării vecine. Sătmărenii s-au impus cu 4-2.

Potrivit ziarului local Informația zilei, Olimpia a deschis scorul după 20 de minute de joc prin juniorul Bâgiu, care a finalizat o acțiune de atac colectivă. Gazdele au egalat în minutul 32, dar echipa sătmăreană a intrat în avantaj la vestiare după ce un fundaș de la Kisvarda a marcat în propria poartă. Maghiarii au început mai bine repriza secundă și au egalat rapid, dar Olimpia a revenit în atac și a trecut în avantaj în minutul 70, grație golului marcat de Bura. Apoi, pe final, sătmărenii mai înscriu o dată prin Toth Ferenc, jucător adus din Liga a III-a a Ungariei.

În prima repriză Olimpia a jucat în următoarea formulă: Șuta – Gâț, Heil, Iuhas, Opriș, Ștef, Simon, Tillinger, Tamas, Cădar, Bîgiu. În partea a doua a meciului au evoluat: Băican – Ciul, Csik, Bălău, Ionescu, Muntean, Donca, Selagea, Lukacs, Bura, Toth.

Olimpia a înregistrat până acum două înfrângeri (1-2 cu Diosgyori și 1-3 cu Cigand), un rezultat de egalitate (2-2 cu FCM Baia Mare) și o victorie (4-2 cu Kisvarda). Următorul meci amical este programat pentru 29 iulie, cu Mateszalka (Liga 4, Ungaria).

 

Onicaș a plecat, negocierile cu Boștină au căzut

Înaintea acestui ultim test, Olimpia Satu Mare și-a pierdut unul dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut în lotul sezonului recent încheiat. Mihai Onicaș (25 ani) a ales să joace pentru următorii doi ani în campionatul Republicii Moldova, la echipa Petrocub, nou-promovată în primul eșalon.

Fostul jucător al Stelei avea o clauză în contractul cu Olimpia în care îi era permis să plece în orice moment dacă avea ofertă de la o echipă din străinătate. La Satu Mare, Onicaș a jucat în 24 de meciuri pentru Olimpia și a marcat două goluri.

Un alt jucător pe care conducătorii clubului din Satu Mare l-au pierdut în această vară este Alexandru Boștină. Olimpia a negociat revenirea atacantului de la FC Caransebeș, aflat liber de contract, însă totul s-a blocat din cauza pretențiilor jucătorului. Acesta voia să i se acorde siguranța postului de titular.

Foto: cigandse.hu

Marius ANGHEL 20 Jul. 2015, 14:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă