Al doilea eșec în amicale pentru Dacia Unirea. Brăilenii s-au împiedicat la Galați de o echipă din Liga 3

Marius ANGHEL 15 Feb. 2016, 13:06 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a pierdut la limită, cu 1-0, și al doilea amical susținut săptămâna trecută la Galați, în fața echipei de pe locul al cincilea din Seria I a Ligii 3, Metalosport. Partida disputată pe stadionul Dunărea i-a solicitat destul de mult pe jucătorii ambelor formații, deoarece a plouat tot timpul, iar gazonul artificial a devenit foarte alunecos.

Meciul a avut două părți distincte, o primă repriză dominată de brăileni, în care elevii lui Alin Pânzaru au ratat din toate pozițiile și o a doua echilibrată, dar în care gălățenii au jucat pragmatic și au reușit să marcheze golul victoriei. În prima repriză, Metalosport și-a creat o singură situație la poarta brăileană, prin Gohoreanu, care a șutat imprecis din poziție foarte bună, însă Dacia Unirea a avut patru-cinci ocazii clare, iar campionul ratărilor a fost Marius Onofraș care, nici din șase metri, după o centrare foarte bună a lui Iosofache, nu a reușit să-l învingă pe Vlasie. Costel Roșu, Iosofache și Muscă și-au trecut și ei numele pe lista ratărilor în prima jumătate a amicalului. La una dintre fazele fixe de care au beneficiat brăilenii, Muscă a trimis mingea în plasa porții formației gălățene, însă arbitrul de centru a considerat că atacantul Daciei Unirea s-a folosit de mână ca să marcheze.

Intervențiile foarte bune ale portarului Vlasie și ineficiența atacanților brăileni au făcut ca după primele 45 de minute scorul să fie egal, 0-0. Pânzaru a efectuat patru mutări la pauză, iar restul jucătorilor aflați în lot au intrat în teren în minutul 60, însă toate aceste modificări nu au schimbat fața echipei brăilene în bine. Dacia Unirea nu a mai avut aceeași consistență în joc. Brăilenii s-au dovedit a fi fără soluții în fazele ofensive și vulnerabili în apărare.

Astfel că, în minutul 61, după o acțiune simplă de construcție a echipei antrenate de Viorel Tănase, Adăscăliței i-a pasat lui Gohoreanu, iar acesta a lobat mingea peste portarul Olaru și a înscris unicul gol al amicalului. Cu șase minute înainte de finalul partidei, Cană a avut golul de 2-0 în vârful bocancului, însă Leu a parat mingea și amicalul s-a încheiat cu victoria la limită a echipei din Liga a III-a.

„Am făcut o primă repriză bună, am dominat autoritar, dar ne-a lipsit golul. A fost și o vreme capricioasă și poate unii dintre jucători nu au dat maximum în teren pentru a nu se accidenta. Ne-am creat ocazii în primele 45 de minute, am avut și o bară, am jucat departe de poarta noastră, din păcate nu am marcat, în repriza a doua nu am mai avut aceeași consistență în joc. Unii dintre fotbaliștii care au intrat nu s-au ridicat la nivelul pe care ni-l dorim noi”, a declarat Alin Pânzaru.

„A fost un meci bun pentru ambele formații, s-a jucat rapid, cu faze la ambele porți. În prima repriză brăilenii ne-au supus unei presiuni constante însă, cu puțin noroc și cu intervenții bune ale portarului Vlasie, am reușit să nu primim gol. În repriza a doua Dacia nu a mai avut aceeași claritate în joc, noi am marcat iar brăilenii nu au reușit să desfacă apărarea ermetică a noastră”, a precizat Mihai Ciobanu, directorul sportiv al echipei Metalosport Galați.

Dacia Unirea: Mitrea (Olaru 30, Leu 60) – Niță, L. Ivan (Olenic 60), Ghiocel, Necoară (Stănciulescu 46) – Iosofache (M. Iordache 60), Dima (D. Istrate 60), Roșu (Pușcașu 46), Frunză (G. Iordache 46) – Onofraș (M. Enciu 46), Muscă (S. Nicoliță 60).

Metalosport: Vlasie (Olteanu 46) – Blănaru (Stancu 65), M. Cârjă (Lungu 70), Ilie (Gâță 30), Sevastian – Munchiu (Voicu 52), Tudose (Adăscăliței 46) – Zaharia (Cană 55), F. Istrate (Bahnașu 55), Gohoreanu (Iancu 68) – Constantinescu (Mihu 46).

Miercuri, 17 februarie, Dacia Unirea va juca la Unirea Slobozia, iar sâmbătă, 19 februarie, pe Municipal, cu Olimpia Râmnicu Sărat.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei
 

Marius ANGHEL 15 Feb. 2016, 13:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă